Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 10 ΜΗΝΩΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ! Το Κέντρο Υγείας Γλυφάδας εντάσσεται, στη μάχη καταπολέμησης του covid. Θα στελεχωθεί όμως επαρκώς από πνευμονολόγους και λοιπούς υγειονομικούς;

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 10 ΜΗΝΩΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!

Το Κέντρο Υγείας Γλυφάδας εντάσσεται, στη μάχη καταπολέμησης του covid.

Θα στελεχωθεί όμως επαρκώς από πνευμονολόγους και λοιπούς υγειονομικούς;

 

Γλυφάδα 9/12/20

 

Η Δημοτική μας παράταξη «Ανατροπή στη Γλυφάδα» στα πλαίσια των συνεχών πρωτοβουλιών της για την προώθηση τεκμηριωμένων προτάσεων για την αποτελεσματική καταπολέμηση της πανδημίας του covid19, διοργάνωσε με επιτυχία το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 μία πολύ ενδιαφέρουσα τηλε-εκδήλωση - συζήτηση που είχε ως θέμα:

 

«Ο ρόλος και οι ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εποχή της πανδημίας.

Η στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».

                                                                                                                           

Παρότι κάποιοι «καλοθελητές» στην αρχή της εκδήλωσης προσπάθησαν να την χακάρουν, μάλλον γιατί θα τους ενοχλούσαν όλα αυτά που θα ακούγονταν, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, κράτησε 2:30 ώρες περίπου και την παρακολούθησαν εκατοντάδες συμπολίτες μας. Αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη προσπάθεια, να αλλάξουμε τα πράγματα και στη πόλη μας.

 

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο επικεφαλής της  Δημοτικής  μας παράταξης και Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Ταστάνης ο οποίος και στην παρέμβαση του τόνισε ότι είναι αναγκαίο και απαραίτητο να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σ’ αυτήν την περίοδο. Θα πρέπει άμεσα να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές. Να υπάρξει αναθεώρηση και τροποποίηση των προϋπολογισμών για να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι. Οι δήμοι να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για να στηριχθεί και να ενισχυθεί πάση θυσία το Δημόσιο Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε την τραγωδία που ζούμε. Τα προβλήματα σε όλα τα νοικοκυριά και τους συμπολίτες μας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Ζητήματα που αφορούν την υγεία, οικονομικά αδιέξοδα, την φτώχεια, την ανεργία, τις απολύσεις των εργαζομένων, τα κλειστά μαγαζιά, την αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, τα παρατεταμένα προβλήματα που προκύπτουν από την πανδημία και τον εγκλεισμό και αφορούν την ψυχική υγεία, την ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση, δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση.  

 

Οι ομιλητές οι οποίοι ακολούθησαν, ο καθένας από την πλευρά του ανέδειξαν τα πραγματικά προβλήματα και τις εκρηκτικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με την ευθύνη της  κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και που πλέον καλείται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας  να αντιμετωπίσει. 

 

Ο πρώτος ομιλητής ήταν ο Κώστας Λιβαδάς.  Γιατρός ουρολόγος Διευθυντής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Μέλος της  Εκτελεστικής  Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ. Έκανε μια αναλυτική και εμπεριστατωμένη  παρουσίαση της κατάστασης  λέγοντας μεταξύ άλλων: Η υγειονομική κρίση ανέδειξε την αξία των Δημόσιων Συστημάτων Υγείας σε όλο τον κόσμο και την ανάγκη στήριξής τους. Εν μέσω εξέλιξης των διαφαινόμενων επάλληλων κυμάτων απαιτείται η στήριξη του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για θεραπεία, πρόληψη και παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου. Η πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα Κέντρα Υγείας, ανέφερε αποτελούν τον πυλώνα αντιμετώπισης της πανδημίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αναγκαιότητα των συνταγογραφούμενων τέστ! Ανέδειξε τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσον αφορά την πρόληψη και την επέκταση της δράσης των κοινωνικών δομών όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι». Ανέφερε την ανάγκη δημιουργίας τοπικής μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Άνω Γλυφάδα. 

 

Η δεύτερη ομιλήτρια η Πέγκυ Καϊνανά. Εκπρόσωπος στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας. Κατέγραψε και παρουσίασε  την λειτουργία του Νοσοκομείου του Ασκληπιείου της Βούλας την περίοδο της πανδημίας ως νοσοκομείου αναφοράς στη αντιμετώπιση του κορονοιού  και περιέγραψε τις αντοχές του Δημόσιου συστήματος υγείας, που έχουν φτάσει πλέον στο κόκκινο. Στην παρέμβαση της είπε ότι δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Πιο συγκεκριμένα ανέλυσε την κατάσταση στο Ασκληπιείο όπου οι περισσότερες ΜΕΘ αποδόθηκαν στην αντιμετώπιση του covid και έτσι το νοσοκομείο δεν διαθέτει επαρκείς μονάδες για άλλες ασθένειες.

 

Ο τρίτος ομιλητής Παναγιώτης Κατσαρούπας Ψυχολόγος, Μsc Εφαρμοσμένη Ψυχολογία Παιδιού & εφήβου, εργαζόμενος  στον τομέα της ειδικής αγωγής ανέδειξε τα παράπλευρα  πολύ σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει στην κοινωνία και στους πολίτες, από την πανδημία και τον εγκλεισμό.  Με την ομιλία του έθεσε τα ζητήματα σχετικά με τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις όπως  αβεβαιότητα, άγχος προβλήματα που οι επιστήμονες αναμένουν να εκδηλωθούν όταν η ένταση του φαινομένου της υγειονομικής κρίσης υποχωρήσει. Αναφέρθηκε στην έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας και κατέθεσε προτάσεις για ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου.

 

Στην συνέχεια υπήρξε πλούσιος και ουσιαστικός διάλογος από τους συμμετέχοντες, ανάμεσα στους οποίους και ο Δημοτικός σύμβουλος της «Ανατροπής» Σταμάτης Σκαμπαρδώνης ο οποίος στην παρέμβαση του επεσήμανε την ανάγκη προετοιμασίας εν΄ όψη της επαναλειτουργίας των σχολείων   με εξασφάλιση διενέργειας τεστ, χρήση των διαθέσιμων χώρων για αποσυμφόρηση των πολυπληθών τμημάτων κ.α.

 

Τα συμπεράσματα της εκδήλωσης θα εμπλουτίσουν τις επεξεργασίες και τις προτάσεις μας.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει στην κατεύθυνση της ουσιαστικής στήριξης του ΕΣΥ, όχι μόνο λόγω ανικανότητας αλλά περισσότερο λόγω ιδεοληψίας. Πρέπει λοιπόν η κοινωνία να εντείνει τις πιέσεις της για να αποφευχθούν επώδυνες και καταστροφικές συνέπειες. Συνέπειες και στο υγειονομικό αλλά και στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο.

 

Όμως οι οργανωμένες και τεκμηριωμένες πιέσεις  - έστω και με δραματική καθυστέρηση - φέρνουν δειλά δειλά τα πρώτα αποτελέσματα. Χθες μόλις - μετά από δεκάμηνη επανειλημμένη πίεση της δημοτικής μας παράταξης - ανακοινώθηκε ότι το Κέντρο Υγείας Γλυφάδας εντάσσεται επιτέλους, στη μάχη καταπολέμησης του covid. Δείτε σχετικές ανακοινώσεις μας από τις 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 και μετέπειτα 25/3, 15/4, 31/8, 16/9, 3/10, 20/11 για την ΕΝΤΑΞΗ στη μάχη για την ανίχνευση του covid-19 του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, που δημιουργήθηκε στην πλ. Νυμφών στη Γλυφάδα το 2018.

 

Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι:

Είναι απόλυτη ανάγκη η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Γλυφάδας με επαρκές υγειονομικό προσωπικό και κυρίως Παθολόγους και Πνευμονολόγους ώστε να επιτελέσει το έργο του.

 

Πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο Δήμος μας να απαιτήσει δυναμικά τη δημιουργία Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ), στην Άνω Γλυφάδα – Τερψιθέα.

Ήδη έχουν περάσει πάνω από 10 μήνες που έχουμε καταθέσει αυτή την πρόταση!

 

 

"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"

Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

http://anatropistiglyfada.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου