Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Εκλογή προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας



Ανακοίνωση

Με αφορμή τη διαδικασία της περασμένης Κυριακής 8/9/2019 για την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου μας  η παράταξη μας ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ  για άλλη μια φορά εύχεται στο νέο Δ.Σ. μια παραγωγική δημοκρατική θητεία για το συμφέρον των συμπολιτών μας.
Στη σύντομη παρέμβασή του ο επικεφαλής της παράταξής μας Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Ταστάνης τόνισε ότι για το καλό της πόλης μας πρέπει να υπάρξει συνεργασία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και ενεργοποίηση των πολιτών. Κανείς δεν έχει λευκή επιταγή, δημοτική αρχή πλειοψηφία και μειοψηφία πρέπει να συνδράμουν για την επίλυση των μεγάλων ζητημάτων της Γλυφάδας. Τα περιβαλλοντικά θέματα, το Ελληνικό με τη χωροθέτηση του καζίνο, την παραλία και τον αιγιαλό, το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του Υμηττού και η αποτροπή της καταστροφής του από πυρκαγιές. Επίσης τα κοινωνικά θέματα για τη λειτουργία των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι κλπ. απαιτούν μόνιμες λύσεις. Τόνισε επίσης ότι το νέο Δ.Σ. πρέπει να λειτουργήσει με περισσότερη διαφάνεια, δημοκρατία και ουσιαστική συμμετοχή όλων ώστε τα μέλη του να μην έχουν διακοσμητικό ρόλο αλλα να συμβάλλουν με τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους στις λύσεις των προβλημάτων της πόλης.
Αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής των επιτροπών του Δήμου κατήγγηλε για άλλη μια φορά:
   «Δυστυχώς, δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε να ανατρέψει όλα τα θετικά του νόμου «Κλεισθένης Ι» και να αποδυναμώσει καθοριστικά την εφαρμογή της απλής αναλογικής στη λειτουργία των ΟΤΑ με βάση την οποία ψήφισαν οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές. Μετά τις αλλαγές αυτές η παράταξή μας χάνει την εκπροσώπηση που δικαιούτο να έχει στις Επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής. Στην ουσία επανέφερε  το προηγούμενο προσωποκεντρικό μοντέλο διοίκησης και μαζί με αυτό όλες τις παθογένειες που το συνόδευαν: τις πελατειακές σχέσεις, την αδιαφάνεια, την αποθάρρυνση των πολιτών να συμμετέχουν στα κοινά».
Στις δημαιρεσίες αναδείχθηκε στο προεδρείο του Δ.Σ. στη θέση του γραμματέα ο δημοτικός μας σύμβουλος Σταμάτης Σκαμπαρδώνης στον οποίο ευχόμαστε καλή δύναμη.  
                                                                     Ανατροπή στη Γλυφάδα 10/9/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου