Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!!! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!!!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ!
Τη Δευτέρα 27/1/2014 στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Ελληνικού, με πρωτοβουλία του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και της Επιτροπής Αγώνα για τη Δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή, πλατειά συνάντηση των φορέων και συλλογικοτήτων που αγωνίζονται να αποτρέψουν το ξεπούλημα του χώρου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού μαζί με την παραλιακή ζώνη του Αγ. Κοσμά. Καταγγέλθηκε από όλους η απαράδεκτη προσπάθεια της μνημονιακής συγκυβέρνησης να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την εκποίηση του χώρου σε σκανδαλωδώς εξευτελιστικό τίμημα. Αποφασίσθηκε η ένταση των αγωνιστικών εκδηλώσεων των κατοίκων των γύρω δήμων και ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή Αγώνα.
Η δημοτική παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΖΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΓΑΣΙΑ» συμμετείχε με πολυμελή αντιπροσωπεία της με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο δημοτικό σύμβουλο Γλυφάδας Τάσο Ταστάνη. Θέσαμε τις απόψεις μας και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναπτύξουμε το επόμενο διάστημα εξηγώντας την ανάγκη κορύφωσης της δράσης όλων μας στο σοβαρότατο αυτό θέμα. Καταδείξαμε τη διπρόσωπη στάση του κ. Κόκκορη ο οποίος από τη μια βγάζει αγωνιστικές κορώνες και από την άλλη συμμετέχει (διορισμένος από την Κυβέρνηση) στο Δ.Σ. της « ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» της εταιρείας που έχει αναλάβει το ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου. Έφθασε στο σημείο να καταψηφίσει πριν λίγες βδομάδες στο Δ.Σ. το ψήφισμα που καταθέσαμε και με το οποίο ζητούσαμε την καταδίκη των απαράδεκτων κυβερνητικών ενεργειών που απαιτούν την έξωση του Δήμου Ελληνικού και των φορέων που στεγάζονται και λειτουργούν στο χώρο του πρώην αεροδρομίου. Ο Τάσος Ταστάνης και ένα ακόμη μέλος μας (από τα παλιότερα μέλη της Επιτροπής Αγώνα) συμμετέχουν εκ νέου στό Συντονιστικό  της ανασυγκροτημένης Επιτροπής Αγώνα για την Δημιουργία του Μητροπολιτικού πάρκου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
Η δημοτική παράταξη μας «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΖΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΓΑΣΙΑ», καταγγέλλει στον λαό της Γλυφάδας την επίσπευση από τη μεριά της Κυβέρνησης του σκανδαλώδους ξεπουλήματος του χώρου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού μαζί με την παραλιακή ζώνη του Αγ. Κοσμά αλλά και του χώρου του Γκολφ που ήταν δημοτικό μας άλσος. Το αποκαλούμενο καλύτερο ‘‘φιλέτο’’ της Μεσογείου χαρίζεται στον επενδυτή για 100 – 200 εκ. ευρώ, δηλ. στο 1% της αντικειμενικής αξίας της έκτασης 6240 στρεμμάτων  που υπολογίζεται στα 18 – 20 δις. Το πενιχρό τίμημα θα πάει απευθείας στους δανειστές και αντιπροσωπεύει τόκους λίγων μόνο ημερών.
Τα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνουν την δημιουργία μιας μικρής πόλης με πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία, καζίνο και εμπορικά κέντρα, πράγμα που θα επιφέρει κλείσιμο εκατοντάδων μαγαζιών και χειροτέρευση της κρίσης της αγοράς κατοικίας στα νότια προάστια. Με λίγα λόγια ξεχνιούνται οι υποσχέσεις για τη δημιουργία πάρκου και πιθανότατα το μόνο πράσινο θα αποτελέσουν οι ακάλυπτοι χώροι των οικοδομικών συγκροτημάτων που θα ανεγερθούν από τους κερδοσκόπους «επενδυτές».
Το πολύχρονο αίτημα για τη δημιουργία ενός πάρκου υψηλού πρασίνου, που θα αποτελούσε πνεύμονα οξυγόνου για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων αλλά και της ευρύτερης Αττικής, δίνεται βορά στους τοκογλύφους δανειστές μας και τσιμεντοποιείται κατά το χειρότερο τρόπο. Η μελέτη του Ε. Μ. Πολυτεχνείου έχει δείξει ότι η ανάπτυξη και συντήρηση του μητροπολιτικού πάρκου, είναι εφικτή οικονομικά με αυτοχρηματοδότησή του μέσα από την ήπια αξιοποίηση των υπαρχόντων κτιρίων και εγκαταστάσεων. 
Μέσα στο πρώην αεροδρόμιο στεγάζονται πολλές δημόσιες υπηρεσίες και φορείς, όπως η ΕΜΥ, η ΥΠΑ, το ΕΛΚΕΘΕ, το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ, πολιτιστικοί σύλλογοι, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο, δημοτικές υπηρεσίες, κ.ά. Η μελέτη του ΕΜΠ έδειξε ότι η μετεγκατάσταση μόνο των δημοσίων υπηρεσιών θα στοιχίσει στο κράτος 2,5 δις ευρώ. Ποιος λοιπόν θα ωφεληθεί από μια τέτοια πώληση εκτός από τον επενδυτή και τους δανειστές?         
Η δημοτική παράταξη μας «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΖΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΓΑΣΙΑ», θα πρωτοστατήσει στον αναγκαίο αγώνα για την υπεράσπιση του χώρου του «Ελληνικού» αλλά και κάθε δημόσιου ή δημοτικού χώρου από το ξεπούλημα. Ο λαός της περιοχής, μας έχει γνωρίσει εδώ και πολλά χρόνια σε όλους τους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, των ελεύθερων χώρων, του βουνού και της παραλίας. Και θα απομονώσει όσους υπονομεύουν τον αγώνα αυτό με τη διπρόσωπη τακτική τους, καθώς και όσους ενόψει των δημοτικών εκλογών θυμήθηκαν ξαφνικά και φόρεσαν την αγωνιστική τους μάσκα.
 Εμείς δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μαζί με τους πολίτες των γύρω δήμων αλλά και όλου του λεκανοπεδίου της Αθήνας, για τη δημιουργία ενός πάρκου υψηλού πρασίνου ελεύθερο για χρήση από τους πολίτες, με διατήρηση και βελτίωση των χώρων και εγκαταστάσεων για άθληση, πολιτισμό, έρευνα-τεχνολογία, εκθέσεις, συνέδρια, κοινωφελείς υπηρεσίες, κλπ.   
ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ   !!!


Γλυφάδα 28 Γενάρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου