Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Ν. ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

 



ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

 ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Παρά την τραγική επιβεβαίωση σε όλο τον κόσμο ότι η υγεία αποτελεί υπέρτατο δημόσιο αγαθό, παρά το γεγονός ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες υπό την πίεση της πανδημίας αναθεωρούν τις πολιτικές απαξίωσης των Δημόσιων Συστημάτων Υγείας  στην ημεδαπή οι σκέψεις και οι ενέργειες πάνε στην εκποίηση υπαρχόντων δομών με τρανταχτό παράδειγμα το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο των νοτίων προαστείων και της νοτιοανατολικής Αττικής.

Το Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας από καιρό βρισκόταν στο στόχαστρο οικονομικών συμφερόντων λόγω θέσης και έκτασης των εγκαταστάσεών του. Η κυνικότητα όμως των κυβερνώντων εν μέσω πανδημίας να αναζητούν την ιδιωτικοποίησή του αποτελεί προσβολή και απαξίωση της ζωής των πολιτών.

Η καταγγελία των εργαζομένων του Ασκληπιείου ότι η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση προβαίνει σε ενέργειες διαφήμισης του χώρου του νοσοκομείου σε ξένους «επενδυτές» προκαλεί δικαίως την αντίδραση των πολιτών που καλύπτονται υγειονομικά από το μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής.

Δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε και πάλι στο πλάι των γιατρών και των νοσηλευτών που δίνουν την μάχη για ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Απαιτούμε μαζί με τους εργαζόμενους του Γ.Ν. Ασκληπιείου να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ως Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο.

Να ενισχυθεί με νέα τμήματα και προσωπικό, να ενισχυθεί και εκσυγχρονισθεί ο εξοπλισμός του, να επανέλθει η καθημερινή ορθοπεδική εφημερία του νοσοκομείου για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ώστε να μπορεί να παίξει τον ρόλο ενός σύγχρονου περιφερειακού νοσοκομείου.

Η απαξίωση λειτουργιών του Ασκληπιείου το κλείσιμο των καθημερινών ορθοπεδικών εφημεριών και η συρρίκνωση του νοσοκομείου με στόχο την ιδιωτικοποίηση και «επενδυτική αξιοποίηση» δεν θα περάσουν!

Γλυφάδα 24/5/2021

 

  "ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"
 Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

http://anatropistiglyfada.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου