Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας εξακολουθεί να αποκλείει την αντιπολίτευση από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και με διάφορα τεχνάσματα θολώνει τα νερά.

 


Ο Δήμαρχος Γλυφάδας εξακολουθεί να αποκλείει την αντιπολίτευση από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και με διάφορα τεχνάσματα θολώνει τα νερά.

 

Η συμμετοχή στις συνεδριάσεις στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής χωρίς δικαίωμα ψήφου ενός δημοτικού συμβούλου από κάθε παράταξη που δεν εξέλεξε μέλος σ’ αυτές, προβλέπεται από το νόμο και δεν επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του κ. Δημάρχου ή του προέδρου της αντίστοιχης επιτροπής.

Θορυβημένος από την προσφυγή μας - μαζί με άλλες 3 δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης - στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ο κ. Δήμαρχος, προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να θολώσει τα νερά. Στην ουσία όμως συνεχίζει την πολιτική του αποκλεισμού στους εκ του νόμου δικαιούχους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης από το δικαίωμα παρουσίας και λόγου κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Ανάρτησε  λοιπόν στο site του δήμου το βίντεο από την τελευταία συνεδρίαση στην οποία απέκλεισε εκ νέου τους Δημοτικούς Συμβούλους που ο νόμος δίνει την δυνατότητα να συμμετάσχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Με την ενέργεια αυτή απλά κάνει γνωστά εκ των υστέρων τα όσα συζητήθηκαν κατά την συνεδρίαση. Προσπαθεί ίσως με αυτό τον τρόπο να παρακάμψει την πρόβλεψη του νόμου ότι οι επιτροπές συνεδριάζουν δημόσια υποχρεωτικά. Και βασικά να απαλλαγεί από «ενοχλητική παρουσία» και παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης.

Μετά από μήνες συνεδριάσεων στην ουσία «κεκλεισμένων των θυρών» τόσο των επιτροπών όσο και των Δημοτικών Συμβουλίων συνεχίζει τον αποκλεισμό μας από τις συνεδριάσεις των επιτροπών.

Τι φοβίζει άραγε τον κ. Δήμαρχο η παρουσία μας στις επιτροπές και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει παρεμβάσεις μας;

Να είναι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με κάθε νόμιμο μέσο μαζί και με τις άλλες παρατάξεις το δικαίωμα της συμμετοχής μας στην Οικονομική Επιτροπή όπως ο νόμος ορίζει.

Γλυφάδα 4/3/2021

 

"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"
 Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

http://anatropistiglyfada.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου