Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Οι αγώνες των πολιτών απέδωσαν την παραλία μας στους Δήμους κατοχυρώνοντας την ελεύθερη πρόσβαση



Οι αγώνες των πολιτών απέδωσαν την παραλία μας στους Δήμους κατοχυρώνοντας την ελεύθερη πρόσβαση

Μήπως o απερχόμενος δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου είναι κρυφή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ; ‘Η προσπαθεί να προσεταιρισθεί τους αγώνες των πολιτών για την απόδοση των παραλιών στους Δήμους;

Σύμφωνα με την πολυσέλιδη έκδοση που διένειμε ο κ. Παπανικολάου σε κάθε σπίτι της Γλυφάδας (δεν είναι ώρα να συζητήσουμε τα προεκλογικά του έξοδα, ούτε την απόκρυψη από τις αναφορές σε έργα με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής) φέρεται, ο κ. δήμαρχος, να ανέπτυξε αγώνες για την απόδοση του παραλιακού μετώπου στους δήμους.

 Δεν υπάρχει νομίζουμε κανένας πολίτης που να μην θυμάται τους μακροχρόνιους αγώνες για την προάσπιση του παραλιακού μετώπου για την απελευθέρωση της παραλίας και την αντιπαράθεση με τα ΜΑΤ από τις κυβερνήσεις Σαμαροβενιζέλων. Εκεί ήταν απών ο απερχόμενος δήμαρχος και το κόμμα του.

Αντίθετα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη του 2016 παραχωρεί τις παραλίες στους πολίτες.


Από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατείας:

«Σήμερα (19/9/2016) ανακοινώνουμε τη συνεργασία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) με την τοπική αυτοδιοίκηση, και συγκεκριμένα τους Δήμους Αλίμου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Γλυφάδας για την παραχώρηση χρήσης ακινήτων του παραλιακού μετώπου που εκτείνεται από την Μαρίνα Αλίμου μέχρι τη Βάρκιζα, ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.

 «Η Κυβέρνηση αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, την πρόθεσή της να προχωρήσει σε κάθε αναγκαία πράξη ώστε η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας να γίνεται προς όφελος των πολιτών με την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων και από φορείς Δημοσίου συμφέροντος»

Πράγματι οι παραλίες πέρασαν στους δήμους και τους πολίτες χάρη στους αγώνες των τελευταίων από τους οποίους απουσίαζε, πιθανόν να ήταν και αντίθετος, ο κ. Παπανικολάου και οι συν αυτώ!

Η δημοτική μας κίνηση καταθέτει την πρότασή της για το παραλιακό μέτωπο που πιστεύουμε πρέπει να το δούμε συνολικά σε όλο του το μήκος.

Εμείς στοχεύουμε στην ανάδειξη του συνόλου της παραλίας μας με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, με προστασία των αρχαιολογικών χώρων, απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών και δραστηριοτήτων που δεν συνάδουν με το Δασικό, Αρχαιολογικό ή διατηρητέο χαρακτήρα σημαντικών τμημάτων του παραλιακού μετώπου και του χώρου του πρώην αεροδρομίου, διαφυλάσσοντάς τα από την αδηφάγα προσπάθεια καταπάτησής και ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσής τους από τεράστια συμφέροντα.

Οι Γλυφαδιώτες μαζί με τους κατοίκους των δήμων της νοτιοανατολικής Αττικής, μετά την απόδοση από την Κυβέρνηση στους δήμους μας και την περιφέρεια όλου του παραλιακού μετώπου, πρέπει να διεκδικήσουμε και τις μαρίνες που έχουν δοθεί από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις στο ΤΑΙΠΕΔ. Επιπλέον να μελετήσουμε την ανάπτυξη της περιοχής μας για το καλό των κατοίκων της και διαφυλάσσοντας τη δημόσια χρήση ολόκληρης της παραλίας.

Σας καλούμε στις δημοτικές εκλογές της 26 Μάη να υπερψηφίσετε τον συνδυασμό μας «Ανατροπή στη Γλυφάδα» ώστε με Δήμαρχο τον Τάσο Ταστάνη να ολοκληρώσουμε μια τέτοια προοπτική.


                                                                                                             Γλυφάδα 7/5/2019

#anatropistiglyfada #anatropiglyfada #tasostastanis #ttastanis #glyfada #paraliaglyfadas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου