Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΟΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ

φωτο il manifesto



ΟΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ

Η ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ & ΣΚΑΝΔΑΛΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ Κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στο Δήμο μας, δυστυχώς, κυριαρχούν τις τελευταίες τετραετίες τα μεγάλα λόγια, το «φαίνεσθαι»  και όχι η ουσία. Σήμερα κύριος και βασικός υπεύθυνος της επικίνδυνης αυτής πραγματικότητας είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Παπανικολάου και η Δημοτική του αρχή.
Επιπλέον, τα τελευταία 2 χρόνια της θητείας της, η Δημοτική αρχή της Γλυφάδας μέσα σε συνθήκες αδιαφάνειας και εσωτερικών διενέξεων, διαπλοκής και εξυπηρέτησης «ποικίλων συμφερόντων», λειτουργούσε με σοβαρά προβλήματα και συνεχείς αναβολές συνεδριάσεων του Δ.Σ. και τα κύρια ζητήματα της πόλης μας είτε παρέμεναν άλυτα και βάλτωναν, είτε αποτελούσαν αντικείμενο αδιαφανών διαδικασιών.
Αποκορύφωμα της σκανδαλώδους λειτουργίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, αποτελούν υποθέσεις εκατό και πλέον «δήθεν αποφάσεων» του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Γλυφάδας.
 Οι εν λόγω παράνομες αποφάσεις ύστερα από έγγραφες καταγγελίες τόσο του Τάσου Ταστάνη (επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης, δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου Δημάρχου) όσο και άλλων δημοτικών συμβούλων, διερευνώνται αρκετούς μήνες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και τις Εισαγγελικές Αρχές. Ήδη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκρινε παράνομες πρόσφατες (Δεκέμβρης του 2018) αποφάσεις με τις οποίες η Δημοτική αρχή προσπάθησε να συγκαλύψει εκ των υστέρων τις «δήθεν αποφάσεις» που έλαβαν οι εν λόγω επιτροπές του Δήμου.
Αν η Δικαιοσύνη, οι Ελεγκτικές Αρχές και αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης λειτουργούσαν πιο γρήγορα, πιθανότατα θα είχαμε ήδη έκπτωση του απερχόμενου Δημάρχου από το αξίωμά του.
Τα σκάνδαλα αυτά όμως δεν άφησαν αλώβητο το δήθεν «Ευρωπαϊκό προφίλ» του απερχόμενου Δημάρχου. Προκάλεσαν ανεξαρτοποιήσεις δημοτικών συμβούλων σημαντικών στελεχών της παράταξης του, που μάλιστα συνοδεύτηκαν από σοβαρές καταγγελίες για σκάνδαλα, αδιαφάνεια και αντιδημοκρατική και προσωπική λειτουργία του. Ήδη σχημάτισαν και ξεχωριστό συνδυασμό για την κάθοδό τους στις δημοτικές εκλογές.

Στην σκανδαλώδη και αντιδημοκρατική λειτουργία του κ. Δημάρχου, έρχεται να προστεθεί η υπερβολική αυτοπροβολή του, η κατασπατάληση πιστώσεων σε έργα βιτρίνας και εκδηλώσεις αμφισβητούμενης (τουλάχιστο αν όχι απαράδεκτης) πολιτιστικής ποιότητας και η ανενδοίαστη και οπωσδήποτε καταδικαστέα οικειοποίηση όλων των εκτελούμενων ή χρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια Αττικής έργων. Όλα αυτά αποτελούν τον κανόνα της συνολικής πολιτικής αλλά και της καθημερινής πρακτικής της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. 

Οι πολίτες της Γλυφάδας πρέπει με την ψήφο τους να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

#anatropistiglyfada #anatropiglyfada #tasostastanis #ttastanis #glyfada #Γλυφάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου