Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Ασκληπιείο Βούλας: Κατήγγειλαν τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο και τις άθλιες συνθήκες εργασίας


 

Ασκληπιείο Βούλας: Κατήγγειλαν τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο και τις άθλιες συνθήκες εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στις 24/10/22 οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο την ώρα που βρισκόταν εκεί, υπό αστυνομικό κλοιό, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για τον αγιασμό θεμελίωσης κτιρίου, δωρεάς ιδιώτου.

Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει ότι παρά τις πανηγυρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη «Τα καινούργια κτίρια που κατασκευάζονται με χρήματα των ιδιωτών παραμένουν κλειστά, αφού δεν υπάρχει το αναγκαίο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για να τα λειτουργήσει».

Ειναι σε όλους γνωστή η «αδυναμία λειτουργίας του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και του Σταθάτειου, αφού λείπει προσωπικό».

«Συνεχίζουν να μας λείπουν βασικές ειδικότητες, στην κατεύθυνση του γενικού νοσοκομείου. Οι συνάδελφοι μας παραμένουν σε αναστολή εργασίας, παρότι όλα τα επιστημονικά δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι όλοι, εμβολιασμένοι και μη, μεταδίδουμε και νοσούμε. Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας, επικουρικοί – ΟΑΕΔ – εργολαβικοί, παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Παραμένουμε εκτός ΒΑΕ, παρότι μετράμε νεκρούς από την πανδημία, πολλοί υποφέρουμε από burn out, αλλά και πλείστες παθήσεις του μυοσκελετικού, καρδιαγγειακού κ.ά., ενώ είναι τεκμηριωμένη η ψυχική επιβάρυνση που συνεπάγεται η εργασία μας» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Η κυβέρνηση τρέχει για να ολοκληρώσει το εγκληματικό της σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας, των νοσοκομείων ως ανώνυμες εταιρείες και των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα σε βάρος των πολιτών που θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό του «Ασκληπιείου» Βούλας για :

·       Τη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας

·        Τη διατήρηση του συνόλου του σημερινού χώρου του Γ. Νοσοκομείου Ασκληπιείου

·        Το διαρκή εκσυγχρονισμό των υποδομών και του εξοπλισμού του νοσοκομείου

·        Την επαρκή στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και την άμεση ρύθμιση των εργασιακών ζητημάτων του προσωπικού έτσι ώστε αυτό να επικεντρωθεί απερίσπαστο στο έργο του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου