Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Κρεσέντο βίας για να καλυφθεί η κυβερνητική αποτυχία

 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κρεσέντο βίας για να καλυφθεί η κυβερνητική αποτυχία

Την εφιαλτική εικόνα του σκοτεινού μέλλοντος βλέπουμε την τελευταία περίοδο όλο και πιο συχνά, όλο και πιο βίαια.  Με την ανοχή αν όχι την προτροπή της κυβέρνησης που «έλυσε τα χέρια της αστυνομίας» κατά τα λεγόμενα ανθρώπων που συγχέουν την αποστολή της. Αντί για την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης, την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, την προστασία του Κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης, αστυνομικοί (της νεοσύστατης ομάδας ΔΡΑΣΗ που προσλήφθηκαν χωρίς εκπαίδευση και κριτήρια) συμπεριφέρονται ως πραιτοριανοί μιας αυταρχικής εξουσίας.

Δυστυχώς δεν είναι «μεμονωμένα περιστατικά» αλλά μια καλά οργανωμένη επιχείρηση καταστολής  που λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τα «περιστατικά» είναι πυκνά και επεκτείνονται σε κάθε γειτονιά. Σε κάθε εκδήλωση ειρηνικής διαμαρτυρίας από τους φοιτητές στο ΑΠΘ και αλλού. Στα  Πετράλωνα, στη Λαϊκή στο Χαλάνδρι, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στο γειτονικό μας Ελληνικό.   

Ιδιαίτερα σήμερα που η κοινωνία δοκιμάζεται από την πανδημία και βλέπει την απαξίωση του ΕΣΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.  

Όταν βλέπει ο κόσμος να μην γίνεται καμιά προσπάθεια επιστημονικής ιχνηλάτησης των κρουσμάτων.

Όταν βλέπουν οι γονείς, οι καθηγητές και οι μαθητές τα σχολεία να ανοιγοκλείνουν χωρίς κανένα μέτρο αποσυμφόρησης των τάξεων. Αλλά με φροντίδα για περικοπή του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ, την εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αμφιβόλου ποιότητας κολέγια, την υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης, το πλήγμα του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ με την προσπάθεια αστυνομοκρατίας των ιδρυμάτων.

Όταν η κοινωνία βλέπει το «επιτελικό» κράτος να φροντίζει το συμφέρον των ολίγων με καταστρατήγηση δικαιωμάτων των εργαζομένων διαγράφοντας ένα σκαιό εργασιακό περιβάλλον.

Όταν βλέπει τα κυβερνητικά στελέχη να εμβολιάζονται εκτός σειράς (φαινόμενο που επεκτείνεται και στις δικές μας περιοχές) προκαλώντας το αίσθημα των πολιτών.

Δικαίως οι πολίτες εξανίστανται και απαιτούν να παρθούν μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, και να μην επιβάλλονται μόνο περιοριστικά μέτρα. Η καραντίνα να συνοδεύεται από ένα οργανωμένο σχέδιο για την οικονομική στήριξη όσων πλήττονται, για συνταγογράφηση των τεστ, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, μέτρα προστασίας σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας.

Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης αφού έσπειρε ανωμαλία καθώς δεν βγήκε να καταδικάσει την αστυνομική βία, κάνει μια προσπάθεια εκμετάλλευσης καταδικαστέας βίας που εξασκήθηκε σε αστυνομικό απόψε στη Ν. Σμύρνη. Αφήνει όμως ακόμη τους πραιτοριανούς να επαναλαμβάνουν αποτρόπαιες πράξεις. Ή δεν κατάλαβε τίποτα ή επιδιώκει την έξαρση της βίας για να καλύψει το αδιέξοδο της πολιτικής του διαχείρισης.  

Να καταργηθεί η ομάδα ΔΡΑΣΗ και να τιμωρηθούν οι επίορκοι αστυνομικοί και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.  

Γλυφάδα 10/3/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου