Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Γιατί απέφυγε η δημοτική αρχή το ψήφισμα καταδίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή;

 


 

Γιατί απέφυγε η δημοτική αρχή το ψήφισμα καταδίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή που κατέθεσε η Δημοτική Παράταξη Ανατροπή στη Γλυφάδα και στήριξε η Λαϊκή Συσπείρωση;

 

Η Δημοτική παράταξη  Ανατροπή στη Γλυφάδα είχε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση την Δευτέρα 28.09.20 ψήφισμα για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Η πρόεδρος του Δ.Σ όμως μας ζήτησε να μην μπει το θέμα στη συνεδρίαση της Τετάρτης 30.09.20 λόγω της σοβαρής συζήτησης για την Τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης. Αν και συναινέσαμε  σε αυτή την διαδικασία αναβολής, στη συνεδρίαση  της Παρασκευής 02.10.20 η Δημοτική αρχή  απόντος από την συζήτηση του Δημάρχου κυρίου Παπανικολάου  κατέθεσε για λόγους πολιτικής  σκοπιμότητας δικό της ψήφισμα στο οποίο αναφέρονταν εντελώς προκλητικά συν όλων των άλλων  για, "Χάρη στις γενναίες πρωτοβουλίες συγκεκριμένων πολιτικών και εισαγγελικών λειτουργών και με αφετηρία τη στυγερή δολοφονία του νεαρού καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα, ήδη, πολύ πριν την πολιτική ετυμηγορία των πολιτών, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής είχαν οδηγηθεί στο δικαστήριο. Η Δημοτική αρχή και η πλειοψηφία του Δ.Σ. με το ψήφισμά αυτό, δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα και υπό την πίεση της λαϊκής απαίτησης να καταδικαστεί η εγκληματική οργάνωση έφερε ένα ψήφισμα για τα μάτια του κόσμου. Μάλιστα αναπαρήγαγαν την απαράδεκτη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, ενώ επιχείρησαν μιλώντας για ολοκληρωτικά καθεστώτα να εξισώσουν τον φασισμό - που τόσο έχει υποστεί ο ελληνικός λαός και η ανθρωπότητα όλη από τα εγκλήματά του - με τον Κομμουνισμό που σταθερά και αταλάντευτα αντιμάχεται τον Φασισμό. Ύβρη και προς τα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που αποτελούν και θύματα της Χρυσής Αυγής.  Παρόλες τις έντονες  προσπάθειες και τις παρεμβάσεις του επικεφαλής της παράταξης μας Τάσου Ταστάνη όπου κατήγγειλε αυτή την απαράδεκτη τακτική υποβάθμισης και ΄΄αδιάφορης΄΄αντιμετώπιση της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής τονίστηκε  ότι ο Παυλος Φύσσας δεν δολοφονήθηκε επειδή ήταν νεαρός καλλιτέχνης αλλά αντιφασίστας αγωνιστής και το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή  δεν οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη χάρη στις δήθεν γενναίες πρωτοβουλίες πολιτικών και εισαγγελέων όπως αναφέρουν, αλλά κάτω από την αγωνιστική πίεση του αντιφασιστικού κινήματος, των κομμάτων της Αριστεράς, των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού μας. Στη συνέχεια παρά  και την παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου της Ανατροπής και γραμματέα του Δημοτικού συμβουλίου Σταμάτη Σκαμπαρδώνη αλλά και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  Αλέξη Στεφανίδη η Δημοτική αρχή δεν δεχόταν να καταγραφούν όλα τα εγκλήματα της Χ.Α όπως τα περιγράφουμε στο ψήφισμα που ακολουθεί. Γιατί άραγε; μήπως ήθελε να μην αναφερθεί ή εγκληματική δράση της ΧΑ την περίοδο που έχαιρε ασυλίας ή και υποστήριξης από ΜΜΕ και όχι μόνο; Αρκέστηκε λοιπόν να υπερασπιστεί χωρίς να πείσει το δικό της ψήφισμα που πέρασε κατά πλειοψηφία.

Βέβαια δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε και την στάση των Δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης οπού με την λογική του Πόντιου Πιλάτου και της ουδετερότητας ψήφισαν και τα δύο ψηφίσματα.

 

 

Γλυφάδα 6/10/2020


Ακολούθως η πρόταση ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Γλυφάδας:

Ψήφισμα Δήμου Γλυφάδας

Με αφορμή τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (18/9/2013) και την ημέρα ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γλυφάδας στέκεται δίπλα στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα και απαιτεί την παραδειγματική καταδίκη της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

 

Στην εν λόγω δίκη, εκτός από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συνεκδικάζονται η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και η απόπειρα ανθρωποκτονίας στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ, ενώ στην ογκωδέστατη δικογραφία περιλαμβάνονται δεκάδες αιματηρές επιθέσεις των «ταγμάτων εφόδου» της οργάνωσης που αποτυπώνουν τη μακροχρόνια εγκληματική δράση της.

Η απόφαση που θα λάβει και θα ανακοινώσει το δικαστήριο στις 7 Οκτωβρίου θα είναι μια απόφαση που δεν θα αφορά τίποτα λιγότερο από το περιεχόμενο και τα όρια της ελληνικής δημοκρατίας. Μας αφορά όλες και όλους. Γι’ αυτό και έχουμε όχι δικαίωμα, αλλά υποχρέωση να τοποθετηθούμε.

Η συμπαράσταση στην οικογένεια Φύσσα και η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να εκφραστεί όχι μόνο εντός του δικαστηρίου αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας, βάζοντας τέλος σε κάθε μορφή μισαλλοδοξίας, ναζισμού και  φασισμού.

 

Τάσος Ταστάνης  (επικεφαλής δημοτικής κίνησης «Ανατροπή στη Γλυφάδα»)

Σταμάτης Σκαμπαρδώνης (Δημοτικός Σύμβουλος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου