Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Μετά 2 χρόνων αδράνειας, «αγώνας δρόμου» για 14 τάξεις νηπιαγωγείου!



Μετά 2 χρόνων αδράνειας, «αγώνας δρόμου» για 14 τάξεις νηπιαγωγείου!

Όταν τα πάντα «υποκύπτουν» στο μικροπολιτικό συμφέρον…

Ο Αφέτης (πρώην υπ. Παιδείας κ. Γαβρόγλου) έδωσε την εκκίνηση πριν δυο χρόνια. Ο Δήμαρχός μας κ. Παπανικολάου, μόλις τώρα αντέδρασε και ξεκινά τον «αγώνα δρόμου» να στήσει 14 αίθουσες που έχει ανάγκη η πόλη για να στεγάσει το σύνολο των νηπίων και προνηπίων. Για δύο χρόνια ανακάλυπτε ανύπαρκτα προσκόμματα για την υλοποίηση του νόμου για υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών στο προνήπιο. Για καθαρά στείρο αντιπολιτευτικό λόγο καθυστέρησε σε ένα βήμα που και η εκπαιδευτική κοινότητα και το συμφέρον των νηπίων απαιτούσε. Έτσι κατέλαβε περίοπτη θέση στους 30 από 325 δήμους πού δεν προχώρησαν σε δημιουργία νέων τάξεων νηπιαγωγείου και τώρα δηλώνει:
«…η δημοτική μας αρχή κυριολεκτικά κάνει αγώνα δρόμου για να είναι όλα έτοιμα τη νέα σχολική χρονιά.» Πώς κ. Δήμαρχε; Με προκάτ αίθουσες μέσα στα υπάρχοντα σχολικά συγκροτήματα; Με αφαίρεση ζωτικού χώρου από Δημοτικά Σχολεία και συστέγαση; Και όλα αυτά όταν οι κίνδυνοι του κορωνοιού επιβάλουν άνεση και αποστάσεις ανάμεσα στους μικρούς μαθητές.

Γιατί δεν ακούσατε προτάσεις για δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων που οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, παρότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα, σας πρότειναν;
Τα ίδια μικροπολιτικά συμφέροντα δεν σας άφησαν να προστρέξετε στους πόρους που διέθεσε από το 2018 το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για σύσταση και εξοπλισμό 2 βρεφονηπιακών   τμημάτων στη Γλυφάδα.

Με την ευκαιρία ενημερώνουμε τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας ότι 
- Οι αιτήσεις για τις εγγραφές στους βρεφονηπιακούς και βρεφικούς σταθμούς για παιδιά που γεννήθηκαν το 2017 και κατόπιν, θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του https://www.glyfada.gr/index.βρεφονηπιακοί βρεφικοί  και θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Ιουλίου.
                                                                                                          Γλυφάδα 18/6/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου