Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ»

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της «Ανατροπής στη Γλυφάδα», δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης Τάσος Ταστάνης και ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Σκαμπαρδώνης, παρέστησαν στην τελετή έναρξης του σχολικού έτους στο 10ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας μεταφέροντας ευχές για μια γόνιμη σχολική χρονιά.
Η δημοτική μας κίνηση θα σταθεί όπως πάντα αρωγός στους αγώνες των μαθητών των γονιών και των εκπαιδευτικών για ένα δημόσιο σχολείο που να αξίζει στις νεότερες γενιές.
Ένα σχολείο δημόσιο, ανοιχτό, δημοκρατικό, κοιτίδα γνώσης, πολιτισμού
και πανανθρώπινων αξιών
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας, στις μαθήτριες και στους μαθητές των σχολείων μας, να έχουν καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη.
Στους εκπαιδευτικούς, της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου μας, ευχόμαστε να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους και με την αγωνιστική δράση τους και τις ενέργειές τους να αποτελέσουν το παράδειγμα και να γίνουν οι εμπνευστές των μαθητών και των μαθητριών μας.
Θα θέλαμε επίσης επιγραμματικά να αναφερθούμε στην ανάγκη να υπάρξει:
·        Αναγκαία  αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης του εκπαιδευτικού συστήματος.
·        Άμεση  πρόσληψη των 10.500 μόνιμων εκπαιδευτικών και των 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής
Θέλουμε ένα δημόσιο σχολείο που θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη, την ευαισθησία, την αγωνιστική στάση ζωής, το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και στο περιβάλλον.
 Θέλουμε ένα δημόσιο σχολείο που θα καλλιεργεί όσα ενώνουν τους ανθρώπους κι όχι όσα τους χωρίζουν.
Θέλουμε ένα δημόσιο σχολείο που θα σέβεται και θα προάγει τις ανθρωπιστικές αξίες, όχι μόνο με το πρόγραμμα σπουδών του, αλλά και με την καθημερινή του λειτουργία.
Θέλουμε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, που θα παίρνει υπόψη του τις τεχνολογικές εξελίξεις και θα ανταποκρίνεται στα οράματα της νέας γενιάς και στις ανάγκες της κοινωνίας.

Επί τη ευκαιρία να επισημάνουμε τα βασικότερα ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία και συντήρηση των σχολικών μονάδων της Γλυφάδας που την ευθύνη έχει ο Δήμος μας.
ü   Δημιουργία νέων σχολικών μονάδων και αιθουσών που είναι χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας. Συνεχίζεται η στέγαση του 7ου Γυμνασίου σε νοικιασμένη βιοτεχνία και παραμένει γιαπί φάντασμα το δημοτικό στην Παναγίτσα (Σοφίας Βέμπο).
ü  Απαιτούμε χρήματα για απόκτηση οικοπέδων που προορίζονται για σχολική στέγη.
ü  Στα υφιστάμενα σχολεία απαιτείται μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης που να συνάδει με τις υφιστάμενες κλιματολογικές συνθήκες . Δεν αρκούν τα εξωτερικά φτιασιδώματα και τα κακής ποιότητας στέγαστρα που τοποθετήθηκαν, ούτε η τοποθέτηση π.χ. ανακλινόμενων (!) κουφωμάτων νορβηγικών προδιαγραφών.
ü  Ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στα σχολεία της πόλης μας. Υπάρχει καταγεγραμμένη αναγκαιότητα για την διεκδίκηση τριών πεζογεφυρών στο 3ο , 2ο , 8ο γυμνάσιο καθώς και ο επανασχεδιασμός της δημοτικής συγκοινωνίας για την εξυπηρέτηση των μαθητών.
ü  Υποστήριξη σε πρωτοβουλίες παιδιών και γονιών που αφορούν στα δημόσια σχολεία του αύριο και άνοιγμα  συζήτησης για τον σχεδιασμό των σχολείων της Γλυφάδας για τα χρόνια που έρχονται. Ο πλανήτης, η ήπειρος, η χώρα, αλλάζει. Μεταβάλλεται η σύνθεση, οι συνήθειες και οι ανάγκες της κοινωνίας μας. Τι συμβαίνει στην πόλη και στη γειτονιά μας?
ü  Το δημόσιο σχολείο οφείλει να αποτελέσει κύτταρο πολιτισμού στο δήμο μας. Τα παιδιά, μέσα από την επαφή τους με την τέχνη, θα διαμορφώσουν υγιείς αξίες και λειτουργικές στάσεις ζωής.
ü  Οι Σύλλογοι Γονέων να καταστούν ισότιμοι θεσμικοί συνομιλητές με προτάσεις και διεκδικήσεις  για το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας. Τα προβλήματα δεν λύνονται σε προσωπικό επίπεδο, με καλές δημόσιες σχέσεις και χορηγίες-δωρεές  γονιών.   
Καλή Σχολική Χρονιά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου