Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το κίνημα χωρίς μεσάζοντες

·         10.06.2015
Την τροποποίηση του άρθρου 25 του Ν. 4264/2014, που δεν επιτρέπει το πλανόδιο εμπόριο από παραγωγούς σε δήμους άνω των 3.000 κατοίκων, δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με το Πανελλαδικό συντονιστικό αλληλέγγυων δράσεων "Χωρίς Μεσάζοντες".
Η Θ. Φωτίου δεσμεύτηκε ακόμα ότι θα συσταθεί ομάδα εργασίας με συμμετοχή του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των συναρμόδιων υπουργείων μαζί με εκπροσώπους του συντονιστικού, ώστε να επεξεργαστούν από κοινού σχέδιο νόμου για τη θεσμοθέτηση αυτών των δράσεων, αλλά και τη μετάβαση σε μια μορφή αλληλέγγυου εμπορίου.
Από την πλευρά του συντονιστικού έγινε ενημέρωση για τις δράσεις και το έργο που επιτελούν οι δομές που εμπλέκονται με τα κινήματα «Χωρίς Μεσάζοντες» πανελλαδικά τα τελευταία τρία χρόνια και αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχονται μετά την ψήφιση του Ν. 4264 από την συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, που πλήττει πρωτίστως τους μικρούς παραγωγούς, αλλά και τις δράσεις των «Χωρίς Μεσάζοντες».
Η Θ. Φωτίου από την πλευρά της μίλησε για το νέο πεδίο που ανοίγει και μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι άτυπες δομές αλληλεγγύης, συμμετέχοντας στις συμπράξεις μέσω των οποίων θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους. Το πρόγραμμα έχει στόχο να παρέχει τρόφιμα και άλλη υλική στήριξη στα ωφελούμενα άτομα και νοικοκυριά.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου