Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ




ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Επιστρέφει στο Δήμο Γλυφάδας το οικόπεδο που παραχωρήθηκε δωρεάν στην Εκκλησία.

ΑΚΥΡΗ έκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (ΑΔΑ) την απόφαση της δημοτικής αρχής Παπανικολάου για δωρεάν παραχώρηση στην Ι.Μ. Γλυφάδας ενός από τα ελάχιστα ακίνητα που διαθέτει ο Δήμος Γλυφάδας.
«Είναι μια νίκη της λογικής ότι η δημοτική γη πρέπει να παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο» ανέφερε στην εφ. Η ΑΥΓΗ ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της «Ανατροπής στη Γλυφάδα» Τάσος Ταστάνης.
Από την πρώτη στιγμή διαφωνήσαμε  με την απόφαση της δημοτικής αρχής Παπανικολάου καταγγέλλοντας τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του πρώην γαλάζιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που υποστήριζε ότι είναι νόμιμη η διαδικασία παραχώρησης Δημοτικής γης στην Εκκλησία. Με την αποδοχή της προσφυγής μας από την αποκεντρωμένη διοίκηση (ΑΔΑ) αποδεικνύεται ότι πάνω από τις ανάγκες της κοινωνίας και των ανθρώπων δεν τίθεται η εξυπηρέτηση συμφερόντων, έστω και των εκκλησιαστικών.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (Ελεγκτής Νομιμότητας), με την απόφασή της με αριθμό πρωτοκόλλου 32135/17639 στις 11/5/2015, έκανε δεκτή την προσφυγή των κ. Κόκκορη Κωνσταντίνου και κ. Ταστάνη Αναστάσιου κατά της υπ’ αριθμόν 17/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας που αφορούσε την παραχώρηση οικοπέδου στην τοπική εκκλησία.
 Επισυνάπτεται το απόσπασμα της απόφασης .

14/5/2015
Το γραφείο τύπου της «Ανατροπής στη Γλυφάδα»
Το απόσπασμα της απόφασης 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου