Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γλυφάδα 16/09/2020

 

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας επέστρεψαν στα θρανία τους με μεγάλη ευσυνειδησία, θέληση για μάθηση και αφοσίωση. Βλέποντας τους νέους και τις νέες μας, μικρότερής και πιο μεγάλης ηλικίας, να μπαίνουν στα σχολεία δεν μπορεί παρά να μας προκαλεί μεγάλη συγκίνηση. Μια εικόνα διαφορετική από προηγούμενες χρονιές με θερμομετρήσεις, μάσκες αν και λίγο τεραστίου μεγέθους… (sic), οδηγίες για επιμελές πλύσιμο χεριών. Χωρίς όμως τις απαραίτητες αποστάσεις που απαιτεί η πανδημία μιας και πολλές τάξεις απαρτίζονται από 25 - 27 μαθητές.

 

Γι’ αυτή την κατάσταση καμία ενέργεια δεν έγινε από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έξι μήνες τώρα. Γιατί στόχος τους είναι να πληγεί το δημόσιο σχολείο. Τα σχολειά μας ξεκινούν με μικρότερο αριθμό εκπαιδευτικών από πέρσι (περίπου 25.000 λιγότεροι) Καμία ενέργεια για εύρεση έστω και λίγων επιπλέον αιθουσών κυρίως στα μεγάλα αστικά  κέντρα. Οι καθαριστές και οι καθαρίστριες να υπολείπονται των αναγκών ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία.

 

Στο Δήμο μας δεν έγινε καμία ενέργεια για να πιεστεί η κυβέρνηση να αυξήσει τον αριθμό των εκπαιδευτικών και των καθαριστών. Οι ανάγκες καθαρισμού των σχολείων καλύπτεται, όσο καλύπτεται, από προσωπικό του  δήμου από άλλες υπηρεσίες. Θεωρούμε αναγκαία την επέκταση των 3ωρων συμβάσεων για τους 8 νέο-προσληφθέντες σε πλήρους απασχόλησης.

 

Έχουμε καταθέσει ερώτημα στο δήμο να μας ενημερώσει εμπεριστατωμένα για  την   κατάσταση   που υπάρχει στα σχολεία αποστέλλοντάς μας τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, τον αριθμό αιθουσών που αντιστοιχούν σε κάθε καθαρίστρια για να φροντίσουμε για την κάλυψη των αναγκών.

 

  • Ζητάμε την άμεση   συνεδρίαση   της   επιτροπής   παιδείας   του   Δήμου   ώστε   να αποσυμφορηθούν οι πιο πολυπληθείς σχολικές μονάδες.
  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα πρόληψης για την αποτροπή της διάδοσης της νόσου όπως η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η κατάλληλη ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

  • Σύσταση τοπικής μονάδας παρακολούθησης και ελέγχου της πανδημίας (με διενέργεια τέστ κλπ.) Πιστεύουμε στην πρόληψη και διεκδικούμε την διενέργεια τεστcovid-19 στους εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό των σχολείων, κάθε 15 ημέρες με δαπάνες του Δήμου.

 

  • Ανακατανομή των κονδυλίων του προϋπολογισμού και δημιουργία τροφοδότη λογαριασμού για δαπάνες αντιμετώπισης του covid-19. Ενίσχυση του προϋπολογισμού των Σχολικών Επιτροπών.

 

 

Η κυβέρνηση φοβάται ότι κάτω από την λαϊκή πίεση για τις ανεπάρκειες θα υπάρξουν δήμοι που θα πάρουν διαφορετικές αποφάσεις. Έτσι τους αφαίρεσε την αρμοδιότητα! Οι Πολίτες θα παρακολουθούν τις εξελίξεις από κοντά, στις Σχολικές Επιτροπές, στους Συλλόγους Γονέων και στους φορείς της Σχολικής Κοινότητας.

Η «Ανατροπή στη Γλυφάδα»  θα συνεισφέρει με τις δυνάμεις της για μια καλή και ασφαλή νέα σχολική χρονιά.

 

 

"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"

 Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

http://anatropistiglyfada.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου