Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΓΛΥΦΑΔΑ

 Γλυφάδα 23/09/2020

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΓΛΥΦΑΔΑ
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ
ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Η κατάσταση με την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας αλλά και στην πόλη μας λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η ελαφρότητα και οι ιδεοληπτικές αγκυλώσεις με τις οποίες η κυβέρνηση των «αρίστων» διαχειρίζεται σοβαρά θέματα της δημόσιας υγείας προκαλεί φόβο και ανησυχία.
Μετά από 6 μήνες αδράνειας και επικοινωνιακού κομπασμού που δεν είχε καμία απολύτως βάση επειδή το lock down περιόρισε προσωρινά μόνο την διάδοση του κορωνοϊού, άφησε την κοινωνία πλήρως ακάλυπτη χωρίς τους αναγκαίους γιατρούς και εκπαιδευτικούς.
Σήμερα, μπροστά στο διαφαινόμενο τεράστιο νέο κύμα μετά και το τελείως ασυντόνιστο άνοιγμα των σχολείων, αντί για τη λήψη των αναγκαίων ριζικών μέτρων, η μόνη της σκέψη είναι να εξυπηρετήσει οικονομικά συμφέροντα φίλων και κολλητών. Μετά την άρπα κόλλα προμήθεια των ακατάλληλων μασκών για τα σχολεία από εταιρεία αλουμινοκατασκευών, τις συνεχείς απ΄ ευθείας αναθέσεις σε ημέτερους πχ σε εταιρίες κέτερινγκ για να κάνουν απολυμάνσεις κλπ. ήρθε η ώρα της υγείας. Μετατρέπει μονάδες ΜΕΘ γενικών περιστατικών των νοσοκομείων σε μονάδες covid και πληρώνει αδρά ιδιωτικές κλινικές για επινοικίαση.
Ειδικότερα για τα σχολεία ο ΕΟΔΥ δεν έχει δώσει στους δήμους τις αναγκαίες οδηγίες για ιχνηλάτηση και τεστ στα σχολεία στα οποία διαπιστώνονται κρούσματα κορονοϊού!!! Ήδη στη Γλυφάδα σε δύο σχολεία παρουσιάσθηκαν κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Και παρουσιάζεται το φαινόμενο να υπάρχει αδυναμία πραγματοποίησης τεστ σε ομάδες πληθυσμού όπως οι εκπαιδευτικοί. Δεν έκαναν τεστ ούτε στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων που παρουσιάστηκε κρούσμα!
Η αποκάλυψη στον ΑΝΤ1 από τον φιλοκυβερνητικό κ. Δήμαρχο ότι ο ΕΟΔΥ δεν έδωσε απάντηση και στην ουσία αρνήθηκε τη διενέργεια τεστ στα δυο σχολεία της Γλυφάδας που παρουσιάστηκαν κρούσματα αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.
Όμως εμείς κύριε Δήμαρχε δεν μπορούμε να ανεχθούμε την Κυβερνητική αδιαφορία και δεν δικαιολογούμε την άρνηση του ΕΟΔΥ λέγοντας χαμογελώντας ότι «έχουν μπουκώσει στον ΕΟΔΥ».
Ο Δήμος να απαιτήσει από την Κυβέρνηση γενναία ενίσχυση ειδικού λογαριασμού αντιμετώπισης της πανδημίας και από τον ΕΟΔΥ να προβεί άμεσα στη διενέργεια εκτεταμένων τεστ σε όλα τα σχολεία και σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό.
Και με την ευκαιρία ρωτάμε τον κ. Δήμαρχο και την Κυβέρνηση
• Γίνεται κάποια προσπάθεια αποσυμφόρησης των πολυπληθών τμημάτων των σχολείων μας;
• Υπάρχει απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για την αντιμετώπιση του covid που να κατευθύνονται στους δήμους;
• Ενισχύεται και πώς ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία;
Και ας μας απαντήσει ο κ. Δήμαρχος ποια και πόσα προληπτικά μέτρα έχει λάβει και κυρίως να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση όλων όσων είχε αποφασίσει, ύστερα από εισηγήσεις της Δημοτικής μας Κίνησης, το δημοτικό Συμβούλιο για να πάψει να εκπλήσσεται από την παντελή στην ουσία έλλειψη μέτρων από τη μεριά της Κυβέρνησης και την αδιαφορία του ΕΟΔΥ.
"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"
Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου