Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ


ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (Μ.Κ.Ι.Ε.) είναι αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας το 2011 με στόχο την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων ή άπορων συνανθρώπων μας. Πρωτοπόρο στην οργάνωση μιας δομής αλληλεγγύης για πρωτοβάθμια δωρεάν περίθαλψη και παροχή φαρμάκων, έχει δεχθεί μέχρι σήμερα 64.000 επισκέψεις 7216 ασθενών και λειτουργεί με την συνδρομή περίπου 200 εθελοντών.
Παρά τις προσπάθειες βελτίωσης των υπηρεσιών, που έχουν πραγματοποιηθεί στον χώρο της υγείας τα τελευταία χρόνια, η συνέχιση της λειτουργίας του Μ.Κ.Ι.Ε θεωρείται κοινωνικά απαραίτητη.
Όμως, η λειτουργία του αυτή τη στιγμή κινδυνεύει, καθώς η «Ελληνικό Α.Ε.» ζητάει, έως τις 30 Ιουνίου, την εκκένωση του χώρου στέγασης. Στη σχετική επιστολή, με ημερομηνία 30 Μαΐου θέτει προθεσμία ενός μήνα για την παράδοση του χώρου, ενώ δεν αφήνει κανένα παράθυρο για μετεγκατάσταση του Κοινωνικού Ιατρείου σε άλλον χώρο εντός της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου.
Η «Ανατροπή στη Γλυφάδα – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» στηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα που δίνουν οι εθελοντές και οι εθελόντριες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού για να μην κλείσει.
Τα συμφέροντα των επενδυτών δεν μπορεί να έρχονται σε αντίθεση με τη λειτουργία κοινωνικών δομών.
Είναι απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να δοθεί μια λύση από την «Ελληνικόν Α.Ε.» που να μην οδηγεί στη διάλυση του ιατρείου.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή της Γλυφάδας, των όμορων δήμων στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και την Περιφέρεια, να απαιτήσουν να υπάρξει λύση που θα επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της δομής.
Το Μ.Κ.Ι.Ε. να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του!


Γλυφάδα 6/6/2018

      Ανατροπή στη Γλυφάδα – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου