Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 


ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 

Ενημέρωση - Κάλεσμα

Πραγματοποιήθηκε χθες τηλεδιάσκεψη των επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Γλυφάδας με την συμμετοχή του Δημοτικού της Συμβούλου Τάσου Ταστάνη.

Στην αρχή της συζήτησης ο επικεφαλής της Δημοτικής της παράταξης Τάσος Ταστάνης, τόνισε, ότι με αφορμή την πανδημία είναι αναγκαίο και απαραίτητο  να επαναπροσδιοριστεί  ο ρόλος και οι ευθύνες της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης  σ’ αυτή την περίοδο. Θα πρέπει  άμεσα να παρθούν εκείνα τα μέτρα και εκείνες οι πρωτοβουλίες, έτσι ώστε πάνω από όλα να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές. Να υπάρξει αναθεώρηση και τροποποίηση  του προϋπολογισμού για να βρεθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι. Να απαιτήσει και να διεκδικήσει ο Δήμος από την κυβέρνηση οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και  για να στηριχθεί και να ενισχυθεί  πάση θυσία το Δημόσιο σύστημα υγείας (ΕΣΥ). Δεν υπάρχει της δρόμος  για να αντιμετωπίσουμε αυτή  την τραγωδία  που ζούμε. Τα προβλήματα πλέον σε όλα τα νοικοκυριά και της συμπολίτες της, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν  την υγεία,  τα οικονομικά αδιέξοδα, τη φτώχεια, την ανεργία, της  απολύσεις των εργαζομένων, τα κλειστά μαγαζιά, την αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση.

Στην παρέμβασή του ο Τάσος Ταστάνης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις της είχαμε κάνει και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

·        Πιο συγκεκριμένα θέσαμε επιτακτικά την απαίτηση να εξασφαλίσει ο Δήμος Γλυφάδας πρόσβαση σε δωρεάν τεστ κορωνοιού:

- για της εργαζόμενους στον Δήμο και ειδικά στην καθαριότητα ανά 15νθήμερο

- με την όποια επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία, τεστ της δασκάλους και καθηγητές των σχολικών μονάδων του Δήμου. Στην Γλυφάδα, όχι στο Περιστέρι της συνέβη στην περίπτωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου. Της θα πρέπει να φροντίσει και την εξασφάλιση τεστ για χρήση σε περίπτωση κρουσμάτων στο διδακτικό προσωπικό μελλοντικά.

·        Το Κέντρο Υγείας Γλυφάδας πρέπει να αναλάβει την εποπτεία, προγραμματισμό και έλεγχο της πανδημίας σε επίπεδο Δήμου.

·        Με Άμεση Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Γλυφάδας με επιπλέον Παθολόγους, Πνευμονολόγους

·        Με εξασφάλιση Κινητής Μονάδας του ΕΟΔΥ (500  έχει αναφέρει ότι θα δημιουργήσει ο υπ. Υγείας) για έλεγχο στα Γηροκομεία, ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές που λειτουργούν στον Δήμο  και για τυχαίο έλεγχο του πληθυσμού με επιστημονικό τρόπο ώστε να ελέγχεται η πορεία της μετάδοσης του ιού.

·        Ο Δήμος να απαιτήσει την δημιουργία ΤΟΜΥ, στην Άνω Γλυφάδα – Τερψιθέα. Έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες που έχουμε καταθέσει αυτή την πρόταση. Με την ανεξέλεγκτη έξαρση της πανδημίας ο υπ. Υγείας δείχνει να κατανοεί πλέον την ανάγκη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Απαιτείται συνεπώς να εισακουσθεί η πρότασή της και να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τον Δήμο για την δημιουργία του ΤΟΜΥ στην Τερψιθέα. 

·        να αναπτύξει το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι (με την απαραίτητη στελέχωση) με καταγραφή των ευάλωτων και ευπαθών συμπολιτών της.

·         Συμβουλευτική γονέων για στήριξη των παιδιών στον καιρό της πανδημίας

·        Υποστηρικτικές υπηρεσίες (Ψυχολογικές, ειδικές θεραπείες της τα παιδιά κλπ)

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Καταγραφή διαθέσιμων χώρων για την αποσυμφόρηση των αιθουσών (γυμναστήρια, αίθουσες ΚΑΠΗ, Γκόλφ, και κάθε διαθέσιμου χώρου).

Υπό την εποπτεία του Κέντρου Υγείας σύσταση τοπικής μονάδας παρακολούθησης και ελέγχου της πανδημίας με ιδιαίτερη στόχευση της σχολικές μονάδες (με διενέργεια συνταγογραφούμενων δωρεάν τέστ κλπ.) Πιστεύουμε στην πρόληψη και διεκδικούμε την διενέργεια δωρεάν τεστ covid-19 της εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό των σχολείων, κάθε 15 ημέρες.

Για όσο καιρό κρατάει η πανδημία να οργανώσει ένα δίκτυο εθελοντών γιατρών που δραστηριοποιούνται στην Γλυφάδα (Παθολόγων, Πνευμονολόγων , Παιδιάτρων, Γενικών Γιατρών) οι οποίοι θα αμείβονται από τον Δήμο ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΟΣ για να εξετάζουν Δωρεάν Συμπολίτες της, πέραν των ραντεβού που μπορεί να κάνει το Κέντρο Υγείας Γλυφάδας. ( που παρεμπιπτόντως εξυπηρετεί και άλλο κόσμο εκτός Γλυφάδας).

 

·        Ανακατανομή των κονδυλίων του προϋπολογισμού και δημιουργία τροφοδότη λογαριασμού για δαπάνες αντιμετώπισης του covid-19.

·        Ενίσχυση του προϋπολογισμού των Σχολικών Επιτροπών.

Της  προτάσεις της αυτές της καταθέτουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 25/11/20 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

Καλούμε της φορείς, συλλόγους εργαζομένων, επαγγελματιών, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να εμπλουτίσουν της προτάσεις αυτές και να πιέσουν για τη λήψη μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Γλυφάδα 20/11/2020

"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"

Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

http://anatropistiglyfada.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου