Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

 


Γλυφάδα 1/11/2020

ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στη Γλυφάδα πλέον και σε χώρο που διέθεσε ο Δήμος συνεχίζει την δράση του το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ). Υλοποιήθηκε έτσι η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πάρθηκε ύστερα από πρωτοβουλία και πρόταση της δημοτικής μας κίνησης και τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του επικεφαλής της κίνησής μας Τ. Ταστάνη και του δημοτικού συμβούλου Σ. Σκαμπαρδώνη για την εξασφάλιση στέγης στο δήμο της Γλυφάδας.

Όπως είναι γνωστό η «Ελληνικό Α.Ε.» υπακούοντας πιστά στις Κυβερνητικές εντολές  που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η έναρξη των κατεδαφίσεων σε 5 από τα 900 κτίρια με τις γνωστές παράτες στο χώρο, έστειλε τελεσίγραφο έξωσης στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού για να εγκαταλείψει τον χώρο όπου στεγάζεται από το 2011 και ο οποίος είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Με τις κινήσεις αυτές εξυπηρετούσε αποκλειστικά τα συμφέροντα της Lamda Development του «δήθεν επενδυτή» με δανεικά λεφτά από τις Τράπεζες που ανακεφαλαιοποίησαν  οι Έλληνες φορολογούμενοι και που παρεμπιπτόντως δεν έχει καταβάλει ούτε 1 € στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η όξυνση των υγειονομικών προβλημάτων λόγω και της έξαρσης της πανδημίας κατέστησε αναγκαία την παραχώρηση του χώρου για την στέγαση και απρόσκοπτη λειτουργία της δομής αλληλεγγύης με σεβασμό στις αρχές λειτουργίας και την ανεξαρτησία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ). Είναι πλέον γεγονός που το χαιρετίζουμε.

Την ίδια στιγμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας είμαστε αναγκασμένοι να επαναφέρουμε με μεγαλύτερη ένταση την πρότασή μας για τη γενικότερη θωράκιση του ΕΣΥ καθώς  και την ανάγκη άμεσης δημιουργίας παραρτήματος του Κέντρου Υγείας στην Τερψιθέα που να λειτουργεί για έλεγχο διασποράς covid 19.

Η ανάγκη δημιουργίας του και η εμπλοκή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πρέπει να συμβαδίσει με την στελέχωση του Ασκληπιείου (νοσοκομείου αναφοράς covid-19) με το απαραίτητο προσωπικό. Το Ασκληπιείο Βούλας υποφέρει από υποστελέχωση  καθώς προστέθηκαν επιπλέον 24 παθολογικές κλίνες Covid19, χωρίς να προσληφθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ,   ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Το δίκτυο κάλυψης του πληθυσμού θα έπρεπε από καιρό να έχει προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα. Κάνουμε εκ νέου έκκληση έστω και τώρα να προβεί η κυβέρνηση στα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και η δημοτική αρχή να απαιτήσει άμεση στελέχωση των υγειονομικών μονάδων.

Το ΜΚΙΕ έχει δείξει στην πορεία της λειτουργίας του ότι η υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο όνομα εξυπηρέτησης του κέρδους και της ιδιωτικοποίησης του συστήματος υγείας.

Και σε αυτή τη συγκυρία το βρίσκουμε δίπλα μας.

Καλωσορίζουμε τους ακούραστους εθελοντές του ΜΚΙΕ και καλούμε τους συμπολίτες μας και τα μέλη και τους φίλους της δημοτικής μας κίνησης να πλαισιώσουν τις δράσεις του, να συνεχίσουν και να δυναμώσουν την εθελοντική τους προσφορά.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: Τσιτσάνη και Καραϊσκάκη 34, Γλυφάδα, ΤΚ 16675

(στον παράδρομο της Λ. Βουλιαγμένης προς Αθήνα)

Ιστοσελίδα: https://www.mkiellinikou.org  Email: mkiellinikou@gmail.com

"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"

Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

http://anatropistiglyfada.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου