Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Βασικά προγράμματα ενίσχυσης και βασικές θεσμικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η πρακτική του κ. Παπανικολάου


·                  Βασικά προγράμματα ενίσχυσης και βασικές θεσμικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Είναι δεδομένο ότι η τοπική αυτοδιοίκηση λειτουργεί σε ένα πλαίσιο δύσκολης και σφικτής δημοσιονομικής πολιτικής, αποτέλεσμα των πολιτικών της περιόδου 2008 -2015.
Ήδη από το 2016 έχουν γίνει πολλές προσπάθειες επιπλέον οικονομικής στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης με ειδικά προγράμματα. Πόσο όμως και πώς αξιοποιήθηκαν αυτά από το δήμο μας;  
Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Ø    Τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (Φιλόδημος Ι & ΙΙ). Πρόσφατα στις 22/04/2019 η κυβέρνηση επιχορηγεί από το πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ" το Δήμο ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣμε 453.400,00 Ευρώ για:
·                  Την τοπική ανάπτυξη και την προστασία περιβάλλοντος με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση των σχετικών μελετών και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.
·                  Τις κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση των σχετικών μελετών.
Ο απερχόμενος "Ευρωπαίος" Δήμαρχος κ. Παπανικολάου δεν έχει πει τίποτε σχετικό.
·                  Στην Γλυφάδα πχ. διατέθηκαν επιπλέον χρήματα για την εξόφληση δικαστικών αποφάσεων.
·                  Υπήρξε κατά 30% αύξηση των πόρων για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Οι διαμαρτυρίες όλων των εκπαιδευτικών και των γονιών στα σχολεία της Γλυφάδας τόσο για την αδιαφάνεια στη διαχείριση και την άνιση κατανομή των πιστώσεων όσο και τις τεράστιες ελλείψεις είναι πολύ μεγάλες.
·                  Το πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για δημιουργία νέων αιθουσών για παιδικούς σταθμούς με 50.000 για 1 αίθουσα και 75.000 για 2 αίθουσες ανά δήμο. Ο Δήμαρχός μας παρά τις πολύ μεγάλες ελλείψεις θέσεων σε παιδικούς σταθμούς αδιαφόρησε παντελώς.
·                  Η Κυβέρνηση θεσμοθέτησε το ενιαίο 14χρονο σχολείο που σημαίνει ότι δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά από 4 και 5 ετών να φοιτήσουν σε δημόσια νηπιαγωγεία.  Ο Δήμος μας περιλαμβάνεται δυστυχώς στη μειοψηφία των ΟΤΑ που αδιαφόρησαν – κυρίως για αντιπολιτευτικούς λόγους – για το μέτρο και δεν προχώρησαν στις κατάλληλες ενέργειες για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών. Μια σημαντική κίνηση που θα αναβάθμιζε αφ’ ενός το επίπεδο της παρεχόμενης προσχολικής αγωγής και θα ελευθέρωνε θέσεις σε παιδικούς σταθμούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης θέσεων για τη φοίτηση όλων των παιδιών που επιθυμούν να εγγραφούν στους παιδικούς σταθμούς.

·                  Επανέφερε στην υπηρεσία όλους τους απολυμένους εκπαιδευτικούς των Επαγγελματικών Λυκείων, των σχολικών φυλάκων, και του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας που είχαν απολυθεί σε μια νύκτα από την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με αρμόδιο υπουργό το σημερινό αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.
 Σήμερα ο Δήμαρχος πανηγυρίζει για τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας…με ενέργειές του!!!   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου