Τρίτη 26 Ιουνίου 2018


             


Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

                                                                                                                     Γλυφάδα 26/6/2018

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η πολύ σοβαρή υπόθεση των δήθεν δημόσιων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας ,της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  κατά τις οποίες φέρονται να έχουν παρθεί τουλάχιστο 100 σημαντικές αποφάσεις με ευθύνη του Δημάρχου κ. Παπανικολάου και του προέδρου του Δ.Σ. κ. Παναγάκου, χωρίς την παρουσία δημοτικών συμβούλων που φέρονται να έχουν ψηφίσει τις αποφάσεις αυτές.
Ήδη την Πέμπτη 28 Ιουνίου έχει κληθεί από την 24η Ανακρίτρια ο επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης για κατάθεση σε προκαταρτική εξέταση , μετά από Αναφορά –Καταγγελία στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το ζήτημα αυτό.
Να θυμίσουμε ότι το θέμα αυτό ο Τάσος Ταστάνης το είχε θέσει επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο καλώντας εγγράφως τον κ. Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ να προσκομίσουν - εάν υπάρχουν - τα αντίστοιχα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά ή μαγνητοσκοπημένα ή ηχογραφημένα αρχεία ή έστω χειρόγραφα πρακτικά αυτών των συνεδριάσεων τα οποία και να επισημάνουμε ότι ουδέποτε μας έχουν χορηγηθεί.  
Επιπρόσθετα ο Τάσος Ταστάνης προσέφυγε με ειδική αναφορά στον Γενικό Διευθυντή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καλώντας τον να επιληφθεί για το σοβαρότατο αυτό θέμα των πιθανότατα εικονικών συνεδριάσεων συλλογικών οργάνων του Δήμου Γλυφάδας από τις οποίες εκδόθηκαν και σειρά αποφάσεων για σοβαρά θέματα του Δήμου πολλά εκ των οποίων αφορούν οικονομικά θέματα.
Για αυτή την αναφορά με το υπ αρ.Πρωτ. 48564/17413 /22-6-2018 έγγραφο της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής απαντάει ως εξής.
«Σε απάντηση των ανωτέρων σχετικών αναφορών σας σχετικά με ΄΄ δια περιφοράς΄΄ Συνεδριάσεων των Συλλογικών οργάνων του Δήμου Γλυφάδας , σας ενημερώνουμε ότι το σύνολο των στοιχείων της υπόθεσης που είχε στη διάθεση της η υπηρεσία μας έχει διαβιβαστεί στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) για περαιτέρω διερεύνηση αυτής.»
Στις ανωτέρω παρεμβάσεις του ο Τάσος Ταστάνης επεσήμανε ότι σε αυτές τις δήθεν πραγματοποιημένες συνεδριάσεις, ουδέποτε συμμετείχε και επομένως ούτε και έχει ψηφίσει και καταγγέλλει ως απαράδεκτο το γεγονός σε  κάποιες από τις αποφάσεις που έχουν εκδώσει και στα αποσπάσματα των πρακτικών να επικαλούνται και την δική του ψήφο καθώς και άλλων δημοτικών συμβούλων.
Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν σύντομα σημαντικές εξελίξεις.
 Είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια  αποπροσανατολισμού και υπονόμευσης της  λειτουργίας και των δημοτικών ζητημάτων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο μας και το έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, υπερασπιζόμενοι την βασική εντολή των συμπολιτών μας για διαφάνεια και Δημοκρατία, κάτι το οποίο δυστυχώς λείπει από την λογική και τις πράξεις της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου κυρίου Παπανικολάου.
Εμείς θα παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα και θα ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για τα «πεπραγμένα» του κ. Δημάρχου και της παράταξής του.
Ανατροπή στη Γλυφάδα – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου