Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας – καμιά αύξηση δημοτικών τελών - στο πλευρό των εργαζομένων

Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών του Δήμου
Συμπαραστεκόμαστε  στον αγώνα των εργαζόμενων μας και της ΠΟΕ-ΟΤΑ

               Η Δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ» εκφράζει τη ριζική της αντίθεση στο περιεχόμενο του λεγόμενου «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» που ανάμεσα σε σειρά αντεργατικών διατάξεων, με το άρθρο 179 ανοίγει το δρόμο για την ανάθεση, χωρίς κανένα περιορισμό, σε ιδιώτες των ανταποδοτικών υπηρεσιών των Δήμων δηλαδή της υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού κ.α.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα - μαζί και οι εργαζόμενοι στο Δήμο μας – αγωνίζονται συμμετέχοντας σε 48ωρη πανελλαδική απεργία αντιδρώντας στην εκχώρηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών των Δήμων σε ιδιώτες, μια πολιτική  που θα αυξήσει το κόστος για τους δημότες χωρίς να βελτιώνει τις υπηρεσίες και οδηγείς την ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.
Η δημοτική μας κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα» στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων στην καθαριότητα υπερασπιζόμενη τον δημόσιο χαρακτήρα  των υπηρεσιών του Δήμου, την σταθερή χρηματοδότηση από την Κεντρική Διοίκηση καθώς και την αναγκαία στελέχωση με μόνιμο προσωπικό.
Ζητάμε την απόσυρση του άρθρου 179 του λεγόμενου «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» που δίνει τη δυνατότητα στην χωρίς κανένα περιορισμό ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού κ.α.
Με την ψήφιση του εν λόγω άρθρου απειλείται ο Δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απειλούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει οικονομική επιβάρυνση των δημοτών μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών.
Θεωρούμε απόλυτα αναγκαία την σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου ώστε και ο Δήμος Γλυφάδας να ζητήσει την απόσυρση του σχετικού με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας άρθρου και να δεσμευτεί ότι ακόμη και αν ψηφιστεί δεν θα το ενεργοποιήσει.
Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών των Δήμων
Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων του Δήμου μας.


Γλυφάδα 22/10/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου