Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Οι πολίτες της Γλυφάδας αναμένουν τις σαφείς απαντήσεις σας κ. Δήμαρχε



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κρίσιμα ερωτήματα για την περίφημη «επένδυση» στο Ελληνικό.
Οι πολίτες της Γλυφάδας αναμένουν τις σαφείς απαντήσεις σας κ. Δήμαρχε.

Κατά την συζήτηση στο Δ.Σ. Γλυφάδας στις 7.11.2019 για τη δημιουργία «Συνδέσμου Δήμων Μητροπολιτικού Πόλου», μεταξύ δήμου Γλυφάδας και δήμου Αλίμου λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη μέχρι σήμερα πλημμελή λειτουργία του διαδημοτικού συνδέσμου με επικεφαλής το Δήμαρχο Ελληνικού, οι δημοτικοί μας σύμβουλοι έθεσαν προς τον κ. Δήμαρχο τα παρακάτω ερωτήματα:
1.     Δεχόμαστε την δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης των απορριμμάτων της νέας πόλης που θα δημιουργηθεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού στα όρια με τον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης στην Τερψιθέα; Γιατί δεν ενημερώνει τους συμπολίτες μας για την εξαιρετικά δυσμενή αυτή εξέλιξη ο κ. δήμαρχος Γλυφάδας;
2.     Δεχόμαστε την λειτουργία του φαραωνικού καζίνο στα όρια της πόλης μας;
3.     Δεχόμαστε τη δημιουργία τεράστιων νέων εμπορικών κέντρων τύπου mall στο χώρο; Έχει αναλογισθεί η Δημοτική Αρχή τις καταστροφικές επιπτώσεις στον εμπορικό κόσμο της Γλυφάδας και των άλλων όμορων δήμων;
4.     Δεχόμαστε τη φημολογούμενη κατασκευή στα όρια Τερψιθέας-Αργυρούπολης σήραγγας που θα συνδέει το Ελληνικό με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος;
5.     Πώς θα διασφαλίσουμε την προβλεπόμενη από τη συμφωνία του 2017 εμπροσθοβαρή δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου (έστω και αυτού του κουτσουρεμένου). Μήπως οδηγούμαστε σε μια επανάληψη της ιστορίας των Ολυμπιακών 2004 που ακόμη να γίνουν οι τότε προβλεπόμενες δενδροφυτεύσεις;
6.     Αποδεχόμαστε την απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που παραχωρεί προς χρήση για 25 χρόνια στον «επενδυτή» την εταιρία Lamda Development όλες τις πλατείες, τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους καθώς και άκουσον άκουσον, αρχαιολογικούς χώρους ως ιδιωτικούς!!!
Ο κ. Παπανικολάου απέφυγε επιμελώς κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. να απαντήσει στα παραπάνω κρίσιμα ερωτήματά μας. Επίσης στην πρόσφατη ανακοίνωση των Δήμων Γλυφάδας και Αλίμου σχετικά με την «περίφημη επένδυση» δηλώνεται βαρύγδουπα αλλά τελείως αόριστα ότι «…η αξιοποίηση αυτή πρέπει να γίνει με τρόπο βιώσιμο, με τρόπο που θα δημιουργεί ισόρροπη ανάπτυξη, με τρόπο που θα ενσωματώνει ομαλά την επένδυση σε όλη την ευρύτερη «γειτονιά». (βλέπε https://www.notia.gr/2019/11/i-ischys-en-ti-enosei-systasi-syndesmoy-dimon-glyfadas-kai-alimoy/)
Οι πολίτες της Γλυφάδας απαιτούν σαφέστατες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και αναλυτική ενημέρωση για όλα όσα ήδη σκανδαλωδώς προωθεί η Κυβέρνηση της ΝΔ  σχετικά με την «περίφημη επένδυση» που όπως διαφαίνεται ούτε ξένοι επενδυτές υπάρχουν ούτε ξένα κεφάλαια θα επενδυθούν αφού οι Ελληνικές Τράπεζες  (δηλαδή τελικώς οι Έλληνες πολίτες) θα αναλάβουν το βάρος της «επένδυσης». Και όλα αυτά χωρίς την παραμικρή αντίδραση του κ. Δημάρχου που αποδέχεται τα πάντα και το μόνο που διεκδικεί είναι η συμμετοχή του Δήμου στα λεγόμενα «ανταποδοτικά οφέλη».
Γλυφάδα 12-11-2019
Για την «Ανατροπή στη Γλυφάδα»
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Τάσος Ταστάνης επικεφαλής και Σταμάτης Σκαμπαρδώνης

2 σχόλια:

  1. Looking for an authentic experience?
    Milos Fishing Tour offers various options and excursion types, to enjoy fishing and swimming at famous locations accessible only by sea.
    Milos Fishing Tour

    Enjoy a day of fishing and swimming with your friends or family
    Discover the hidden gems of Milos. Visit amazing beaches with magical waters
    Fish & Swim in Milos

    Swimming at Kleftiko, the famous bay called the pirates hideout is one of the most popular tourist attractions in Milos. Kleftiko is famous for its crystal clear water, magnificentent caves and imposing rock formations. The destination for several daily sailboat cruises during the summer months.
    Swimming at Kleftiko

    The southern beaches of Paleochori, Agia Kiriaki, Tsigrado, Firiplaka, Provatas and Gerontas are mostly sandy with turquoise/aquamarine crystal-clear waters. Paleochori is probably the top sandy beach of the island with a few tavernas and cafés nearby.
    Milos Photo Gallery

    MAXIMUM 12 PERSONS ON BOARD! Let’s go fishing!
    Videos Milos Fishing Trip

    Do you have a question? Feel free to ask. Do you want to make a reservation? Contact us by phone or email
    Milos Fishing Tour

    ΑπάντησηΔιαγραφή