Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Μήνυμα για την 25η Μαρτίου 2023



Μήνυμα

 

Γλυφάδα 25/3/2023

1821: Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι πάντα ειν’ ο ίδιος ο λαός

25η Μαρτίου: Μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για ελευθερία, αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία.

Στο βαρύ κλίμα από την τραγωδία στα Τέμπη μας βρίσκει φέτος η επέτειος της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Η απαίτηση για ένα αξιοκρατικό, σύγχρονο, αποτελεσματικό κράτος, συνδέεται με τους ανιδιοτελείς αγώνες για την ελευθερία και την ισότητα που η φιλική εταιρεία μεταλαμπάδευσε την περίοδο της δράσης της και έγραψαν με το αίμα και τις θυσίες τους οι λαϊκοί αγωνιστές του 21.

Η νέα γενιά, στις σύγχρονες συνθήκες, βρίσκεται πάλι μπροστά για να κατοχυρώσει το δικαίωμά της στη ζωή και τη κοινωνική δικαιοσύνη.

Η έξαρση της ακρίβειας και το φάσμα της φτώχειας,  η υψηλή ανεργία ιδιαίτερα των νέων, η επικυριαρχία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, ο πόλεμος για διαμοιρασμό σφαιρών επιρροής, θέτουν εκ νέου ερωτήματα για την αλλαγή των κανόνων που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις, με κατοχύρωση των ελευθεριών της δημοκρατίας και της αυτοδιάθεσης των λαών σε ένα κόσμο που πρέπει να διασφαλίσει την κλιματική ισορροπία που θέτει σήμερα εν αμφιβόλω την ίδια τη ζωή. 

Τιμώντας την εξέγερση και τους ήρωες του 1821 αντιπροσωπεία της δημοτικής μας κίνησης συναποτελούμενη από τον επικεφαλής της Τάσο Ταστάνη και τον δημοτικό μας σύμβουλο Σταμάτη Σκαμπαρδώνη κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο των πεσόντων στην παραλία της Γλυφάδας.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου