Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ: Η συρρίκνωση και η απαξίωση δεν θα περάσουν

 


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ: Η συρρίκνωση και η απαξίωση δεν θα περάσουν.

                                  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Το κλείσιμο (εδώ και δέκα μέρες) της ορθοπεδικής εφημερίας του Γ.Ν. «Ασκληπιείου» Βούλας, το οποίο καθημερινά υποδέχεται δεκάδες περιστατικά έχει προκαλέσει την αντίδραση του υγειονομικού προσωπικού και των κατοίκων της νότιας Αθήνας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με κυνισμό πλέον εξυπηρετεί τα μεγάλα οικονομικά  συμφέροντα που την στηρίζουν. Και όλα αυτά σε βάρος της υγείας των πολιτών.

Το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της Νοτιοανατολικής Αττικής σταδιακά αλλά σταθερά συρρικνώνεται. Από 2.180 έκτακτα χειρουργεία το 2019, διενέργησε 1.750 το 2020.

Δυστυχώς όπως όλα τα δημόσια νοσοκομεία, ασφυκτιά από τον κορωνοϊό μιας που οι εκκλήσεις για ενδυνάμωσή του έπεσαν στο κενό.  Έχει 80 απλές κλίνες Covid και άλλες 12 κλίνες στις ΜΕΘ οι οποίες είναι πάντα γεμάτες, με αποτέλεσμα να μένουν και άνθρωποι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. (στοιχεία από την συνέντευξη τύπου των εργαζομένων).

Η επιβεβαιωμένη απώλεια ζωής εκτός ΜΕΘ δείχνει με τραγικό τρόπο την απαξίωση του ΕΣΥ και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης υπόστασης από το σύστημα Μητσοτάκη.

Η αναστολή των καθημερινών εφημεριών για ορθοπεδικά περιστατικά είναι το επόμενο βήμα τους.

Συρρίκνωση, απαξίωση, κλείσιμο: αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τις δημόσιες δομές Υγείας.

Οι πολίτες της περιοχής δηλώνουμε ότι θα πράξουμε το καθήκον μας για να αποτραπούν οι σχεδιασμοί που απονευρώνουν το Ασκληπιείο Βούλας, που ακυρώνουν τη μακρόχρονη πορεία του για να πριμοδοτήσουν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Την Τετάρτη 21/4/2021  στις 7μμ συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου που διοργανώνει ο σύλλογος εργαζομένων του Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας.  

Η διάλυση του ΕΣΥ δεν θα περάσει.

Το νοσοκομείο μας, το Ασκληπιείο της Βούλας, θα το υπερασπισθούμε!

 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

 

"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"
 Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

http://anatropistiglyfada.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου