Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Τάσου Ταστάνη

Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΜΕ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΥΚΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Χτες βράδυ, η μνημονιακή συγκυβέρνηση έκανε το θαύμα της. Στον ίδιο νόμο με τον οποίο άνοιξε διάπλατα το δρόμο για το ξεπούλημα της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. (δηλαδή του τμήματος της ΔΕΗ που διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς και τη διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές) προχώρησε στην ψήφιση του άρθρου 12 (τροπολογία 1113/142). Πρόκειται για μια «ντροπολογία» της νύκτας με την οποία με σκανδαλώδη παραβίαση των ρυθμίσεων του Π.Δ. για την Α’ Ζώνη του Υμηττού, επιβραβεύει σκανδαλωδώς τις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες των καταπατητών-δημάρχων.
Με μια σκανδαλώδη και στην ουσία φωτογραφική διάταξη, δίνεται η δυνατότητα να νομιμοποιηθούν όλα τα παράνομα νεκροταφεία που έχουν «σπείρει» δήμαρχοι του λεκανοπεδίου Αττικής στην Α’ Ζώνη του Υμηττού. Δίνεται η δυνατότητα και στον κ. Κόκκορη να νομιμοποιήσει το παράνομο νεκροταφείο που με απαράδεκτες μεθόδους «φύτεψε» παράνομα το καλοκαίρι του 2011 στο τμήμα του Υμηττού στη Γλυφάδα.
Είμαστε ριζικά αντίθετοι με τη σκανδαλώδη αυτή ρύθμιση την οποία και θα προσβάλουμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Τονίζουμε ταυτόχρονα ότι θεωρούμε αδιανόητο να αποδεχθεί το ΥΠΕΚΑ ότι το παράνομο και αυθαίρετο νεκροταφείο του Δημάρχου κ. Κόκκορη είναι σήμερα σε λειτουργία και να αποδεχθεί τη νομιμοποίησή του. Θυμίζουμε άλλωστε στον κ. Υπουργό ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ έχουν κρίνει παράνομες τις ενέργειες του κ. Δημάρχου, έχουν υποβάλλει πρόστιμο 103.000 € και έχουν διατάξει την απομάκρυνσή του.
Η δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» θα αντιδράσει με κάθε μέσο. Η υπαρκτή ανάγκη της πόλης μας για τη δημιουργία σύγχρονου και επαρκούς νεκροταφείου πρέπει να ικανοποιηθεί σε νόμιμο για την λειτουργία αυτή χώρο στα όρια του δήμου μας κάτι που αποτελεί στοιχείο του προγράμματός μας.
Τάσος Ταστάνης

8 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου