Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΟΜΙΛΙΑ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ 23.5


ΟΜΙΛΙΑ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


Αγαπητοί συναγωνιστές,
Αγαπητοί φίλοι,
Αγαπητοί συμπολίτες,

Σας καλωσορίζω και σας λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας.

Με τη συμμετοχή σας, σε αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση,
στέλνετε ξεκάθαρο μήνυμα νίκης σε φίλους και αντιπάλους.
.
Μια συγκέντρωση που  μας δίνει την δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά
 για την νίκης της «Ανατροπή στη Γλυφάδα».
Και ναι.
Η παρουσία σας σήμερα εδώ, μας κάνει ακόμη πιο σίγουρους ότι θα πετύχουμε.
 Ότι η Γλυφάδα από την Κυριακή θα αλλάξει σελίδα.
 Ότι θα μπει ένα τέλος στην κυριαρχία της αδιαφάνειας, της υποβάθμισης, του αυταρχισμού, της κακοδιαχείρισης, των σκανδάλων και των πελατειακών σχέσεων.
.
Η πόλη μας αλλάζει με πρωταγωνιστές τους πολίτες της.
 Τα αυτοδιοικητικά πράγματα στην πόλη μας, αλλάζουν ριζικά με δημοκρατία, συμμετοχή και πρωτοβουλίες των πολιτών.
Όλοι και Όλες, για Όλους και Όλες.
Για να υπερασπιστούμε την ποιότητα της ζωής μας.
Για να γίνει η Γλυφάδα μια πόλη πρότυπο αλληλεγγύης και δίκαιης ανάπτυξης.
 Βρισκόμαστε  πάλι, δίπλα -δίπλα.
Πρόσωπο με πρόσωπο.
Δεν χρειαζόμαστε συστάσεις.

Αγαπητοί συμπολίτες,
Είμαστε από εδώ.
Από την Τερψιθέα, την πιο πυκνοκατοικημένη και ταλαιπωρημένη συνοικία της πόλης μας.
Την Τερψιθέα του κόσμου της εργασίας και των αγώνων για κοινωνική απελευθέρωση. Τη Δημοκρατική Τερψιθέα. Την πιο παραμελημένη συνοικία από όλες τις δημοτικές αρχές που πέρασαν μέχρι τώρα.
Που την καταδίκασαν να ζει στο περιθώριο της βιτρίνας των πολυτελών συγκροτημάτων και των μαγαζιών της αστραφτερής κάτω Γλυφάδας . 
Εδώ μας έφεραν από μικρά παιδιά, όπως και πολλούς άλλους από εσάς, οι γονείς μας.
 Εδώ μεγαλώσαμε.
 Εδώ παίξαμε μπάλα στις αλάνες και στα άδεια οικόπεδα που υπήρχαν ακόμα σε αυτές εδώ τις γειτονιές .
 Εδώ κάναμε τη δική μας οικογένεια και εδώ ασκούμε το επάγγελμά μας.
Μας ξέρετε και σας ξέρουμε καλά.  Από παλιά.
·                Στις γειτονιές και στους εργασιακούς χώρους.
·                Στους αγώνες :
Ø    για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας,
Ø    για το τσάκισμα του ρατσισμού και του φασισμού,
Ø    για τα δικαιώματα των εργαζομένων,
Ø    για την υπεράσπιση των κτυπημένων από την κρίση μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών και καταστηματαρχών της πόλης μας .
·                Είμαστε παρόντες σε όλους τους αγώνες στην πόλη μας για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και της δημόσιας περιουσίας.
Ξέρουμε κάθε σπιθαμή της Γλυφάδας. Ζούμε μαζί με όλους εσάς τα προβλήματά της. Τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της φτωχοποίησης των πολιτών της. Και είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε ένα τέρμα σ’ αυτήν τη κατάσταση.
·       Με τις αναγκαίες πολεοδομικές παρεμβάσεις.
·       Με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε βασικούς άξονες της συνοικίας.
·       Με την κατασκευή των απαραίτητων κτιριακών υποδομών για την εκπαίδευση των παιδιών μας.
·       Με την ενίσχυση του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων.
·       Με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις στη δημοτική συγκοινωνία.
·       Με στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
·       Με ενίσχυση των δράσεων των δημοτικών δομών αλληλεγγύης, πρόνοιας και φροντίδας του πληθυσμού που τις έχει περισσότερο ανάγκη.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Εσείς ξέρετε καλά ότι αυτά που λέμε δεν είναι «ψέυτικα λόγια»
ούτε κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις που θα ξεχαστούν το βράδυ της Κυριακής.
Και το ξέρετε επειδή όλοι εμείς που συσπειρωθήκαμε στην παράταξή μας, την «Ανατροπή στη Γλυφάδα», δεν είμαστε ξένοι με τα προβλήματα της πόλης μας. Ούτε το παίζουμε δήθεν «ανεξάρτητοι». Ούτε εξαρτιόμαστε από μεγάλα συμφέροντα.
Αποτελούμαστε από ανθρώπους που βάζουν πάνω απ’ όλα το συμφέρον των πολλών. Από αυτούς και μόνο από αυτούς εξαρτιόμαστε.
Μας γνωρίζετε καλά όλους,
Από τους κοινούς κοινωνικούς αγώνες που δώσαμε, στους συλλόγους γονέων, στο συνδικαλισμό, στην οργανωμένη πολιτική δράση, στην Αυτοδιοίκηση, στα κινήματα της πόλης μας.
Μαζί πρωτοστατήσαμε στις επιτροπές κατοίκων υπεράσπισης του παραλιακού μετώπου και του Σαρωνικού, των ελεύθερων χώρων, της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας.
Μαζί δώσαμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου δασικού χαρακτήρα του Υμηττού, για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Μαζί παλέψαμε για τη δημιουργία πάρκου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
Μέσα από αυτές τις μάχες μάθαμε να χτίζουμε συμμαχίες, με ανθρώπους που άλλοτε μας χώριζαν διαφορές.
Με αυτή την κληρονομιά αγώνων, σφυρηλατήσαμε μαζί τη δική μας, την μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία στην πόλη μας, το σημερινό συνδυασμό μας «Ανατροπή στη Γλυφάδα».

Αγαπητοί συμπολίτες,
Παλεύουμε για τα συμφέροντα του λαού και είμαστε δίπλα του.
Είμαστε μια Δημοτική Κίνηση που συγκροτείται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων Πράσινων και της ευρύτερης κεντροαριστεράς.
Είμαστε έτοιμοι να συμπαραταχθούμε με κάθε συμπολίτη μας που επιθυμεί να αγωνισθεί για τη ριζική αλλαγή στην πόλη μας.

Μια παράταξη που απευθύνεται στις αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης.

Μια παράταξη που επιδιώκει και μπορεί να εκπροσωπήσει  κάθε πολίτη, ομάδες πολιτών, συλλόγους, συλλογικότητες και κινήματα που θέλουν ν’ αλλάξουν τα αυτοδιοικητικά πράγματα στο Δήμο της Γλυφάδας.

Το πρόγραμμα μας είναι πια πασίγνωστο. Ξεδιπλώνεται σε δεκα πέντε βασικές θέσεις

·      Μια  πόλη καθαρή, με οργανωμένο σχέδιο διαχείρισης και ανακύκλωσης των απορριμμάτων. Ενα σχέδιο που θα βγάλει την πόλη μας από τις τελευταίες θέσεις που βρίσκεται σήμερα όσον αφορά τα ζητήματα αυτά.
·                  Μια πόλη φιλική, ασφαλή και προσβάσιμη από όλους και ειδικότερα από τα  Άτομα Με Αναπηρία.
·                  Μια διοίκηση με Δημοκρατία, συμμετοχή και πρωτοβουλίες των πολιτών
·                  Με διαφανή και χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, της δημοτικής περιουσίας, του εξοπλισμού και των πόρων του δήμου.
·                  Με Δημοτικές και χωρίς ιδιώτες υπηρεσίες, λειτουργικές και αποτελεσματικές με χρήση των νέων τεχνολογιών, ικανές να εξυπηρετούν τον πολίτη.
·                  Με μια καλοσχεδιασμένη και αποτελεσματική αναπτυξιακή πολιτική με μείωση των δημοτικών τελών, κατάργηση του “πρασινόσημου” και άμεση αξιοποίηση των κεφαλαίων που έχουν συγκεντρωθεί.
·    Με ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας.


·    Με τη λύση επιτέλους για τα αυθαίρετα σπίτια πρώτης κατοικίας που εδώ και δεκαετίες είναι χτισμένα στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Γλυφάδας κρατώντας  πολιτικά ομήρους τους ιδιοκτήτες τους. Κι βέβαια πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει όλη αυτή η σπέκουλα να γυρνάνε τα στελέχη της παράταξης του κυρίου Παπανικολάου και να λένε ότι εάν γίνει Δήμαρχος ο Ταστάνης θα γκρεμίσει τα αυθαίρετα ,γιαυτό να μην τον ψηφίσετε.

·                Με την ανάπλαση του συνόλου του παραλιακού μετώπου υπέρ των κατοίκων του λεκανοπεδίου με ταυτόχρονη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του και προστασία του δημόσιου δασικού χαρακτήρα του Υμηττού.
·                Με την προάσπιση  το δημόσιου χαρακτήρα του Πάρκου που θα κατασκευασθεί στο Ελληνικό, διασφαλίζοντας την κατασκευή του πριν από κάθε άλλη παρέμβαση και αποτρέποντας τη δημιουργία Καζίνο και τεραστίων διαστάσεων εμπορικών κέντρων.
·                Σχεδιάζοντας σύγχρονα δίκτυα υποδομών, πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού χαμηλής ηλεκτρικής κατανάλωσης και σύγχρονες πλατείες και παιδικές χαρές,
·                Διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες μόρφωσης των μαθητών στα δημόσια σχολεία. Ενεργειακή αυτονομία των σχολικών μονάδων. Σχολικές αυλές ανοικτές στους μαθητές και τα παιδιά με φύλαξη και εκτός  ωραρίου.
·                Με σύγχρονους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς με μόνιμο προσωπικό και αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλα τα παιδιά της πόλης.
·                Με πρόγραμμα μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού.
·                Με Δημοτικές Κοινωνικές δομές με αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα δίνουν βάρος στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής σε κρίσιμους τομείς όπως αυτοί της Υγείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
·                Προγραμματίζουμε την ανάδειξη όλων των μορφών της τέχνης  και της πολιτισμικής δημιουργίας  με κατάλληλες υποδομές.
·                Διεκδικούμε δίκτυο αξιόπιστων μέσων μεταφοράς, με επέκταση του μετρό, δημοτικής συγκοινωνίας και ποδηλατοδρόμων. 
        Γιατί επιθυμούμε να καταστήσουμε τη Γλυφάδα μας, Πόλη της Δημοκρατίας, πόλη της Αλληλεγγύης και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας.

        Συμπολίτες και συμπολίτισσες.
Στο Δήμο μας, συνυπάρχουν δύο κόσμοι. Ο κόσμος της εργασίας και των μικρομεσαίων στρωμάτων που χτυπήθηκαν ανελέητα από την κρίση.
Και από την άλλη μεριά ο κόσμος των εύπορων και συντηρητικών στρωμάτων που αδιαφορώντας για την κατάσταση της πόλης δίνουν χώρο στην ανάπτυξη των ισχυρών και συχνά σκοτεινών συμφερόντων που τελικώς κυριαρχούν και επιβάλλουν την στρεβλή ανάπτυξή της.
Σε αυτό τον συντηρητικό χώρο κυρίως, στηρίχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια οι δυνάμεις της ΝΔ στην πόλη μας, μετατρέποντας το Δήμο σε κομματικό φέουδο ,παράρτημα της τοπικής της Νεας Δημοκρατίας και μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση.
Κύριος εκφραστής αυτής της απαράδεκτης για το συμφέρον της πόλης μας τακτικής, αναδείχθηκε ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Παπανικολάου, επιφανές στέλεχος της ΝΔ, πρώην Πρόεδρος της Νεολαίας της Νεας Δημοκρατίας και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Ακολούθησε πιστά την ίδια τακτική με τους προκατόχους του, που πέρα από την υπερβολική αυτοπροβολή του συνοδεύτηκε με την καθημερινή πρακτική των μεγάλων και κούφιων λόγων, του «φαίνεσθαι» και όχι της ουσίας.
Το κλίμα αυτό που καλλιεργείται με όλα τα μέσα και υποστηρίζεται από μια  πανάκριβη και προκλητική προεκλογική εκστρατεία, έχει επηρεάσει τμήμα των συμπολιτών μας.
Ακόμη χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό οικειοποιήθηκε όλα τα εκτελούμενα ή χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια Αττικής έργα.
Όμως εμείς προσπαθούμε με τα πενιχρά μέσα μας να καταδείξουμε στους συμπολίτες μας πως «ότι λάμπει δεν είναι χρυσός», Και πώς πίσω από το επιμελημένο και λαμπερό περιτύλιγμα, κρύβεται η σκανδαλώδης και αντιδημοκρατική λειτουργία του κ. Δημάρχου και η κατασπατάληση πιστώσεων σε έργα βιτρίνας και εκδηλώσεις αμφισβητούμενης (τουλάχιστο αν όχι απαράδεκτης) πολιτιστικής ποιότητας.  
Όμως το αποκορύφωμα της σκανδαλώδους λειτουργίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, αποτελούν οι υποθέσεις εκατό και πλέον «δήθεν αποφάσεων» του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Γλυφάδας.

Εμείς πρωτοστατήσαμε μαζί και με άλλες δυνάμεις του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου στην αποκάλυψη της κατάστασης αυτής και στην καταγγελία τους τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στις αρμόδιες διοικητικές και ελεγκτικές αρχές.

Αν η Δικαιοσύνη, οι Ελεγκτικές Αρχές καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης λειτουργούσαν πιο γρήγορα, πιθανότατα θα είχαμε ήδη έκπτωση του απερχόμενου Δημάρχου από το αξίωμά του.

Αυτό σαφέστατα θα επηρέαζε το προεκλογικό σκηνικό σε βάρος του κ. Παπανικολάου και θα αποδείκνυε την άποψή μας για την «πολιτεία» του δήθεν «Ευρωπαίου και εκσυγχρονιστή» απερχόμενου Δημάρχου.

Τελικά το πόρισμα των Ελεγκτικών αρχών άργησε, αλλά σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, αλλά και το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών  είναι καταπέλτης για τον απερχόμενο Δήμαρχο που σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί στη Δικαιοσύνη. Είναι χαρακτηριστικός ο πανικός τους , οπου από το πρωι εξαφανίστηκε η εφημερίδα από τα περίπτερα της Γλυφάδας .

Καταρρέει έτσι «το αστραφτερό αλλά ψεύτικο περιτύλιγμα» που καλλιεργούν τα τοπικά ΜΜΕ για τον δήθεν πιο επιτυχημένο δήμαρχο της πόλης μας.

Πιστεύουμε ότι οι συμπολίτες μας θα καταδικάσουν με την ψήφο τους τις απαράδεκτες και παράνομες πρακτικές του απερχόμενου Δημάρχου και θα δώσουν στην «ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ» τη δύναμη να οδηγήσουμε την πόλη μας σε μια άλλη πορεία με Δημοκρατία, Αλληλεγγύη και Διαφάνεια.







Αγαπητοί συμπολίτες,
Ξέρουμε πως ο αγώνας μας, όσο πλησιάζει στη δικαίωσή του, προκαλεί αναστάτωση σε διάφορα άνομα συμφέροντα που απλώνουν τα πλοκάμια τους για να μας χτυπήσουν με κάθε αθέμιτο τρόπο.
Είναι τα ίδια σκοτεινά συμφέροντα που κυνήγησαν μετά τον εμφύλιο τις οικογένειες μας  ,τους γονείς μας και τους παπούδες μας , που αγωνίστηκαν για την εθνική απελευθέρωση , πάλεψαν για να διώξουν τον ξένο κατακτητή και να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας.
 Που «επιβράβευσαν» τους αγνούς αγωνιστές της Αριστεράς με φυλακές και εξορίες. 
Είναι τα ίδια σκοτεινά συμφέροντα που στη διάρκεια της δικτατορίας  καταδίωξαν αγωνιστές , επειδή αντιστάθηκαν  και πάλεψαν για ψωμί κι ελευθερία.
Είναι τα ίδια σκοτεινά συμφέροντα που στη μεταπολίτευση μας προπηλάκισαν επειδή δεν ανεχόμασταν την κοινωνική αδικία και επειδή σταθήκαμε μπροστάρηδες στα κινήματα για την υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων  ελεύθερων χώρων από τα διάφορα αρπακτικά που ήθελαν να τους μετατρέψουν σε αντικείμενο στυγνής κερδοσκοπίας.
Είναι τα ίδια σκοτεινά συμφέροντα που πρόσφατα μας στοχοποίησαν, επειδή ως διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας , δεν διστάσαμε να τα βάλουμε με τα κυκλώματα των πλαστών εισιτηρίων που αλώνιζαν και θησαύριζαν σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας. Επειδή είμασταν αποφασισμένοι να τα αποκαλύψουμε και να τα ξηλώσουμε με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Πρέπει λοιπόν να  μάθουν καλά  οι άθλιοι που έδωσαν την εντολή και για την προχτεσινή διάρρηξη  στο  σπίτι μου την ώρα που είμασταν στο εκλογικό περίπτερο της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  ,,,,, έκαναν ένα σπίτι  άνω κάτω ρήμαξαν τα πάντα , προκλητικά όμως δεν πήραν τίποτα  ,
 αλλά και για το γεγονός ότι εχτές το βράδυ τραμπούκοι της Δημοτικής αρχής του κυρίου Παπανικολάου  κατέβασαν τα πανό της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  που τοποθετήσαμε για την σημερινή μας εκδήλωση ενώ ,άφησαν ανέγγιχτα τα πανό που βρισκόντουσαν δίπλα στα δικά μας .
Ολά αυτά αγαπητοί συμπολίτες  ,δεν μας  φοβίζουν , ούτε μας τρομοκρατούν
 και όπως είπε και ο ποιητής ,
σιγά μην κλάψω σιγά μην φοβηθώ..
 Αντίθετα.
Μας ατσαλώνουν για να δώσουμε με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα και αυτοπεποίθηση τον αγώνα μας.
 Και τους το λέμε και από αυτό εδώ το βήμα  ξεκάθαρα .
Ό,τι κι αν κάνουν, δεν θα τα καταφέρουν. Ας είναι πλέον και αυτοί σίγουροι ότι θα κερδίσουμε. 
.
Αγαπητοί συναγωνιστές,
Αγαπητοί φίλοι,
Αγαπητοί συμπολίτες,

Είμαστε σίγουροι ότι αυτή τη φορά  θα νικήσουμε.
Θα νικήσουμε γιατί τώρα είμαστε πιο ώριμοι και πιο έμπειροι. Με συνεχή παρουσία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα λοιπά όργανα διοίκησης του Δήμου. Με τη συμμετοχή μας στα κινήματα και τους αγώνες των κατοίκων της γύρω περιοχής.

Θα νικήσουμε γιατί πλέον δίνουμε τη μάχη από πολύ καλύτερες συνθήκες και θέσεις.
·                Με την ψήφιση από τη σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ του νόμου «Κλεισθένης 1» που καθιερώνει την απλή αναλογική.
·                Με τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής προς τους δήμους, με κριτήριο την ωρίμανση των έργων και όχι μικροπολιτικές πρακτικές του παρελθόντος.
·                Με την παραχώρηση από την κεντρική εξουσία της παραλίας της Γλυφάδας και των άλλων όμορων περιοχών στους δήμους.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτή τη φορά θα νικήσουμε.
Γιατί μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα διοικήσουμε το δήμο με αρχές που θα βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών, με χρηστή διαφανή διαχείριση, με κουλτούρα συνεργασιών,
Αντίθετα, δηλαδή με τη σημερινή διοίκηση του δήμου Γλυφάδας όπου κυριαρχεί η αδιαφάνεια, ο αυταρχισμός, η κακοδιαχείριση, οι αναθέσεις σε ημέτερους και σε πολιτικούς φίλους  , οι πελατειακές σχέσεις που εκτρέφει το στρεβλό πλειοψηφικό σύστημα με το οποίο έχει αναδειχθεί.
Είμαστε σίγουροι ότι αυτή τη φορά θα νικήσουμε.
Γιατί είμαστε οι μόνοι που θέλουμε και μπορούμε να στηρίξουμε και να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία. Με πρόνοια για όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας, την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας, τη στήριξη των νέων επιστημόνων, των επαγγελματοβιοτεχνών κ.ά. 
Γιατί σήμερα, η πόλη μας, παρά το αστραφτερό αμπαλάζ που τη συνοδεύει, διακρίνεται από πολλές ανισότητες.
Είμαστε σίγουροι ότι αυτή τη φορά θα νικήσουμε.
Γιατί είμαστε οι μόνοι που θέλουμε τους πολίτες σε ρόλο πρωταγωνιστή. Που μπορούμε να εμπνεύσουμε τους περισσότερους συμπολίτες μας ώστε να συστρατευτούν για να κατακτήσουμε  τις αναγκαίες λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή μας. 
. Απαρέγκλιτη αρχή μας είναι η λαϊκή συμμετοχή που θα εκφράζεται με τοπικές συνελεύσεις, συνοικιακά συμβούλια, ανοιχτές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και τοπικά δημοψηφίσματα ώστε οι δημότες να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη λύση των προβλημάτων της γειτονιάς και της πόλης τους.


Αγαπητοί συναγωνιστές,
Αγαπητοί φίλοι,
Αγαπητοί συμπολίτες,
Θα νικήσουμε
Γιατί διαφέρουμε.

Θα νικήσουμε
Γιατί μόνο εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε τις πρακτικές της αδιαφάνειας και της διαπλοκής.

 Θα νικήσουμε
Γιατί δεν βρισκόμαστε στην Αυτοδιοίκηση και στα κοινά για να κερδίσουμε, αλλά για να αγωνιστούμε και να δώσουμε.

Θα νικήσουμε
Γιατί δεν κρύβουμε πίσω μας κανένα άνομο οικονομικό και άλλου είδους συμφέρον.

Θα νικήσουμε
Γιατί πιστεύουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα παλέψουμε για να αποκτήσει περισσότερες αρμοδιότητες, που σημαίνει περισσότερη δημοκρατία.

Θα νικήσουμε
Γιατί πάνω απ’ όλα βάζουμε και θέλουμε να υπηρετήσουμε το κοινό συμφέρον όλων των συμπολιτών μας

Θα νικήσουμε
Γιατί μόνο εμείς μπορούμε να κινητοποιήσουμε το λαό της Γλυφάδας και να διεκδικήσουμε μαζί του την πόλη που μας αξίζει, την πόλη που όλοι ονειρευόμαστε.
                                                                      
Και υποσχόμαστε να πολιτευτούμε χωρίς υπόγειες διαβουλεύσεις και συναλλαγές, αλλά βάσει αρχών, δημόσια και ανοικτά, με διαδικασίες συλλογικές και δημοκρατικές, με κοινωνική λογοδοσία και λαϊκή συμμετοχή, με ηθική και εντιμότητα
Διαχειριζόμενοι χρηστά τους πόρους του Δήμου..



Φίλες και φίλοι.
Ήρθε η ώρα - μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας, κακοδιοίκησης και αδιαφάνειας -  να αλλάξουμε σελίδα στην πόλη μας.
Και να την οδηγήσουμε σε δρόμους ανάπτυξης για το καλό του Γλυφαδιώτικου λαού και όχι των συμφερόντων που επί χρόνια τη λυμαίνονται.
Πολίτες της ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Φτάνει πια!!!
Δεν θα ανεχτούμε άλλο, να μας κυβερνά το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Που επενδύει στον καναπέ και την αδιαφορία.
Δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη!
Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ είναι στα χέρια μας!
Δίνουμε τον αγώνα των ιδεών και των προτάσεων μας.
Για τη νίκη της ελπίδας.
Μπορούμε και θα είμαστε η νικηφόρα προοδευτική επιλογή για την πόλη μας.
Αλλάζουμε την πόλη μας, αλλάζουμε τη ζωή μας.
Ας δουλέψουμε όλοι για την ανατροπή στη Γλυφάδα
Όλοι μαζί για τη νίκη στις 26 Μάη.
Για μια πόλη με Δημοκρατία, Αλληλεγγύη και Διαφάνεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου