Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Στην Αντιεισαγγελέα Διαφθοράς τα στοιχεία της σκανδαλώδους πώλησης 28 ακινήτων του Δημοσίου από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ το 2013 (μεταξύ αυτών και το ακίνητο της ΔΟΥ Γλυφάδας)

Φωτο αρχείου
 από παλαιότερη κινητοποίηση στη ΔΟΥ Γλυφάδας

Μετά το ρεπορτάζ του Κόκκινου που ανέδειξε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της σκανδαλώδους πώλησης 28 ακινήτων του Δημοσίου από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ, στην Αντιεισαγγελέα Διαφθοράς κ. Τριανταφύλλου έχουν κληθεί να παρουσιαστούν σήμερα Παρασκευή, στις 9.30 το πρωί, οι τρεις δικηγόροι που έχουν προσφύγει στον Άρειο Πάγο εναντίον της πώλησης, προκειμένου να προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που έχουν. 

της Γεωργίας Ανάγνου  


Τα λιμνάζοντα νερά στην υπόθεση των 28 ακινήτων φαίνεται πως τάραξε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του 105.5 στο Κόκκινο «Τριπλά νοίκια θα πληρώσει το Δημόσιο για 28 ακίνητα που πούλησε το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ», το οποίο έριξε φως στα στοιχεία μιας υπόθεσης που είχε περάσει στα ψιλά. 
Να θυμίσουμε, πως το ελληνικό Δημόσιο καλείται για τα επόμενα 20 χρόνια να πληρώνει ενοίκια, για να χρησιμοποιεί 28 κτίρια που του ανήκαν και τα οποία πούλησε το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ, το 2013, με τη μέθοδο της πώλησης και επαναμίσθωσης, προκειμένου να εξυπηρετήσει το χρέος. Το τελικό κόστος για το ελληνικό Δημόσιο θ’ αγγίξει τα 600 εκατ. ευρώ, σχεδόν το τριπλάσιο του ποσού που εξασφάλισε, μέσω της πώλησης, το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ για τους δανειστές! Σημειωτέον, τα κτίρια πουλήθηκαν σε θυγατρικές εταιρείες δύο τραπεζών -της Εθνικής και της Eurobank- των οποίων δύο άλλες θυγατρικές συμβούλευαν το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. κατά τη συναλλαγή! 

«Πρόκειται για 28 κτίρια- «φιλέτα», που πουλήθηκαν κατά τη γνώμη μας έναντι πινακίου φακής. Εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι πρόκειται περί ενός μεγάλου σκανδάλου!», δήλωνε στο ρεπορτάζ του Κόκκινου ο κ.Γιάννης Καρδαράς, ένας από τους τρεις δικηγόρους που έχουν προσφύγει στον Άρειο Πάγο εναντίον της πώλησης.
Μετά το δημοσίευμα του Κόκκινου, ο κ. Καρδαράς μαζί με τους έτερους δικηγόρους, κ.κ. Βρέλλο και Τσουρούλη, υπέβαλαν ερώτημα προς την Αντιεισαγγελέα Διαφθοράς κ. Τριανταφύλλου, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της έρευνας. Οι τρεις δικηγόροι έχουν κληθεί από την κ.Τριανταφύλλου, σήμερα Παρασκευή, στις 9.30 το πρωί, προκειμένου να προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που έχουν.
Να θυμίσουμε πως η προσφυγή των τριών δικηγόρων στον Άρειο Πάγο είχε κατατεθεί στις 29 Ιανουαρίου 2014, ενώ 2 φορές είχαν κληθεί να καταθέσουν υπομνήματα, τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο του 2014, χωρίς κάποια άλλη ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης από τότε. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη διερεύνηση της υπόθεσης έχουν προσληφθεί πλέον και δύο εμπειρογνώμονες, ένας οικονομολόγος και ένας τεχνικός σύμβουλος.
Διαβάστε ξανά στο ρεπορτάζ του 105.5 στο Κόκκινο τα αναλυτικά στοιχεία της υπόθεσης των 28 ακινήτων, για την οποία το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. ελέγχεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς για ζημία του ελληνικού Δημοσίου.

- See more at: http://www.stokokkino.gr/article

Εδώ καταγγελία του Τασου Ταστάνη Δημοτικού Σύμβουλου της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας τον Οκτώβριο του 2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου