Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

Για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων της Γλυφάδας


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων της Γλυφάδας προϋποθέτει:

Αποσυμφόρηση των σχολικών μονάδων με μέγιστο αριθμό μαθητών 15 / αίθουσα

Πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Άμεση πρόσληψη καθαριστών /τριών

Επαρκές υγειονομικό υλικό και μάσκες μιας χρήσης

 

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Γλυφάδας μέσω τηλεδιάσκεψης. Πριν από την ημερήσια διάταξη και στο στάδιο της ενημέρωσης ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανατροπής στη Γλυφάδα» και Γραμματέας του Δ.Σ Σταμάτης Σκαμπαρδώνης ζήτησε να ενημερώσει το σώμα ο Δήμαρχος για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλές άνοιγμά τους δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της καθαριότητας αλλά και της αποσυμφόρησης των σχολικών μονάδων. Οι ενέργειες αυτές θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει από το Δήμο Γλυφάδας πολύ πριν την έναρξη της σχολικής  χρονιάς και όχι με το άνοιγμα των σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα πρότεινε και έγιναν αποδεκτές προτάσεις μας για:

·       Άμεση πρόσληψη καθαριστών /τριών

·       Φροντίδα για τους τραπεζοκόμους στα ολοήμερα σχολεία

·       Ενίσχυση από το Δήμο με μάσκες μιας χρήσης για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες εγκαίρως

·       Να προμηθευτούν όλα τα σχολεία θερμομετρητές για να γίνεται καθημερινή θερμομέτρηση

·       Να συνεχιστεί η λειτουργία του συντονιστικού οργάνου με την συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων για να υπάρξει ο καλύτερος συντονισμός

Επιπλέον σαν «Ανατροπή στη Γλυφάδα», επειδή θεωρούμε ανεπαρκή τα παραπάνω μέτρα, προτείνουμε και καλούμε τους συμπολίτες μας να απαιτήσουν:

·       Άμεση συνεδρίαση της επιτροπής παιδείας του Δήμου για να προχωρήσει η κατασκευή λυόμενων αιθουσών με τις υπάρχουσες προδιαγραφές ώστε να αποσυμφορηθούν οι πιο πολυπληθείς σχολικές μονάδες.

·       Απαραίτητη προϋπόθεση η πρόσληψη επιπλέον αναπληρωτών για να καλύψουν την αύξηση των τμημάτων.

·       Διερεύνηση δυνατότητας απογευματινής λειτουργίας σχολείων μεγαλύτερων βαθμίδων εκπαίδευσης

·       Ίδρυση παραρτήματος του Κέντρου Υγείας στην Τερψιθέα

·       Σύσταση τοπικής μονάδας παρακολούθησης και ελέγχου της πανδημίας (με διενέργεια τέστ κλπ.)

Η διανομή μασκών από τον Δήμο, δεν υποκαθιστά την υποχρέωση της πολιτείας για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών, εξασφάλιση περισσότερων αιθουσών και μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα. Η δωρεάν παροχή μασκών ωστόσο μαζί με τα επιπλέον μέτρα για την καθαριότητα, τις απολυμάνσεις κλπ μπορεί να συμβάλλει στην προστασία των μαθητών χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους. Απαραίτητη όμως κρίνεται η συμβολή μας ώστε τα μικρότερης ηλικίας παιδιά να εξοικειωθούν με το νέο «παιχνίδι» της χρήσης μάσκας κ αι του πλυσίματος των χεριών και στο σχολείο. Δεν ξεχνάμε όμως ότι η μείωση του αριθμού ανά τάξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι αποτελεσματικός ο περιορισμός διάδοσης του ιού.

Ευχόμαστε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με ασφάλεια και μηδενικά κρούσματα στα σχολεία

 

Γλυφάδα 31/8/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου