Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Προϋπολογισμός μακριά από τα βασικά προβλήματα και τις κοινωνικές ανάγκες της Γλυφάδας

 

Γλυφάδα 6/12/2022

Προϋπολογισμός μακριά από τα βασικά προβλήματα

 και τις κοινωνικές ανάγκες της Γλυφάδας

Η προχειρότητα, η απουσία πρόβλεψης για τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Γλυφάδα και η παντελής έλλειψη διαβούλευσης χαρακτηρίζουν τον προϋπολογισμό του Δήμου μας.

Ο επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης Τάσος Ταστάνης σε εμπεριστατωμένη παρέμβασή του ανέδειξε ότι για άλλη μια χρονιά οι σχεδιασμοί της διοίκησης είναι ανεδαφικοί και ανέφικτοι. 

Εισαγωγικά αναφέρθηκε στην πρώτη μεγάλη δικαίωση των δημοκρατικών δυνάμεων στην Αυτοδιοίκηση κόντρα στη νόθευση της αποτύπωσης της λαϊκής βούλησης, που επιδίωξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος με δυο κομβικής σημασίας διατάξεις το 2019 ακύρωσε την απλή αναλογική και έδωσε στις παρατάξεις των δημάρχων υπερ-ενισχυμένη εκπροσώπηση στα εκτελεστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, δηλαδή στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ακολούθως ανέλυσε την παντελή απουσία προβλέψεων του τεχνικού προγράμματος  για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων της πόλης όπως, το κυκλοφοριακό, η διχοτόμηση της πόλης από τη Λ. Βουλιαγμένης που κάνει πολλές ώρες της μέρας ιδιαίτερα δύσκολη τη διάσχισή της, η αντιμετώπιση των ομβρίων και άλλα.

Μικρός αριθμός μελετών που περιορίζεται πχ στην ανάπλαση των μαρίνων που δείχνουν τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής .

Ο προϋπολογισμός του 2023 στην ουσία είναι εικονικός, όπως βέβαια αποδείχθηκε, με βάση τα στοιχεία που παραθέτει η διοίκηση, και ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους του 2022.

Το τρέχον έτος τα έσοδα υπολείπονταν κατά 30% Το αντίστοιχο παρατηρήθηκε και στα έξοδα. Συγκεκριμένα το 2022 με τις εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής διατέθηκαν μόλις 36,6 περίπου εκατ. αντί των πάνω από 70 εκατ. που προϋπολογίζονταν. Δηλαδή μόλις το 52,00 % του προβλεπόμενου. Μήπως για να μεταφερθούν στην φετινή προεκλογική χρονιά; Ας είναι καλά οι απ’ ευθείας αναθέσεις…

Στην παρέμβασή του ο δημοτικός μας Σύμβουλος Σταμάτης Σκαμπαρδώνης εκτός των άλλων στηλίτευσε τον αποκλεισμό δημοτικών συμβούλων με δικαίωμα λόγου από τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής γεγονός που αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα. Ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση του νόμου Θεοδωρικάκου που για να ακυρώσει την αναλογική έκφραση των πολιτών αλλοίωσε εκ των υστέρων την αντιπροσώπευση στις επιτροπές όπως αυτή της οικονομικής επιτροπής και στις οποίες μετέφερε αρμοδιότητες αφαιρώντας τις από το δημοτικό συμβούλιο. 

Η καταψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί έκφραση άλλων προτεραιοτήτων για τον Δήμο  Γλυφάδας προς όφελος της ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον, του πολιτισμού, της αλληλεγγύης.

*Συνημμένοι πίνακες ανάλυσης εσόδων και εξόδων




"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"

 Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

http://anatropistiglyfada.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου