Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

Ανατροπή στη Γλυφάδα: Το προεκλογικό πρόγραμμα (Μάιος 2014)


Πολίτες της Γλυφάδας
Ζούμε μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση οικονομική - κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση που υπονομεύει το μέλλον της χώρας, της πόλης και των παιδιών µας.
Αποτελεί αναγκαιότητα για όλους µας ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν καθώς και των δημοτικών αρχών που τις στηρίζουν.
Και είναι για μας ξεκάθαρο ότι, ο πολιτικός στόχος της γενικότερης πολιτικής ανατροπής της Κυβέρνησης, των μνημονίων και του Καλλικράτη είναι απόλυτα συνυφασμένος με το στόχο της νίκης στις δημοτικές εκλογές και στη Γλυφάδα.
Η πόλη μας χρειάζεται μια νέα δημοτική αρχή με αδιαπραγμάτευτο στόχο την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, με σαφή Αριστερό - Ριζοσπαστικό προσανατολισμό, ικανή να εμπνεύσει την τοπική κοινωνία και να ανατρέψει την απαράδεκτη σημερινή κατάσταση στο Δήμο και τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές με στόχο τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές.
Καλούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τη νεολαία και όσους χτυπιούνται από την κρίση οδηγούμενοι όλο και περισσότεροι στην ανέχεια, να συμπαραταχθούν με τη δημοτική κίνηση "ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ" – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και τον υποψήφιο δήμαρχο Τάσο Ταστάνη για την προοδευτική ανατροπή στο Δήμο της Γλυφάδας.

Ακολούθως παραθέτουμε τις θέσεις για τα καυτά προβλήματα της πόλης μας.

1.    ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
2.    ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ με ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ!
3.    ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ
ΚΑΤΑ 20 + 20 = 40%
4.    ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ & ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
5.    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
6.    ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
7.    Το πρόγραμμά μας για την ΥΓΕΙΑ.
8.    προτάσεις για την παιδεία.
9.    Οι Θέσεις μας για τους Παιδικούς Σταθμούς.
10. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
11. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ .
12. για την Τερψιθέα.
13. για την σχεδιασμένη, ελεγχόμενη, ελαχιστοποιημένη εκπομπή ακτινοβολίας
14. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ 1.  ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

·         Εφαρμόζουμε θεσμούς πλήρους διαφάνειας για την πάταξη της διαφθοράς και της σπατάλης στο δήμο μας και θα ελέγξουμε όλες τις ενέργειες σπατάλης και κακοδιαχείρισης των προηγούμενων διοικήσεων.
·         Εφαρμόζουμε συστήματα ηλεκτρονικής καταγραφής της περιουσίας και των πόρων του Δήμου (δημοτικό κτηματολόγιο, υλικά αποθηκών, προμήθειες κ.λ.π.), έτσι ώστε να γίνεται ορθολογικότερη αξιοποίηση και έλεγχος των δαπανών.
·         Αναβαθμίζουμε την ηλεκτρονική επικοινωνία των δημοτών με το Δήμο, χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.
·         Αναρτούμε στο διαδίκτυο όλες τις αποφάσεις και δίνουμε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της συνολικής πορείας όλων των έργων και προμηθειών του δήμου.
·         Δημιουργούμε νομική υπηρεσία στο δήμο.
·         Υλοποιούμε θεσμούς συμμετοχής των δημοτών στη διοίκηση και τον έλεγχο των πράξεων της δημοτικής αρχής με, θεσμοθέτηση συνοικιακών συμβουλίων, τοπικών συνελεύσεων και τοπικών δημοψηφισμάτων, ώστε οι δημότες να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη λύση των προβλημάτων της γειτονιάς και της πόλης μας.
·         Μεριμνούμε για την ουσιαστική ενημέρωση των Δημοτών με τη δημιουργία διαδικτυακού ενημερωτικού καναλιού, για μετάδοση των συνεδριάσεων του Δ.Σ., των επιτροπών και των συνελεύσεων, αλλά και συζητήσεις των τοπικών θεμάτων.

Μαζί ανατρέπουμε! Μαζί δημιουργούμε!
 2.  ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ με ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ!


ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ με ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ!

·         Αναδιοργανώνουμε και εκσυγχρονίζουμε την υπηρεσία καθαριότητας.
·         Μειώνουμε τη σπατάλη σε καύσιμα, συντήρηση και ανταλλακτικά. 
·         Αναβαθμίζουμε τη διαδικασία συγκέντρωσης ογκωδών αντικειμένων και ειδικών ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.
·         Εφαρμόζουμε πρόγραμμα για τακτικό πλύσιμο κάδων, δρόμων και πλατειών.
·         Στοχεύουμε σε αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης που θα επιφέρει σημαντική μείωση του κόστους.
·          Στοχεύουμε με κατάλληλα ενημερωτικά προγράμματα και τη συμμετοχή του πολίτη να αυξήσουμε τη διαλογή στην πηγή: στο σπίτι, στο κατάστημα, στο γραφείο, στη γειτονιά.
·         Εφαρμόζουμε οργανωμένη συλλογή και θρυμματισμό κλαδεμάτων κήπων και πάρκων.
·         Υλοποιούμε τη μελέτη του ΕΜΠ για την τοποθέτηση των κάδων σε καλαίσθητα σημεία.
·         Εφαρμόζουμε αποκεντρωμένη διαχείριση προς όφελος της κοινωνίας και όχι των εργολάβων.

·         Μας βρίσκει αντίθετους η πρόταση καύσης των απορριμμάτων, γιατί αυξάνει το κόστος και επιβαρύνει το περιβάλλον. ·

·         Οι προτάσεις μας οδηγούν στη μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 20% και μας επιτρέπουν μαζί με την κατάργηση του «πρασινόσημου» να μειώσουμε συνολικά τα δημοτικά τέλη κατά 40%.

Μαζί ανατρέπουμε! Μαζί δημιουργούμε!

Aναλυτικά:

Η παρουσίαση των προτάσεων, η συζήτηση και η τελική διαμόρφωση των θέσεών μας έγινε σε ανοιχτή εκδήλωση την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 στα γραφεία της παράταξής μας Κ. Αθανάτου 22.

Στην εκδήλωση  παρουσιάσθηκε εισήγηση με θέμα:
«Σύγχρονες μέθοδοι διαχείρισης των απορριμμάτων»
με εισηγητή τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Τάσο Κεφαλά μέλος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ (Πρωτοβουλίας συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων).

Μια σύγχρονη στρατηγική για την διαχείριση των απορριμμάτων, πρέπει να θέτει ως στόχο τα “μηδενικά απόβλητα”. Αυτό μπορεί να μας οδηγήσει μεσοπρόθεσμα στη λύση του προβλήματος των απορριμμάτων με το μικρότερο δυνατό κόστος και τη βέλτιστη περιβαλλοντική και κοινωνική απόδοση.

Δεν είναι μια εύκολη, ούτε “μαγική” λύση – όπως τελευταία παρουσιάζονται παλιές και ξεπερασμένες λογικές, όπως η καύση των απορριμμάτων. Είναι όμως μια συγκεκριμένη στρατηγική, που προϋποθέτει ότι όλοι οι φορείς και οι πολίτες, η κεντρική διοίκηση και η αυτοδιοίκηση αναλαμβάνουν το μερίδιο ευθύνης που τους αντιστοιχεί.

Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι στην επιλογή της κυβέρνησης και της Περιφέρειας στην σταδιακή εκχώρηση όλων των δραστηριοτήτων διαχείρισης στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με την παράλληλη υποβάθμιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα και κάθε ίχνους κοινωνικού ελέγχου.
Συνέπεια αυτής της επιλογής θα είναι η εκτόξευση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου μας που θα συνοδευτεί με μεγάλη αύξηση των δημοτικών τελών.
Η διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ­ συνδέεται άμεσα με την ποιότητα του περιβάλλοντος της πόλης, βρίσκεται πολύ χαμηλά στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής της Γλυφάδας.

Η παράταξή μας θα αναπτύξει σύγχρονο πρόγραμμα Διαχείρισης Απορριμμάτων με βασικό στόχο την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και την μείωση του όγκου των απορριμμάτων που στέλνονται στην χωματερή.

Είμαστε αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση και τα πανάκριβα εργοστάσια απορριμμάτων που θα επιφέρουν μεγάλη αύξηση του κόστους αποκομιδής, μεταφοράς, και διάθεσης των απορριμμάτων, που θα έχει αποτέλεσμα και την αύξηση των δημοτικών τελών.
Δεν δεχόμαστε την λογική της συγκεντρωτικής διαχείρισης σε μεγάλα εργοστάσια που θα οδηγήσει στην ανάγκη καύσης των υπολειμμάτων, την στιγμή που στην Ευρώπη εγκαταλείπουν την αρνητική για το περιβάλλον καύση.

Κύριοι στόχοι του προγράμματος μας είναι οι εξής:

·         Εφαρμόζουμε αποκεντρωμένη διαχείριση προς όφελος της κοινωνίας και όχι των εργολάβων. Η πρόταση κυβέρνησης - εργολάβων για καύση σύμμεικτου αυξάνει το κόστος για τον πολίτη, επιβαρύνει το περιβάλλον και γι’ αυτό μας βρίσκει αντίθετους .
·         Επιδιώκουμε την συμμετοχή του πολίτη με στόχο την διαλογή στην πηγή, δηλ. στο σπίτι, στο κατάστημα, στο γραφείο, και στη γειτονιά.
·         Κεντρικός μας στόχος είναι η αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης που θα επιφέρει σημαντική μείωση του κόστους και αντίστοιχη μείωση των δημοτικών τελών.

Η “καρδιά” της αποκεντρωμένης ολοκληρωμένης διαχείρισης βρίσκεται στις υποδομές και την διαχείριση που γίνεται στο πιο κοντινό στον πολίτη επίπεδο, με βασικό εργαλείο την διαλογή στην πηγή, δηλ. την κατοικία, την επιχείρηση, την γειτονιά και τον δήμο. Σε αυτό το επίπεδο πρέπει να επιδιώξουμε να ανακτήσουμε την μέγιστη ποσότητα των ανακυκλώσιμων υλικών, με φυσικές διαδικασίες και τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον. Η διαλογή στην πηγή μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, εξασφαλίζοντας το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος, και το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό όφελος. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ενημέρωση και την συμμετοχή των πολιτών, ενώ από υλικοτεχνική υποδομή, στηρίζεται σε ένα δίκτυο ξεχωριστών κάδων και σε ένα μικρό δίκτυο πράσινων σημείων, που δημιουργούνται σε χώρους, κατά προτίμηση μέσα ή κοντά στον οικιστικό ιστό.

Σε δεύτερο επίπεδο, οι διαδικασίες διαχείρισης αναπτύσσονται σε μια μικρή αποκεντρωμένη μονάδα απλού εξοπλισμού, σε δημοτικό χώρο ή εναλλακτικά σε διαδημοτική εγκατάσταση μαζί με γειτονικούς δήμους. Άμεσο αποτέλεσμα θα είναι η μεγάλη μείωση του όγκου των απορριμμάτων για μεταφορά στα ΧΥΤΥ, μείωση του κόστους μεταφορικών, προσωπικού και τελών υγειονομικής ταφής. Επιπλέον θα προκύψουν έσοδα από την διάθεση των προϊόντων ανακύκλωσης. Πετυχαίνουμε δηλ. και οικονομία αλλά και περιβαλλοντικό όφελος.

Κύρια στοιχεία της ανάπτυξης του προγράμματος μας:

·         Οργανώνουμε καμπάνια ενημέρωσης στα νοικοκυριά, στα μαγαζιά, και στα σχολεία, με φυλλάδια, μέσω του τύπου, του ραδιοφώνου, κλπ.
·         Διαμορφώνουμε καλαίσθητους χώρους σε κάθε γειτονιά, όπου θα τοποθετούνται 3 κάδοι,
για
α) πλαστικό, γυαλί και μέταλλα,
β) χαρτί και χάρτινες συσκευασίες, και
γ) οργανικά.

Προωθούμε την σταδιακή ανάπτυξη της κομποστοποίησης - λιπασματοποίησης σε συνδυασμό με χωριστή διαλογή των ­οργανικών στο σπίτι, στα καταστήματα, κλπ.

·         Εφαρμόζουμε συλλογή και θρυμματισμό κλαδεμάτων κήπων και πάρκων σε μικρή δημοτική εγκατάσταση μειώνοντας έτσι σημαντικά τον όγκο των προς αποκομιδή απορριμμάτων.

·         Αναβαθμίζουμε την υφιστάμενη δημοτική υπηρεσία συγκέντρωσης ογκωδών και ειδικών ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, όπως μπαταρίες, ελαστικά, παλιά έπιπλα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κ.ά., με δημιουργία πενταψήφιου αριθμού συνεννόησης για την περισυλλογή τους.
·         Αναδιοργανώνουμε και εκσυγχρονίζουμε την υπηρεσία καθαριότητας, με έμφαση στην καλή διαχείριση και συντήρηση οχημάτων, κάδων, υλικών κλπ.
·         Οργανώνουμε τον συχνότερο καθαρισμό δρόμων και πεζοδρομίων με παράλληλη απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων, και καθαρισμό ελεύθερων οικοπέδων.
·         Καθιερώνουμε προγράμματα ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους συλλόγους γονέων.

ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Ο στόχος για τη μείωση των δημοτικών τελών σε ότι αφορά τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη είναι απόλυτα εφικτός και μάλιστα σε δύο κατευθύνσεις:

1.     Με την ανάπτυξη σύμφωνα με όσα εκτέθηκαν αναλυτικά παραπάνω - και μακριά από ιδιωτικά συμφέροντα – μέσω σύγχρονου προγράμματος διαχείρισης των απορριμμάτων με αυξημένη ανακύκλωση και εκμετάλλευση των βαρέων αντικειμένων, κλαδιών κ.λ.π.
2.     Με την καλύτερη οργάνωση και τον έλεγχο των βασικών λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών καθαριότητας ώστε να κτυπηθεί η σπατάλη και να περιορισθούν οι δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας των υπηρεσιών αυτών, κυρίως του στόλου των οχημάτων του δήμου (ανταλλακτικά, ελαστικά, συντήρηση, καύσιμα κ.λ.π.) Είναι χρήσιμο να επισημανθεί ότι οι σχετικές δαπάνες προσεγγίζουν τα 2 εκατ. € το χρόνο για περίπου 70 οχήματα που σημαίνει ότι το κάθε όχημα στοιχίζει κοντά στα 30.000 € ετησίως.

·         Η πρότασή μας για τη μείωση των δημοτικών τελών δεν είναι μια λαϊκίστικη φωτοβολίδα. Βασίζεται στα πραγματικά οικονομικά στοιχεία των απολογισμών του δήμου για τα ανταποδοτικά τέλη που αφορούν όσα δαπανώνται για την καθαριότητα και το φωτισμό. Από το 2010 μέχρι σήμερα οι δαπάνες αυτές μειώθηκαν περισσότερο από 20% (από 7,6 εκατομ. € το 2010 περιορίσθηκαν στα περίπου 6 εκατομ. € το 2012 και το 2013).
·         Και βέβαια δεν ξεχνάμε ότι οι μειώσεις που υπέστησαν λόγω των μνημονιακών πολιτικών οι αμοιβές των εργαζόμενων στην καθαριότητα ήταν ποσοστιαία σημαντικά μεγαλύτερες που σημαίνει ότι η σπατάλη στις υπόλοιπες δαπάνες αν δεν αυξήθηκε καλά κρατεί μέχρι σήμερα.

Οι προτάσεις μας καθιστούν εφικτή τη μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 20% για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της πόλης.
3.  ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΤΑ 20 + 20 = 40%

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΤΑ 40%!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ ΛΙΓΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ!
     Κατά τα 4 χρόνια της θητείας του απερχόμενου δημάρχου:
·         Πληρώνουμε από τα ακριβότερα δημοτικά τέλη στο λεκανοπέδιο.
·         Είμαστε οι μόνοι που επιβαρυνόμαστε με 25% επιπλέον με το «πρασινόσημο».
·         Δεν μειώθηκαν ούτε ΕΥΡΩ τα δημοτικά τέλη – ούτε καν σε πολύτεκνους και ευπαθείς ομάδες - σε αντίθεση με γειτονικούς δήμους.
·         Απορρίφθηκαν οι επανειλημμένες προτάσεις μας, παρά τη ραγδαία φτωχοποίησή των δημοτών και τη συρρίκνωση των μισθών των εργαζομένων του δήμου.
·         Σπαταλήθηκε δημοτικό χρήμα σε ελεγχόμενες δικαστικά αγορές (π.χ. οικόπεδα Παπαδημητρίου) και απ’ ευθείας αναθέσεις έργων και υπηρεσιών με τη μέθοδο του τεμαχισμού τους σε μικρότερα.
·         Δεν διεκδικήθηκε ούτε ΕΥΡΩ από τις θεσμοθετημένες πιστώσεις που πετσόκοψαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
·         Tελικά μειώθηκαν τα αποθεματικά του δήμου παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του κ. Δημάρχου.

Εμείς υποφέρουμε και αγωνιζόμαστε σκληρά για να τα βγάλουμε πέρα.
Χάσαμε τη δουλειά, το μαγαζί μας ή τη μισή σύνταξή και το μισθό μας.
Πληρώνουμε φόρους, χαράτσια, εισφορές ξανά και ξανά.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!

ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ 40% ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν είναι υπόσχεση, είναι δέσμευση!

 Και θα προκύψει:

·         20% από την κατάργηση του τέλους πρασίνου που πληρώνουμε μόνο στη Γλυφάδα.
·         20% από τη μείωση των ανταποδοτικών τελών με την υλοποίηση σύγχρονου προγράμματος αυξημένης ανακύκλωσης και καταπολέμηση της σπατάλης.
·         Εξετάζουμε περαιτέρω μειώσεις για τους πολύτεκνους, άνεργους και ευπαθείς ομάδες.
·         Nοικοκυρεύουμε τα οικονομικά του δήμου μας, εφαρμόζοντας θεσμούς πλήρους διαφάνειας για την πάταξη της διαφθοράς και της σπατάλης. 
·          Αποτρέπουμε την πρόταση κυβέρνησης - εργολάβων για καύση σύμμεικτου σκουπιδιού που αυξάνει 30% το κόστος για τον πολίτη και επιβαρύνει το περιβάλλον.

Μαζί ανατρέπουμε! Μαζί δημιουργούμε!

 4.  ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ & ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ & ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

·         Διεκδικούμε την επέκταση του μετρό με νέο σταθμό στην πόλης μας.
·         Ως τότε, διεκδικούμε άμεσες ρυθμίσεις για την συγκοινωνιακή κάλυψη από τον ΟΑΣΑ όλων των περιοχών της πόλης από το τοπικό δίκτυο, και πύκνωση όλων των δρομολογίων για μείωση του χρόνου αναμονής των επιβατών στις στάσεις.
·         Δημιουργούμε σταθερό και πυκνό δίκτυο δημοτικής συγκοινωνίας για σύνδεση όλων των γειτονιών της πόλης μεταξύ τους και με το Σταθμό του Μετρό.
·         Προχωρούμε στην αγορά Δημοτικού Πούλμαν για τις μετακινήσεις φοιτητών, μαθητών, ερασιτεχνικών σωματείων, καθώς και τουριστικές εκδρομές για τους δημότες.
·         Εκπονούμε κυκλοφοριακή μελέτη με στόχο την άμβλυνση του φαινομένου της τριχοτόμησης της πόλης μας στις οδούς Γούναρη και Βουλιαγμένης, τις αναγκαίες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην πόλη αλλά και τη ρύθμιση του κυκλοφοριακού χάους στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης. Για την εφαρμογή της εξασφαλίζουμε ολοκληρωμένη και ορθή σήμανση όλων των δρόμων της πόλης, με διόρθωση όλων των προβληματικών και άστοχων μονοδρομήσεων.
·         Είμαστε ριζικά αντίθετοι στη δημιουργία χώρων στάθμευσης με ΣΔΙΤ και θα προωθήσουμε την κατασκευή δημοτικού χώρου στάθμευσης (π.χ. στην πλατεία Γλυφάδας, ΕΑΚ).
·         Φωτίζουμε επαρκώς όλες τις συνοικίες της πόλης με προτεραιότητα στη χρήση λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης και εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών (π.χ. ηλιακή).
·         Διεκδικούμε την κατασκευή των πεζοδρομίων ΔΩΡΕΑΝ από το δήμο με αυτεπιστασία και επιδοτούμενα από τον ΟΑΕΔ προγράμματα για ανέργους οικοδόμους και μηχανικούς.
·         Συγκροτούμε συνεργείο άμεσης επέμβασης σε φθορές δρόμων.

Μαζί ανατρέπουμε! - Μαζί δημιουργούμε!

5.  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

·         Αγωνιζόμαστε για αναβαθμισμένο σε όλες τις βαθμίδες δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας για όλους τους πολίτες.
·         Αναπτύσσουμε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλους, με προτεραιότητα τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας και αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε τη δράση του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου.
·         Επιδιώκουμε τη λειτουργία των παιδικών σταθμών με μόνιμο επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα παιδιά που τους έχουν ανάγκη. Χωρίς τροφεία για ανέργους και χαμηλόμισθους στοχεύοντας στη σταδιακή εξάλειψη για όλους.
·         Καλύπτουμε τα κενά σε προσωπικό και αναβαθμίζουμε τη λειτουργία των ΚΑΠΗ, καθώς και τις παροχές πολιτισμού και αναψυχής προς την Τρίτη ηλικία.
·         Επαναφέρουμε πλήρως το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και επεκτείνουμε τη λειτουργία του εντάσσοντάς το στις βασικές και μόνιμες δομές του δήμου.
·         Σχεδιάζουμε τη δημιουργία δημοτικού γηροκομείου για άπορους συμπολίτες μας.
·         Παρέχουμε νομική κάλυψη μέσω της δημιουργίας Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις κινήσεις συμπολιτών μας που αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τα χαράτσια κ.λ.π. Στόχος μας να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό. Καμιά πρώτη κατοικία συμπολίτη μας στα χέρια τραπεζίτη.

Μαζί ανατρέπουμε! Μαζί δημιουργούμε!


6.  ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ & ΜΕΣΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Η Γλυφάδα ήταν μια μεγάλη αγορά που έσφυζε από κίνηση και ήταν πόλος έλξης για πολλούς καταναλωτές. Σήμερα παρουσιάζει μια αποκαρδιωτική εικόνα. Μαγαζιά κλειστά, ξενοίκιαστα, άλλα που αλλάζουν συνεχώς αντικείμενο και χρήση με την ελπίδα να επιβιώσουν.
Οι εξοντωτικές πολιτικές της κυβέρνησης και η εφαρμογή των μνημονίων, οδήγησαν σε πρωτοφανή μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών που αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν στα στοιχειώδη. Αυτό έφερε κατακόρυφη πτώση στο τζίρο των επιχειρήσεων και των καταστημάτων.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε τραγικά από την πρωτοφανή φορολόγηση, την αδυναμία κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών, καθώς και την απαράδεκτη και άδικη αντιμετώπιση τους από τον ασφαλιστικό τους φορέα, τον ΟΑΕΕ. Μεγάλο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών βρίσκεται σήμερα δίχως υγειονομική περίθαλψη.
Αποτέλεσμα τα χιλιάδες λουκέτα και στη Γλυφάδα όπως και σε όλη τη χώρα. Και όσες μικρές επιχειρήσεις λειτουργούν ακόμα, αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα.
Σε αυτή την κατάσταση, αποτελεί μεγάλη απειλή για τον εμπορικό κόσμο της Γλυφάδας, η σκανδαλώδης πώληση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στη Lamda Development και η εξαγγελία για δημιουργία του μεγαλύτερου mall των Βαλκανίων στον ίδιο χώρο. Εκτός από τις πολλαπλές οικονομικές, περβαλλοντικές και πολιτισμικές επιπτώσεις για τη χώρα  θα οδηγήσει σε πλήρη μαρασμό την τοπική αγορά της πόλης μας και των όμορων δήμων.
Είναι θέμα που αφορά ΟΛΟΥΣ μας και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Γλυφάδα
Η δημοτική παράταξη ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ με τον υποψήφιο δήμαρχο ΤΑΣΟ ΤΑΣΤΑΝΗ πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτή τη σκανδαλώδη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και καλεί κάθε πολίτη, αλλά και όλους τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας για την πραγματική ανατροπή στο δήμο μας και την κατάργηση των μνημονίων και του Καλλικράτη.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

·         Η δέσμευσή μας για μείωση των δημοτικών τελών κατά 40% ισχύει και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Αυτό θα επιτευχθεί με την άμεση κατάργηση του πρασινόσημου (20%), αλλά και επιπλέον μείωση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών έως και 20%
·         Ως πρώτα μέτρα ανακούφισης και προστασίας της μικρής και μεσαίας επιχείρησης προτείνουμε

- Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των μικρών επιχειρήσεων προς το δήμο, ανάλογα με την δυνατότητα αποπληρωμής τους.
- Διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας για όλα τα καταστήματα. Ειναι γεγονός ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές ευνοεί μόνο τις μεγάλες αλυσίδες και όχι τα μικρά μαγαζιά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος.
- Αποτελεσματική αντιμετώπιση του παραεμπορίου – όχι με επιχειρήσεις σκούπα για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις - αλλά με τη δημιουργία υπαίθριας πολυεθνικής αγοράς με νόμιμες άδειες στους μικροπωλητές.

·         Επαναφέρουμε τη λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, τον έλεγχο  των όρων λειτουργίας των καταστημάτων και επιχειρήσεων, αλλά και άλλων βασικών δραστηριοτήτων στη πόλη μας.
·         Είμαστε ριζικά αντίθετοι με τη δημιουργία και άλλων  πολυκαταστημάτων τύπου ΜALL. Αντίθετα θα προωθήσουμε τη δημιουργία υπαίθριων ανοιχτών αγορών που θα περιλαμβάνουν  μικρά μαγαζιά καθώς και καφετέριες, εστιατόρια και άλλους χώρους ψυχαγωγίας.
·         Παίρνουμε μέτρα αναβάθμισης της Γλυφάδας ως τουριστικού προορισμού.
·         Στηρίζουμε συνεταιριστικές και συνεργατικές πρωτοβουλίες.
·         Θεσπίζουμε δίκαιους και ενιαίους για όλους κανόνες χρήσης των κοινόχρηστων χώρων και των πεζοδρομίων στην πόλη και κυρίως ελέγχουμε αυστηρά την εφαρμογή τους.
Στόχος μας είναι
1.     Η πλήρης και ασφαλής μετακίνηση των  πεζών και των ΑΜΕΑ στη Γλυφάδα.
2.     Η πάταξη της παράνομης κατάληψης και εκμετάλλευσης κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων, καθώς και η αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις παράνομες κατασκευές.
3.     Η εξασφάλιση σταθερής είσπραξης των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων και των τελών επί των ακαθαρίστων κερδών των επιχειρήσεων που υποχρεούνται στην καταβολή τους.

Θεσπίζουμε και ελέγχουμε την εφαρμογή κανόνων ίδρυσης και λειτουργίας για όλα τα καταστήματα που:
·         θα επιβάλουν την ισονομία,
·         θα αποτρέπουν την ανεξέλεγκτη επέκταση τους
·         θα αναβαθμίζουν την πόλη μας καθώς και το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών, αλλά και ταυτόχρονα
·         θα σέβονται τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων της περιοχής.
 7.  Το πρόγραμμά μας για την ΥΓΕΙΑ


ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Από την  περιγραφή  που δημοσιεύεται στο τέλος της παρουσίασης των προτάσεών μας, φαίνονται ξεκάθαρα  οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στο νοτιοανατολικό  τομέα του λεκανοπεδίου τόσο  σε υποδομές  όσο και σε υγειονομικό προσωπικό για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών  Υγείας.  Για την Παράταξή μας,  η Υγεία αξιακά είναι δημόσιο αγαθό,  που πρέπει η πολιτεία να εξασφαλίζει  στους πολίτες  της σύμφωνα με το Σύνταγμα, παρέχοντας ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες που διαμένουν στη χώρα ,ανεξάρτητα από την εργασιακή  και  ασφαλιστική τους κατάσταση.
Διεκδικούμε:
Να αναβαθμιστεί ο ρόλος του  Ασκληπιείου  σαν Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου. Να ενισχυθεί με νέα τμήματα και προσωπικό σύμφωνα με τις ελλείψεις που επισημάνθηκαν παραπάνω, να αναβαθμιστεί και να επεκταθεί ο εξοπλισμός του, ώστε να μπορεί να παίξει τον ρόλο ενός σύγχρονου περιφερειακού νοσοκομείου.
Να επαναλειτουργήσει  αναβαθμισμένο και εκσυγχρονισμένο το πολυιατρείο του ΠΕΔΥ  σε νέο κτίριο ,στο γεωγραφικό κέντρο της Γλυφάδας. Είναι  πραγματική ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους  από διάφορες περιοχές της πόλης,  να χρειάζονται πολλές φορές 3 συγκοινωνίες για να φθάσουν  στο σημερινό κτίριο για να εξετασθούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες.
Δημιουργία ενός διαδημοτικού σύγχρονου κέντρου υγείας αστικού τύπου για επείγοντα περιστατικά στο χώρο του αεροδρομίου. Είναι απαράδεκτο σήμερα, όταν δεν εφημερεύει το Ασκληπιείο, οι πολίτες της Γλυφάδας να πρέπει να πηγαίνουν στο Πειραιά ή στο κέντρο της Αθήνας για να εξυπηρετηθούν.
Για την ψυχική υγεία :
Διεκδικούμε την λειτουργία Παιδοψυχιατρικού τμήματος και Ψυχιατρικού τμήματος ενηλίκων στο Ασκληπιείο.
Δημιουργία Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου στη Γλυφάδα, για την αξιολόγηση, διάγνωση, θεραπεία και συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους με αναπτυξιακές διαταραχές και τις οικογένειές τους.
Προτείνουμε τη δημιουργία Δημοτικού Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογένειας που να παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ενήλικες και σε παιδιά.
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
Ο ρόλος που θα μπορούσαν άριστα να παίξουν τα δημοτικά ιατρεία είναι αυτός της παροχής υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της υγείας. Επίσης θα μπορούσαν να καταγράψουν επιδημιολογικά δεδομένα των Δημοτών, κοινωνικές ιδιαιτερότητες και προβλήματα καθώς και περιβαλλοντικούς επιβαρυντικούς παράγοντες για την Υγεία. Άλλωστε, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας ενός πληθυσμού οφείλεται κυρίως σε μέτρα Προληπτικής Ιατρικής (π.χ. προγράμματα εμβολιασμών ). Εξίσου σημαντική είναι και η Προαγωγή της Υγείας, δηλαδή, η επιδίωξη συμπεριφορών που προστατεύουν και βελτιώνουν την κατάσταση της υγείας, σε θέματα όπως η αντιμετώπιση παραγόντων κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων και καρκίνου (κάπνισμα, διατροφή, φυσική άσκηση, έκθεση σε φυσικοχημικούς παράγοντες), η προστασία της μητέρας και του παιδιού, η τρίτη ηλικία, η πρόληψη εργατικών, τροχαίων και άλλων ατυχημάτων.
Η στελέχωση των Δημοτικών ιατρείων θα πρέπει να γίνει από ομάδα υγείας που περιλαμβάνει  γιατρούς ,νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, διατροφολόγους , λογοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.α.
Διερευνούμε και εξετάζουμε τη δυνατότητα δημιουργίας Δημοτικού Οδοντιατρείου με σκοπό ένα προληπτικό και επικουρικό πρόγραμμα οδοντιατρικής περίθαλψης για τους δημότες.
Σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας, τα πανεπιστήμια και τις ιατρικές Εταιρείες  μπορούν να εκπονηθούν  και να υλοποιηθούν προγράμματα  πρόληψης  για συγκεκριμένα νοσήματα και να αντληθούν πόροι για χρηματοδότηση, από την περιφέρεια η προγράμματα ΕΣΠΑ.
Ο Δήμος αναλαμβάνει τη φροντίδα για τις κατηγορίες των ΑΜΕΑ, σε ότι αφορά τα θέματα της υγείας τους και όσων υποχρεώσεων προκύπτουν εξ αιτίας  της επιβαρυμένης κοινωνικής κατάστασής τους, όπως παροχής φροντίδας στις οργανικές αναπηρίες, μεταφορά σε ειδικά κέντρα ή σε σχολεία ειδικής διαπαιδαγώγησης.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
Στις σημερινές συνθήκες βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης , πιστεύουμε ότι οι Δημότες που είναι  άνεργοι και ανασφάλιστοι θα πρέπει να τύχουν  κοινωνικής προστασίας μέχρι την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης. Γι αυτό από τις πρώτες προτεραιότητες  μας,  θα είναι η δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου που θα στελεχωθεί από εθελοντές γιατρούς , νοσηλευτές  φαρμακοποιό και ομάδα υποστήριξης,  για να προσφεύγει  όποιος  από τους συμπολίτες μας το έχει ανάγκη.
Το σύνθημα κανείς μόνος του στην κρίση  πρέπει να βρει άμεση εφαρμογή στον Δήμο μας.


ακολουθεί η περιγραφή της κατάστασης: 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ   NOTIO- ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ  ΤΟΜΕΑ  ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ                                                          
ΓΕΝΙΚΑ
Όποιες αλλαγές γίνονται στα συστήματα υγείας θεωρούμε ότι θα πρέπει να στηρίζονται αφ ενός στην ευρύτερη έννοια της καθολικής δωρεάν υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού και αφ ετέρου σε εργαλεία όπως ο υγειονομικός χάρτης όπου εκεί καταγράφονται: η ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού , οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην υγεία, η φύση της εργασίας του πληθυσμού κα.  Κατ ’αυτόν τον τρόπο εξάγονται συμπεράσματα για τις υγειονομικές ανάγκες, όσον αφορά την πρόληψη των ασθενειών , την προνοσοκομειακή φροντίδα (πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας) την νοσοκομειακή φροντίδα (δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια) και την μετανοσοκομειακή φροντίδα (πρωτοβάθμια , αποκατάσταση). Με βάση τα παραπάνω συντάσσονται οι ανάγκες για ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό που απαιτούνται για την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού καθώς επίσης και οι υποδομές (κέντρα υγείας, κέντρα υγείας αστικού τύπου, περιφερειακά ιατρεία , νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης).
Στην χώρα μας, παρότι έχουν δαπανηθεί 6.000.000 ευρώ για την εκπόνηση υγειονομικού χάρτη , το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί ακόμη. Οι όποιες αλλαγές  (συγχωνεύσεις / καταργήσεις νοσοκομείων, διάλυση των δομών του ΕΟΠΥΥ πρόσφατα) ,έγιναν στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής που έχει σαν κριτήριο την οικονομική απόδοση, τα επιχειρηματικά κριτήρια, την όσο δυνατόν μικρότερη συμμετοχή του κράτους στις δαπάνες υγείας των πολιτών , και την ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή του πολίτη με δικές του δαπάνες για την αντιμετώπιση της ασθένειας. (εξετάσεις, φάρμακα).

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Υπάρχει ένα Νοσοκομείο στα Νότια Προάστια ,αυτό του Ασκληπιείου της  Βούλας, με 420 οργανικές κλίνες. Λειτουργούν 2 Παθολογικά Τμήματα,1 καρδιολογικό ( με καρδιολογική μονάδα και αιμοδυναμικό τμήμα),6  ορθοπεδικά ,1 χειρουργικό,1ουρολογικο με μονάδα Εξωσωματικής Λιθοτριψίας,  1 ρευματολογικό,1 παιδιατρικό ,1 ΩΡΛ ,1 Οφθαλμιατρικό,1 νεφρολογικό, 1 νευροχειρουργικό  και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Υπάρχουν επίσης σαν Σύμβουλοι  1 γιατρός Γαστρεντερολόγος , 2 θωρακοχειρουργοί ,1 Πνευμονολόγος και Εξωτερικά ιατρεία Παιδοψυχιατρικής και τμήμα φυσικοθεραπείας.
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
Δεν υπάρχει Γυναικολογικό Τμήμα ,Αιματολογικό, Νευρολογικό, Αγγειοχειρουργικό ,Πνευμονολογικό,  Ψυχιατρικής Ενηλίκων, Παιδοψυχιατρικό και από τον Eργαστηριακό Τομέα  Μαγνητικός Τομογράφος, Ψηφιακός αγγειογράφος και Κυτταρολογικό Εργαστήριο. Υπάρχουν  μεγάλες  ελλείψεις σε ιατρικό ,νοσηλευτικό ,διοικητικό και παραιατρικό προσωπικό.
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ  ΦΡΟΝΤΙΔΑ  ΥΓΕΙΑΣ
Στην ευρύτερη περιοχή  υπάρχει  το  Κέντρο Υγείας  Βάρης ,το οποίο καλύπτει συγκεκριμένη περιοχή . Στην Γλυφάδα υπήρχε  η Τοπική  Μονάδα Υγείας  (ΤΜΥ) του ΕΟΠΥΥ η οποία πριν την καταστροφή  της από πυρκαγιά  τον Μάιο του 2013 κάλυπτε τις ανάγκες  των Δήμων Γλυφάδας, Βούλας ,Βάρης Βουλιαγμένης και πρακτικά όλων  των κατοίκων των  παραλιακών περιοχών των Δήμων  έως  την Σαρωνίδα. Σήμερα τα Ιατρεία έχουν  μεταφερθεί στο κτίριο των Διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ   στην παραλιακή σε εντελώς απαράδεκτο χώρο για ασθενείς  και το προσωπικό.   Στην Αργυρούπολη  υπάρχει  ΤΜΥ του ΕΟΠΥΥ για να  καλύπτει τις  ανάγκες της περιοχής αλλά και της Τερψιθέας.
ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Στην  Γλυφάδα  αλλά και στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει καμία δημόσια δομή ψυχικής υγείας. Εκτός από το παιδοψυχιατρικό τμήμα του Ασκληπιείου που λειτουργεί σε επίπεδο  Εξωτερικών Ιατρείων οι άλλες δομές που λειτουργούν  δεν βρίσκονται καν σε  γειτονικούς Δήμους. Το ψυχιατρικό  τμήμα ενηλίκων του Ασκληπιείου , που λειτουργεί και αυτό σε επίπεδο Εξωτερικών Ιατρείων βρίσκεται στο Π. Φάληρο , ενώ το Ιατροπαιδαγωγικό  Κέντρο που καλύπτει την περιοχή μας σύμφωνα με την Τομεοποίηση  βρίσκεται στην Ν. Σμύρνη. Στην Γλυφάδα λειτουργoύν  2  Ιδιωτικές Ψυχιατρικές  Κλινικές.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Στην περιοχή μας  λειτουργούν 4  Ιδιωτικές  κλινικές (1γενική , μια εξειδικευμένη οφθαλμολογική και 2 Ψυχιατρικές), ένας  ικανός αριθμός Διαγνωστικών Κέντρων και αρκετά ιδιωτικά Ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων. Μετά την κατάργηση  του ΕΟΠΥΥ ως παρόχου υγείας,  είναι άγνωστο σήμερα ,αν ο αριθμός  των  νέων Συμβάσεων  του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες γιατρούς, λόγω του μειωμένου προϋπολογισμού του, θα μπορέσει  να καλύψει  τις ανάγκες του πληθυσμού, όπως παλαιότερα. 8.  προτάσεις για την παιδεία


  
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

·         Δεσμευόμαστε για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με έγκαιρη χορήγηση όλων των απαραίτητων πιστώσεων για συντήρηση, θέρμανση, συντήρηση και λοιπές ανάγκες.
·         Διεκδικούμε την επαναφορά των σχολικών επιτροπών για κάθε σχολική μονάδα.
·         Αντιστεκόμαστε στη χρησιμοποίηση της Αυτοδιοίκησης ως μοχλού για την ανταποδοτική λειτουργία των σχολείων ή την κατηγοριοποίησή τους.
·         Διεκδικούμε την καταβολή των θεσμοθετημένων αλλά και των αναγκαίων πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό και την περιφέρεια.
·         Διεκδικούμε την οριστική λύση της στέγασης των σχολικών μονάδων, ορθά χωροταξικά κατανεμημένων, με την ανέγερση μέσω του ΕΣΠΑ των αναγκαίων σχολικών κτιρίων σε οικόπεδα που ήδη έχουν απαλλοτριωθεί καθώς και των αιθουσών του λείπουν στα υφιστάμενα κτίρια.
·         Απαιτούμε την ορθή ανά γειτονιά κατανομή των παιδιών στην αντίστοιχη σχολική μονάδα για την εξυπηρέτηση τους και όχι για την υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών της κυβέρνησης.
·         Διεκδικούμε από την πολιτεία την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα σχολεία με επαναφορά του ολοήμερου σχολείου και της ενισχυτικής διδασκαλίας, με την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο για όλους τους μαθητές.
·         Θέλουμε τους αύλειους χώρους των σχολείων ελεύθερους για να αθλούνται οι νέοι σε καθορισμένες ώρες με την υποστήριξη και επίβλεψη του κοινωνικού περίγυρου και των σχολικών φυλάκων.
·         Αναπτύσσουμε στα σχολεία το θεσμό του σχολικού τροχονόμου.
·         Επιδιώκουμε την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών με επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα παιδιά που τους έχουν ανάγκη. Χωρίς τροφεία για ανέργους και χαμηλόμισθους στοχεύοντας στη σταδιακή εξάλειψη για όλους.
·         Τα παιδικά κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για το καλοκαίρι θα λειτουργούν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με την ευθύνη του ίδιου του Δήμου χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους και προσφέροντας δουλειά – έστω μικρής διάρκειας - σε άνεργους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς.
·         Προχωράμε σε αναβάθμιση με πλήρη στελέχωση εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού του ∆ημοτικού Ωδείου, με αποκέντρωση της λειτουργίας του με τη δημιουργία παραρτημάτων σε σχολικά συγκροτήματα.
·         Υλοποιούμε Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.

 9.  Οι Θέσεις μας για τους Παιδικούς Σταθμούς

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ»
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Απαιτείται αγωνιστικά να διεκδικήσουμε:

1.     Την ΑΜΕΣΗ στελέχωση των παιδικών σταθμών με το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας για να επιτευχθεί η απρόσκοπτη και παιδαγωγικά σωστή λειτουργίας τους. Μόνο έτσι θα σταματήσει η κοροϊδία και η εκμετάλλευση τόσο των εργαζομένων με τις απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές ελαστικές σχέσεις εργασίας (δίμηνες ή οκτάμηνες συμβάσεις ή με μπλοκάκι κ.λ.π.) στους παιδικούς σταθμούς όσο και η ομηρεία των γονέων των παιδιών.
2.     Την ίδρυση νέων παιδικών σταθμών που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, παρέχοντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και χωρίς τροφεία/δίδακτρα για ανέργους και χαμηλόμισθους.
3.     Το δικαίωμα εγγραφής σε όλα τα παιδιά των κατοίκων της πόλης μας που επιθυμούν την εισαγωγή τους στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς διακρίσεις μεταξύ εργαζομένων – ανέργων ή μη νομιμοποιημένων και αλλοδαπών γονέων.
4.     Την εγκατάσταση των Παιδικών Σταθμών σε κατάλληλα κτίρια με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και τις προσφερόμενες υπηρεσίες όπως φαγητό κ.λ.π.
5.     Τη συμμετοχή των γονέων στη διοίκηση και τον έλεγχο της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Μαζί ανατρέπουμε! - Μαζί δημιουργούμε!

 10.              ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Βασική θέση μας η αναβάθμιση της πολιτιστικής προσφοράς και του αθλητισμού για όλους τους κατοίκους της πόλης. Θα διεκδικήσουμε για αυτό τους αναγκαίους πόρους από το Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια και τους αρμόδιους φορείς.

·         Για εμάς σημασία έχει, ο άνθρωπος να γίνεται δημιουργικός συμμέτοχος και όχι παθητικός δέκτης. Ενθαρρύνουμε και ενισχύουμε την προβολή κάθε μορφής ερασιτεχνικής δημιουργίας.
·         Ιδρύουμε δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη.
·         Απαιτούμε την ενίσχυση της αισθητικής αγωγής και της καλλιτεχνικής παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
·         Προωθούμε τη διαμόρφωση της κατάλληλης υποδομής ώστε να απολαμβάνουν το δικαίωμα στον πολιτισμό όλοι οι κάτοικοι της Γλυφάδας.
·         Θεσμοθετούμε Ετήσιο Πολιτιστικό Φεστιβάλ που θα παρουσιάζεται η προσπάθεια όλων των πολιτιστικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στη Γλυφάδα με την παράλληλη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, αλλά και Γιορτής Βιβλίου.
·         Δημιουργούμε Ανοικτά Θέατρα και Πολυχώρους Πολιτισμού στους χώρους των πρώην λατομείων Χατζηδήμα και Βλάχου.
·         Αξιοποιούμε και διαμορφώνουμε κατάλληλους χώρους σε πλατείες της Γλυφάδας ώστε να παρουσιάζονται εκεί θεατρικά και άλλα πολιτιστικά δρώμενα.


ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

·         Είναι δέσμευση, για εμάς, η προώθηση και η ανάπτυξη όλων των αθλημάτων με την παράλληλη ενίσχυση του μαζικού ερασιτεχνικού και σχολικού αθλητισμού.
·         Διεκδικούμε και εξασφαλίζουμε σύγχρονες υποδομές άθλησης και φυσικής αγωγής σε κάθε γειτονιά και επαναφέρουμε το θεσμό των ∆ιασχολικών Πρωταθλημάτων, οργανώνουμε σχολικούς αγώνες στίβου, λαϊκό ανώμαλο δρόμο, ποδηλατικούς αγώνες.
·         Στηρίζουμε σταθερά και ισότιμα τα ερασιτεχνικά τμήματα των αθλητικών σωματείων και στελεχώνουμε με παλαίμαχους και έμπειρους αθλητές κατοίκους της πόλης μας τις αθλητικές υπηρεσίες του δήμου μας.
·         Εκμεταλλευόμαστε τα προαύλια των σχολείων με τη δημιουργία άρτιων αθλητικών εγκαταστάσεων μετατρέποντας τα, σε Κέντρα Άθλησης και τόπους συνάντησης νέων για την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού.
 11.                ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ 

- ΥΜΗΤΤΟΣ
- ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
- ΧΩΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ:
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΟΥΜΕ!

Το παραλιακό μέτωπο του δήμου μας και ο ορεινός όγκος του Υμηττού, πρέπει να είναι οι φυσικοί έξοδοι της πόλης στο βουνό και στη θάλασσα με ελεύθερη πρόσβαση. Όμως η κυβέρνηση έχει επιλέξει να παραδώσει σε κερδοσκοπικά ιδιωτικά συμφέροντα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και της «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» όλα τα «φιλέτα» και τους ζωτικούς δημόσιους χώρους της περιοχής. Την παραλία, τα Αστέρια, τις Μαρίνες, το Γκόλφ και την υπόλοιπη δημόσια και δημοτική περιουσία της Γλυφάδας. Να τα ξεπουλήσει μαζί με το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού σε μεγάλα συμφέροντα. Στο στόχαστρο της και η καταστροφή του Υμηττού με την επέκταση του Σχεδίου πόλης και την κατασκευή τεράστιων αυτοκινητόδρομων. Σύμμαχος τους και η σημερινή Δημοτική Αρχή που ταυτόχρονα επιδιώκει ετσιθελικά τη νομιμοποίηση του παράνομου νεκροταφείου της.
Είμαστε αντίθετοι σ’ αυτήν την πολιτική και σε κάθε πολιτική που αντιμετωπίζει τη δημόσια περιουσία ως αντικείμενο σκανδαλώδους εκμετάλλευσης, είτε για την κάλυψη ελλειμμάτων του δημοσίου είτε για οικονομική ανάπτυξη σε βάρος του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα οι θέσεις μας είναι:
ΧΩΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Πρωτοστατούμε και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια ώστε να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο Υψηλού πρασίνου και ο χώρος του Γκόλφ να αποτελέσει μέρος της ίδιας φυσικής ενότητας.
Το αποκαλούμενο καλύτερο ‘‘φιλέτο’’ της Μεσογείου, χαρίζεται από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση στους λεγόμενους «επενδυτές» για 100 – 200 εκ. ευρώ, δηλ. στο 1% της αντικειμενικής αξίας της έκτασης 6240 στρεμμάτων που υπολογίζεται στα 18 – 20 δις. Το πενιχρό αυτό τίμημα θα πάει απευθείας στους δανειστές και αντιπροσωπεύει τόκους λίγων μόνο ημερών.
Τα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνουν την δημιουργία μιας μικρής πόλης με πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία, καζίνο και εμπορικά κέντρα, πράγμα που θα επιφέρει κλείσιμο εκατοντάδων μαγαζιών και χειροτέρευση της κρίσης της αγοράς κατοικίας στα νότια προάστια. Πιθανότατα το μόνο πράσινο θα αποτελέσουν οι ακάλυπτοι χώροι των οικοδομικών συγκροτημάτων που θα ανεγερθούν από τους κερδοσκόπους «επενδυτές».Το πολύχρονο αίτημα για τη δημιουργία ενός πάρκου υψηλού πρασίνου, που θα αποτελούσε πνεύμονα οξυγόνου για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων αλλά και της ευρύτερης Αττικής, δίνεται βορά στους τοκογλύφους δανειστές μας και τσιμεντοποιείται κατά το χειρότερο τρόπο.
Η μελέτη του Ε. Μ. Πολυτεχνείου έχει δείξει ότι η ανάπτυξη και συντήρηση του μητροπολιτικού πάρκου, είναι εφικτή οικονομικά με αυτοχρηματοδότησή του μέσα από την ήπια αξιοποίηση των υπαρχόντων κτιρίων και εγκαταστάσεων. Εμείς δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μαζί με τους πολίτες των γύρω δήμων αλλά και όλου του λεκανοπεδίου της Αθήνας, για τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου υψηλού πρασίνου στο σύνολο του χώρου, ελεύθερο για χρήση από τους πολίτες, με διατήρηση και βελτίωση των χώρων και εγκαταστάσεων για άθληση, πολιτισμό, έρευνα-τεχνολογία, εκθέσεις, κοινωφελείς υπηρεσίες κλπ.ΥΜΗΤΤΟΣ
·         Υπερασπιζόμαστε αταλάντευτα τη διατήρηση του δημόσιου, δασικού χαρακτήρα των 11.000 στρεμμάτων και γενικά ολόκληρου του ορεινού όγκου του Υμηττού.
·         Παλεύουμε μαζί με τους πολίτες για τη λύση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, υπερασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον.
·         Η παραχώρηση χρήσης της έκτασης στο δήμο με τους ανάλογους πόρους, είναι πρωταρχικός μας στόχος.
·         Είμαστε αντίθετοι με την οποιαδήποτε σκέψη οικοπεδοποίησης, κατασκευής νέων αυτοκινητοδρόμων, ΚΥΤ και οποιαδήποτε άλλης δραστηριότητας που δεν συνάδει με τον δασικό χαρακτήρα του βουνού.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε: 
·         Την υπογραφή από την Κυβέρνηση της Απόφασης του 2001 του Μικτού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Κράτους που αναγνωρίζει όλον τον Υμηττό ως Δημόσια Δασική έκταση.
·         Την κήρυξη του Υμηττού σε Εθνικό πάρκο.
·         Την αναδάσωση των 11.000 στρ. με οργανωμένη δενδροφύτευση, και την μετέπειτα οργανωμένη συντήρηση και προστασία των δέντρων.
·         Την απομάκρυνση των καταπατητών από τις δασικές εκτάσεις και την αποκατάσταση του φυσικού και Δασικού τοπίου.
·         Την απομάκρυνση της Αεροπορικής Στρατιωτικής βάσης ΕΤΗΜ που βρίσκεται στο τέρμα της Τερψιθέας και την μετατροπή του χώρου σε δάσος.
·         Την απομάκρυνση των Κέντρων Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ από τον Υμηττό στην Αργυρούπολη και στην Τερψιθέα στο τέρμα της οδού Ανθέων.
·         Τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των χιλιάδων τόνων μπαζών και σκουπιδιών που βρίσκονται στο βουνό μέσα σε χαράδρες, ρέματα και δασικές εκτάσεις.
·         Τη διάνοιξη ορεινών μονοπατιών, που θα διασύνδεουν τους πρόποδες με την κορυφή και την δυτική με την ανατολική πλευρά.
·         Την τοποθέτηση δασοφυλάκων και δημιουργία Σύγχρονου Συστήματος Πυρασφάλειας.
·         Την πλήρη απαγόρευση της Ελεύθερης Βοσκής, σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία και απομάκρυνση όλων όσων διατηρούν μαντριά.
·         Τη δημιουργία “Ζωντανού’’- υπαίθριου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Αττικής γης και την ανάδειξη των μοναδικών και πανέμορφων σπηλαίων της Τερψιθέας.
·         Τη δημιουργία δημοτικού φυτωρίου για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του δήμου.
·         Την υιοθεσία τμημάτων από τους μαθητές των σχολείων και δημοτών για την δημιουργία των μικρών δικών τους κήπων, με στόχο την εκπαίδευση και την οικολογική ευαισθητοποίησή τους.
·         Βάζουμε τέλος στην παρανομία του σημερινού καταπατητή δημάρχου και δημιουργούμε νέο κοιμητήριο σε κατάλληλο χώρο στα όρια της πόλης μας ή στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους.
·         Πρωτοστατούμε στο συντονισμό, στη Διαδημοτική συνεργασία και στον κοινό αγώνα με συλλογικότητες και φορείς πολιτών για την προστασία του Υμηττού, καθώς και στην κοινή δράση με τους Δήμους που περιβάλλουν τον Υμηττό για μια ουσιαστική, αποτελεσματική και με διαφάνεια λειτουργία του ΣΠΑΥ


παραλία Γλυφάδας.jpg

ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Το παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας οδεύει προς πώληση. Ήδη δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι έτοιμες να ξεκινήσουν μεγάλες business υπό την αιγίδα της εταιρείας «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο». Με υπουργικές αποφάσεις η παραλία Σαρωνικού θα μεταβιβαστεί στην εν λόγω εταιρεία ώστε να εκποιηθεί από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο.
Δική μας αρχή είναι η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις ακτές και το παραλιακό μέτωπο. Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να απολαμβάνει χωρίς αντίτιμο, κάτι το οποίο δικαιωματικά του ανήκει. Θέλουμε να αποφασίζουμε εμείς για τις χρήσεις της δικής μας περιουσίας.
·         Διεκδικούμε αταλάντευτα την απόδοση της χρήσης της παραλίας στο δήμο Γλυφάδας.
·         Αποτρέπουμε οποιοδήποτε σχέδιο ξεπουλήματος του παραλιακού μετώπου.
·         Προχωράμε σε ριζική αναμόρφωση των ακτών και ολόκληρης της έκτασης, βάση μελέτης.
·         Δημιουργούμε ελεύθερη οργανωμένη δημοτική Πλαζ, πράσινους χώρους περιπάτου με έντονη την παρουσία και του υγρού στοιχείου.
·         Ελέγχουμε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν, απομακρύνουμε όλες τις αυθαίρετες κατασκευές.
·         Επιβάλλουμε αρχιτεκτονικούς όρους για την κατασκευή περιορισμένου αριθμού καταστημάτων στην παραλιακή ζώνη.
·         Δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές για Αθλητικές, Πολιτιστικές και Εκπαιδευτικές δραστηριότητες με σεβασμό στο περιβάλλον.
ΑΚΤΗ ΑΣΤΕΡΙΩΝ: ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ & ΠΛΑΖ
Στοχεύουμε να αποδοθεί η έκταση στο δήμο μας και την εντάσσουμε στο συνολικό σχεδιασμό του Παραλιακού Μετώπου. Προστατεύουμε και αναδεικνύουμε τους αρχαιολογικούς χώρους. Απομακρύνουμε τις καγκελόφρακτες περιφράξεις του χώρου που εμποδίζουν και απαγορεύουν την ελεύθερη και Συνταγματικά κατοχυρωμένη πρόσβαση στο χώρο όλων των πολιτών της Αττικής. Απομακρύνουμε όλες εκείνες τις χρήσεις και τις δραστηριότητες που δεν συνάδουν με τον Δασικό και Αρχαιολογικό χαρακτήρα του χώρου των Αστεριών. Αναβαθμίζουμε τις υπάρχουσες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις με στόχο την ήπια τουριστική ανάπτυξη. Δημιουργούμε Θερινό Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων.
ΜΑΡΙΝΕΣ
Οι μαρίνες της Γλυφάδας είναι περιουσία της πόλης!
Όχι στο ξεπούλημα τους μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
·         Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των τεσσάρων Μαρινών.
·         Αυστηρές προδιαγραφές ελλιμενισμού, μόνιμες θέσεις, προτεραιότητα στους δημότες και τιμολογιακή πολιτική ελλιμενισμού ανάλογη με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
·         Δημιουργία παραδοσιακής ιχθυόσκαλας.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ (ΓΚΟΛΦ)
ΕΝΑ AΛΣΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Το δημοτικό άλσος που λειτουργεί σήμερα σαν γήπεδο γκολφ θα ανοίξει και θα λειτουργήσει παράλληλα ως πάρκο πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού χωρίς να σταματήσει η σημερινή του λειτουργία.
   

    12.              για την Τερψιθέα


ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ

Η Τερψιθέα είναι η πιο πυκνοκατοικημένη συνοικία της πόλης μας. Ο πληθυσμός της αυξήθηκε ραγδαία με την αντιπαροχή οικοπέδων αλλά δυστυχώς οι υποδομές μένουν ακόμα ίδιες από τη δεκαετία του 1980. Είναι η συνοικία που εμφανίζονται πολύ πιο έντονα όλες οι συνέπειες της κρίσης και της φτωχοποίησης των πολιτών. Είναι και η πιο παραμελημένη συνοικία. Κάτι που δεν άλλαξε ούτε στη θητεία του απερχόμενου δημάρχου.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ:

·         Δημοτική συγκοινωνία που θα συνδέει την Τερψιθέα με το σταθμό του Μετρό στο Ελληνικό.
·         Οριοθέτηση της πόλης προς το βουνό. Δεν θα επιτρέψουμε να γκρεμισθεί κανένα σπίτι στις εκτός σχεδίου περιοχές. Τακτοποίηση των νόμιμων ιδιοκτησιών με το Ν. 4178/13.
·         Νέο παιδικό σταθμό για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της περιοχής.
·         Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε βασικούς άξονες της συνοικίας (Αρχιπελάγους, Β. Ηπείρου, Αθανάτου, Γεννηματά). Ανασχετικά φράγματα ομβρίων στον Υμηττό. Πλήρες δίκτυο απορροής.
·         Κατασκευή κτιρίων για το 7ο Γυμνάσιο που στεγάζεται σε ιδιωτικό μισθωμένο κτίριο, το 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο και το 5ο Λύκειο.
·         Στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού μέσω του ιστορικού σωματείου Α.Ο Τερψιθέας με ανακατασκευή του γηπέδου του.
·         Διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων για τις αιτίες εμφάνισης αυξημένων περιστατικών καρκίνου στην περιοχή.
·         Αγορά των τελευταίων ελεύθερων χώρων της συνοικίας για δημιουργία παιδότοπων με τα χρήματα που έχουν απομείνει από το πρασινόσημο.
·         Ενίσχυση του πρασίνου σε κήπους και παρτέρια. Επαναφορά της δωρεάν διανομής νερού σε δημότες για τη συντήρηση τους. Δημιουργία ζωνών πρασίνου από τον Υμηττό προς την πόλη. (Κ. Αθανάτου, Μετσόβου)
·         Μελέτη για τις αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (μονοδρομήσεις , φανάρια. Αλλαγή των μονοδρομήσεων που επέβαλλε με τόση προχειρότητα ο απερχόμενος δήμαρχος.
·         Εστίαση της δράσης των δημοτικών δομών αλληλεγγύης, πρόνοιας και φροντίδας στον πληθυσμό της Τερψιθέας που τις έχει μεγαλύτερη ανάγκη.
·         Μείωση 40% στα δημοτικά τέλη με κατάργηση του πρασινόσημου.
·         Χτυπάμε τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση.
·         Δημιουργία ανοιχτού θεάτρου στο πρώην λατομείο Βλάχου.
·         Ανακατασκευή του γηπέδου του μπάσκετ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης. 

Μαζί ανατρέπουμε! Μαζί δημιουργούμε!13.              Θέσεις της «Ανατροπής» για την σχεδιασμένη, ελεγχόμενη, ελαχιστοποιημένη εκπομπή ακτινοβολίας

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του εκλογικού μας κέντρου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Απριλίου, με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους συμπολίτες μας, η τρίτη θεματική εκδήλωση της δημοτικής μας κίνησης με θέμα «Η χρήση και οι επιπτώσεις της κινητής τηλεφωνίας στο κοινωνικό σύνολο».
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του υποψήφιου Δημάρχου Τάσου Ταστάνη ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφαση της δημοτικής μας κίνησης να ανοίξει και να συζητήσει με τους πολίτες με τη βοήθεια και ειδικών επιστημόνων, όλα τα θέματα που απασχολούν την πόλη, και να συνδιαμορφώσουμε τις προτάσεις μας λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους για το καλό της πόλης και των κατοίκων της. Αναφέρθηκε επίσης στην εμπειρία που υπάρχει από τα κινήματα πολιτών που αντιτίθενται στην ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, τόσο στην πόλη μας όσο και στο λεκανοπέδιο γενικότερα, αλλά και στον απαράδεκτο τρόπο αντιμετώπισης του θέματος από τη σημερινή δημοτική αρχή και την πολιτεία γενικότερα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δημήτρης Τσαμάκης, καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής μας κίνησης. Προσδιόρισε τις τρεις βασικές παραμέτρους για το πρόβλημα: Τις επιπτώσεις από τη χρήση της κινητής τηλεφωνίας και τους κινδύνους για την υγεία του ανθρώπου από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, την επιστημονική αντιμετώπιση για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας και ασφαλούς λειτουργίας των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και την πολιτική διάσταση με την ανάγκη λήψης μέτρων νομικής θωράκισης για την προστασία των πολιτών από την ανεξέλεγκτη λειτουργία τους.

Τη βασική εισήγηση έκανε ο Παναγιώτης Κωττής, επίσης καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ και πρώην μέλος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Ο κ. καθηγητής ανέλυσε τους κινδύνους που εγκυμονεί η ανεξέλεγκτη και πολύωρη χρήση κινητού ή και ασύρματου τηλεφώνου, τα προβλήματα που δημιουργούν στους ανθρώπους οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, αναφέροντας πληθώρα παραδειγμάτων έκθεσης μας σε αυτές, αλλά και τα στοιχεία που επιτείνουν αυτά τα προβλήματα.

Επεσήμανε την ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης των παράνομων κεραιών αλλά και τον επανέλεγχο σε αδειοδοτημένες νόμιμες κεραίες για πιθανή αλλαγή των όρων με τους οποίους δόθηκαν οι σχετικές άδειες. Ανέλυσε περαιτέρω το θεσμικό καθεστώς που διέπει σήμερα την τοποθέτηση και τον έλεγχο των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και τα προβλήματα που προκύπτουν από τον πλημμελή έλεγχο και κυρίως τον αποσπασματικό, ελλιπή και πρόχειρο σχεδιασμό για την τοποθέτησή τους.

Διατύπωσε την πρόταση για την ανάγκη θεσμοθέτησης του συνολικού σχεδιασμού ανά δήμο της τοποθέτησης για όλους τους παρόχους του αναγκαίου αριθμού μικρού μεγέθους κεραιών και την εκχώρηση στη δημοτική αρχή της ευθύνης αυτής, όσο και του διαρκούς ελέγχου του όλου συστήματος. Στη συνέχεια έγινε πλούσιος διάλογος και οι καθηγητές απάντησαν αναλυτικά σε πολλές απορίες συμπολιτών μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι συμπολίτες μας πανεπιστημιακοί Παύλος Κασσωμένος καθηγητής Φυσικής του Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Δημήτρης Τσουκαλάς καθηγητής στο ΕΜΠ στη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών και ο Νίκος Χρόνης Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν στις ΗΠΑ.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο υποψήφιος δήμαρχος Τάσος Ταστάνης διατύπωσε τις ολοκληρωμένες προτάσεις μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη χρήση αλλά και τις επιπτώσεις της κινητής τηλεφωνίας και των κεραιών της και γενικότερα από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Εμείς, ως νέα δημοτική αρχή με την ψήφο των πολιτών:

·         Θα καταγράψουμε και θα ελέγξουμε τη νομιμότητα της λειτουργίας όλων των κεραιών που βρίσκονται στα όρια του δήμου τόσο σχετικά με την αδειοδότησή τους όσο με μετρήσεις ακτινοβολίας κατά τη λειτουργία τους.
·         Θα πρωτοστατήσουμε και θα συντονίσουμε τους επιμέρους δικαστικούς αγώνες για την απομάκρυνση των παράνομων κεραιών καλύπτοντας τα σχετικά έξοδα.
·         Θα αναλάβουμε - με τη βοήθεια και τη συνεργασία με δημόσιες πολυτεχνικές σχολές - την ευθύνη της συνολικής σχεδίασης της τοποθέτησης των αναγκαίων κεραιών κινητής τηλεφωνίας μικρής ισχύος με στόχο τη ελαχιστοποίηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και των επιπτώσεων στην υγεία.
·         Κάθε κεραία να εξυπηρετεί όλες τις εταιρείες. Δεν είναι δυνατό να αποδεχθούμε η επικοινωνία να είναι αντικείμενο ανταγωνισμού ανάμεσα στις εταιρείες σε βάρος των πολιτών.
·         Σε συνεργασία με συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται με ανάλογα θέματα θα θεσπίσουμε διαδικασίες συναίνεσης των τοπικών κοινωνιών στην τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
·         Θα καθιερώσουμε προγράμματα ενημέρωσης των κατοίκων της πόλης μας (γονείς, σχολικές κοινότητες κ.λ.π.) για θέματα πρόληψης των επιπτώσεων στην υγεία από τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες.
·         Θα πραγματοποιούμε μετρήσεις ακτινοβολίας με διασταύρωση στοιχείων τόσο από δημόσιους όσο και ιδιωτικούς φορείς από εργαστήρια ανεξάρτητα από τις εταιρείες.
·         Θα εναντιωθούμε και δεν θα επιτρέψουμε την τοποθέτηση νέων υποσταθμών υπερυψηλής τάσης και θα αγωνισθούμε για την υπογειοποίηση των υφιστάμενων μετασχηματιστών της ΔΕΗ.

Μαζί ανατρέπουμε! - Μαζί δημιουργούμε!


 14.              ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα το θέμα των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας. Είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής η προστασία της δημόσιας υγείας, με ταυτόχρονη μέριμνα για την ευζωία των αδέσποτων ζώων. Για την αποτελεσματική επίλυση των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων της προστασίας των αδέσποτων ζώων δεν απαιτούνται υπέρογκα κονδύλια, αλλά μια υπεύθυνη και αποτελεσματική δράση.
Ειδικότερα:
·         Σχεδιάζουμε τη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου για τη ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων και τον περιορισμό της διασπάθισης χρημάτων σε ιδιωτικούς φορείς, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
·         Άμεσα όμως θα διαθέσουμε τα απαραίτητα κονδύλια και με τη βοήθεια και τη συνεργασία φιλοζωικών σωματείων και εθελοντών κτηνιάτρων, παρέχουμε την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα για τα ζητήματα εμβολιασμού, αποπαρασίτωσης, στείρωσης, θεραπείας, περίθαλψης, σίτισης κ.λ.π.
·         Οργανώνουμε την ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των ζώων και μεριμνούμε για την επαναφορά τους στο φυσικό τους περιβάλλον. Σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις δημιουργούμε δίκτυο ενημέρωσης των πολιτών γαι τα ζώα που διατίθενται για υιοθεσία.
·         Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε προγράμματα για την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της ιδέας της φιλοζωίας σε νηπιαγωγεία και σχολεία.
·         Διοργανώνουμε με τη βοήθεια φιλοζωικών σωματείων και φορέων, ενημερωτικές εκδηλώσεις, προβολές ομιλίες και σεμινάρια για τους τρόπους αντιμετώπισης και χειρισμού των αδέσποτων ζώων.Μαζί ανατρέπουμε! - Μαζί δημιουργούμε!
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος ΓλυφάδαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου