Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Ζήτημα 1ον ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ζήτημα 1ον
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες 31 Μαρτίου 2019 με ιδιαίτερη επιτυχία μια σημαντική εκδήλωση της Δημοτικής μας κίνησης "ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ" με θέμα "Το Παρόν και το Μέλλον του Δημόσιου Σχολείου στη Γλυφάδα" με τη συμμετοχή και του Υπουργού παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Την εκδήλωση συντόνισε η δασκάλα Αναστασία Μηνδρινού και διήρκεσε πάνω από δύο ώρες. Μίλησαν εκτός των εισηγητών 15 παρευρισκόμενοι. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη σπουδαιότητα   των θεμάτων παιδείας  στην κοινωνία μας και την αναγκαιότητα διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης στη πόλη μας.
Αυτά τα θέματα συνεπώς πρέπει να αποτελέσουν μια βασική θεματική του διαλόγου που θα πρέπει να ανοίξει στην Γλυφάδας εν’ όψη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μετά τις σύντομες εισηγήσεις των εκπαιδευτικών μελών και φίλων της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Αναστασίας Μηνδρινού, Ηλία Λάντζου, Κώστα Κατσιανά καθώς και του προέδρου του Συλλόγου Γονέων του 1ου Λύκειου Γλυφάδας Κώστα Ντουνιά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Ταστάνης ανέπτυξε τις βασικές θέσεις της παράταξης μας για τα θέματα παιδείας στο Δήμο μας και ανέφερε σχετικά:
Στο επίκεντρο του προγράμματός μας βρίσκεται ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένο δημοκρατικό σχολείο για όλους και όλες, χωρίς καμιά διάκριση και αποκλεισμούς.
Σε αντίθεση με τις άλλες δυνάμεις που με τις επιλογές τους και την πολιτική που εφάρμοσαν τόσα χρόνια και σε εθνικό επίπεδο και σε τοπικό, επιφύλαξαν την υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Παιδείας  και φρόντισαν να διαβρώσουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της, οδηγώντας την τελικά στην υποβάθμιση και την απαξίωση.

Εμείς, αντίθετα, θέλουμε ένα δημόσιο σχολείο που θα λειτουργεί με αρχές και αξίες. Που θα κατακτά καθημερινά το ρόλο του ως καθολικό κοινωνικό αγαθό.
Θέλουμε ένα δημόσιο σχολείο που θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη, την ευαισθησία, την αγωνιστική στάση ζωής, το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και το περιβάλλον.
Θέλουμε ένα δημόσιο σχολείο που θα καλλιεργεί όσα ενώνουν τους ανθρώπους κι όχι όσα τους χωρίζουν.
Θέλουμε ένα δημόσιο σχολείο που θα σέβεται και θα προάγει τις ανθρωπιστικές αξίες, όχι μόνο με το πρόγραμμα σπουδών του, αλλά και με την καθημερινή του λειτουργία.
Θέλουμε ένα δημόσιο σχολείο, ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, που θα παίρνει υπόψη του τις τεχνολογικές εξελίξεις και θα ανταποκρίνεται στα οράματα της νέας γενιάς και τις ανάγκες της κοινωνίας.
Θέλουμε ένα σχολείο που να μορφώνει τα παιδιά μας και να μην τα εξοντώνει
Ο Υπουργός Παιδείας μετά τη σύντομη παρέμβασή του άκουσε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους φίλους που τοποθετήθηκαν ή έθεσαν ερωτήματα στα οποία και στη συνέχεια απάντησε αναλυτικά. Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν ουσιαστικός και εποικοδομητικός και οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμά μας.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο συμπολίτης μας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης καθώς και πολλοί άλλοι.

Επισυνάπτουμε τις παρεμβάσεις  που μπορείτε να διαβάσετε στο ιστολόγιό μας http://anatropistiglyfada.blogspot.com/

1)    Του Τασου Ταστάνη : Το παρόν και το μέλλον του Δημόσιου σχολείου στη Γλυφάδα  http://anatropistiglyfada.blogspot.com/2019/04/blog-post_39.html

2)    του Κώστα Ντουνιά «Η θέση και το όραμα για δημόσιο ανοιχτό δημοκρατικό σχολείο, κοιτίδα γνώσης, πολιτισμού και πανανθρώπινων αξιών, είναι στάση ζωής και αγώνα» http://anatropistiglyfada.blogspot.com/2019/04/blog-post.html

3)   του Κώστα Κατσιανά «Βαθιά μου πίστη ήταν και εξακολουθεί να είναι πως μέσα απ’ την δημόσια εκπαίδευση θα αλλάξουμε τον κόσμο» http://anatropistiglyfada.blogspot.com/2019/04/blog-post_1.html

4)   της Αναστασίας Μηνδρινού «Ο πολιτισμός είναι η απάντηση»


"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"

 Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου