Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Δελτίο Τύπου 15.3.2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Ενημερωτική επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Γλυφάδας πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας Τάσος Ταστάνης και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Λιβαδάς, Μαργαρίτα Οικονομίδου και Άλκηστις Πατρικουνάκου, της Δημοτικής παράταξης Ανατροπή στη Γλυφάδα. Συνομίλησαν με την Διοίκηση τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και συμπολίτες μας. Είναι πολύ σημαντικό να αναδείξουμε  το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στους συμπολίτες μας και στο Δήμο της Γλυφάδας. Εδώ και πέντε μήνες περίπου η κυβέρνηση παρέχει Δημόσια δωρεάν πρωτοβάθμια υγεία και στη πόλη μας και η Ανατροπή στη Γλυφάδα και με τις παρεμβάσεις της και τις θέσεις της έχει συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει και από την θέση ευθύνης στη διοίκηση του Δήμου που με την ψήφο σας θα την αναδείξετε, στις εκλογές της 26 Μαΐου.

Ακολούθως επισυνάπτουμε τις επεξεργασμένες θέσεις μας για τα θέματα υγείας

Το πρόγραμμά μας για την ΥΓΕΙΑ

            Για την Δημοτική μας Κίνηση, η Υγεία αξιακά είναι δημόσιο αγαθό, που πρέπει η πολιτεία να εξασφαλίζει  στους πολίτες της σύμφωνα με το Σύνταγμα, παρέχοντας ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες που διαμένουν στη χώρα, ανεξάρτητα από την εργασιακή  και ασφαλιστική τους κατάσταση.

Διεκδικούμε:
Να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Ασκληπιείου σαν Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου. Να ενισχυθεί με νέα τμήματα και προσωπικό, να αναβαθμιστεί και να επεκταθεί ο εξοπλισμός του, ώστε να μπορεί να παίξει τον ρόλο ενός σύγχρονου περιφερειακού νοσοκομείου.

Θεωρούμε σημαντική και σε θετική κατεύθυνση για την Πόλη μας την αναβαθμισμένη και εκσυγχρονισμένη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε νέο κτίριο, στη Γλυφάδα, μετά από 6 χρόνια τριτοκοσμικών συνθηκών. Η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας θα πρέπει να συμπληρωθεί με την δημιουργία και μίας Τοπικής μονάδας υγείας (ΤΟΜΥ) στην Άνω Γλυφάδα- Τερψιθέα

Για την ψυχική υγεία:
Διεκδικούμε την λειτουργία Παιδοψυχιατρικού τμήματος και Ψυχιατρικού τμήματος ενηλίκων στο Ασκληπιείο, καθώς και την ενίσχυση με προσωπικό των λειτουργούντων Εξωτερικών τους Ιατρείων ώστε στα πλαίσια της Τομεοποίησης να εξυπηρετούνται ικανοποιητικά οι ανάγκες της περιοχής μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ
Επιδιώκουμε τη δημιουργία Δημοτικού Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογένειας που να παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ενήλικες και σε παιδιά και την συνεργασία του με τις δομές του Ασκληπιείου, ώστε να παρέχονται συμπληρωματικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους δημότες μας και διεκδικούμε τη δυνατότητα δημιουργίας Δημοτικού Οδοντιατρείου με σκοπό ένα προληπτικό και επικουρικό πρόγραμμα οδοντιατρικής περίθαλψης για τους δημότες.

Μέσω του προγράμματος Φροντίδα στο Σπίτι (που η Κυβέρνηση θεσμοθέτησε ως βασική δομή των δήμων και μονιμοποίησης του εκπαιδευμένου προσωπικού), σχεδιάζουμε την επέκτασή του και την υλοποίηση από το Δήμο προγραμμάτων για τη φροντίδα των ΑΜΕΑ, σε ότι αφορά τα θέματα της υγείας τους και όσων υποχρεώσεων προκύπτουν εξ αιτίας της επιβαρυμένης κοινωνικής κατάστασής τους, όπως παροχής φροντίδας στις οργανικές αναπηρίες, μεταφορά σε ειδικά κέντρα ή σε σχολεία ειδικής διαπαιδαγώγησης. Επίσης τη φροντίδα για την μεταφορά ανήμπορων συμπολιτών μας σε υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται εντός των ορίων του Δήμου μας και στο Ασκληπιείο. Ο δήμος θα πρωτοστατήσει σε κάθε πρόταση που μπορεί να συμβάλει στην παροχή αναβαθμισμένων Ιατρικών Υπηρεσιών στους Δημότες μας.

#anatropistiglyfada #anatropiglyfada #tasostastanis #ttastanis #glyfada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου