Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Μήνυμα της «Ανατροπής στη Γλυφάδα» για την 25η Μαρτίου




 

Μήνυμα της «Ανατροπής στη Γλυφάδα» για την 25η Μαρτίου

 

Γλυφάδα 25/3/2021

Η φετινή 200ή επέτειος της ελληνικής επανάστασης του 1821 μας βρίσκει εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας με τραγικά αποτελέσματα σε υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία με κόπο και θυσίες μόλις είχαμε ξεπεράσει μια βαθιά δεκαετή οικονομική κρίση.

Έτσι ο φετινός εορτασμός είναι ανάμικτος με ποικίλα αισθήματα και δεν μας επιτρέπει να αναστοχαστούμε με τον καλύτερο τρόπο την πορεία του ελληνικού κράτους από τη σύστασή του ως σήμερα.

Ίσως όμως σε αντιδιαστολή να μας τη δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Να θυμηθούμε και πάλι τα ιδανικά της ελευθερίας και της  ισότητας, τη διακήρυξη του Ρήγα και των φιλικών, την ανιδιοτέλεια των αγωνιστών, τους εμφύλιους σπαραγμούς, τις αιτίες που οι ηρωικοί υπερασπιστές του Μεσολογγίου έμειναν αβοήθητοι, το ρόλο της ιεράς συμμαχίας σε αντιδιαστολή με το φιλελληνικό κίνημα αλληλεγγύης της εποχής.

Να μην ξεχνάμε ταυτόχρονα όσα επακολούθησαν από την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, με την Βαυβαροκρατία, την επικυριαρχία των Άγγλων και την πικρή ιστορική πορεία του λαού μας που κρατά όμως άσβεστα τα ιδανικά  της ισότητας, της αδελφοσύνης της ελευθερίας.

Αυτά τα ιδανικά, όσο και αν προσπαθούν να τα θολώσουν με κακόγουστες παράτες,  αποσιώπηση και αποτροπή της μελέτης και εντρύφησης στα ιστορικά γεγονότα ώστε η ιστορία να μας κάνει σοφότερους στην αντιμετώπιση νέων προκλήσεων, παραμένουν οδηγός της νέας γενιάς.

Η ρήση του Ρήγα Φεραίου μας σημαδεύει και μας καθοδηγεί:

«Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.»

 

 

Τιμώντας την εξέγερση και τους ήρωες του 1821 αντιπροσωπεία της δημοτικής μας κίνησης συναποτελούμενη από τον επικεφαλής της Τάσο Ταστάνη και τον δημοτικό μας σύμβουλο Σταμάτη Σκαμπαρδώνη κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο των πεσόντων στην παραλία της Γλυφάδας.

"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"
 Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

http://anatropistiglyfada.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada/

 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου