Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Η ΔΕΗ πρέπει να τελεί υπό δημόσιο έλεγχο. Είναι υπόθεση όλων μας

 



Η ΔΕΗ πρέπει να τελεί υπό δημόσιο έλεγχο. Είναι υπόθεση όλων μας.

Διαφωνείτε κ. Δήμαρχε;

Αρνήθηκε ο κ. Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Δήμου Γλυφάδας να τεθεί προς συζήτηση ψήφισμα κατά του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και υπέρ του Δημόσιου χαρακτήρα της.

Η απόφαση της κυβέρνησης για την εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΗ Α.Ε. στους ιδιώτες ακυρώνει ένα βασικό εργαλείο άσκησης κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής.

Οδηγεί αναπόφευκτα σε τεράστιες αυξήσεις της τιμής του ρεύματος γιατί απλούστατα αυτό που θα ενδιαφέρει τους πλειοψηφούντες πλέον μετόχους είναι το κέρδος και μόνο το κέρδος.

Για τους λόγους αυτούς ο επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης «Ανατροπή στη Γλυφάδα» δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης και ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Σκαμπαρδώνης κατέθεσαν προς ψήφιση στο Δ.Σ. της 29ης Οκτωβρίου 2021 το επισυναπτόμενο Ψήφισμα.

Υπέρ της ψήφισης συντάχθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ» κ. Π Γιάχος.

Η άρνηση αυτή του κ. Δημάρχου εκφράζει την αδιαφορία του για τα συμφέροντα της λαϊκής πλειοψηφίας και τον συντάσσει με το μέρος των κερδοσκοπικών ιδιωτικών συμφερόντων που προσδοκούν κέρδη από τις αυξήσεις τιμολογίων και την εκμετάλλευση του πλούτου της χώρας μας.

Συνημμένη

η Πρόταση Ψηφίσματος Δήμου Γλυφάδας για την εκχώρηση της ΔΕΗ

«Το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γλυφάδας συντάσσεται με τους εργαζόμενους τους επαγγελματίες και τους πολίτες που θίγονται από την απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση ξεπουλήματος της ΔΕΗ στους ιδιώτες και στην αδηφάγο κερδοσκοπία.  Η απόφαση της κυβέρνησης να εκχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΔΕΗ Α.Ε. στους ιδιώτες θα οδηγήσει σε τεράστια αύξηση των τιμολογίων - γεγονός που θα στερήσει τη δυνατότητα της χρήσης του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας από εκατομμύρια συνανθρώπους μας.

Με αυτή την απόφαση της κυβέρνησης το ελληνικό δημόσιο παραδίδει και χάνει ένα βασικό εργαλείο άσκησης κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής. Η ΔΕΗ είναι η μόνη που παρέχει κοινωνικό τιμολόγιο και υπογράφει συμβόλαια με τη βαριά βιομηχανία της χώρας.

 Ο αγώνας για την παραμονή της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Γλυφάδας καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή απόφαση της κυβέρνησης και απαιτεί την ακύρωσή της.»

"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"

http://anatropistiglyfada.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου