Ο Τάσος Ταστάνης στο Left.gr: Μαζί με τους πολίτες και τα κινήματα για την «Ανατροπή στη Γλυφάδα»
Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, το Left.gr εγκαινίασε μία σειρά συνεντεύξεων με υποψηφίους δημάρχους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπαίνουν στη μάχη αυτή με συγκεκριμένες προτεραιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες
Η βασική πολιτική κατεύθυνση που έχει διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το πεδίο της αυτοδιοίκησης συνίσταται στη συγκρότηση ευρέων συμμαχικών συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την πλειοψηφία και τη διοίκηση των δήμων με σαφή πολιτικά και προγραμματικά χαρακτηριστικά: Το μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, η υπεράσπιση και η διεύρυνση της δημοκρατίας, η συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, η καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι οι βασικοί άξονες του πλαισίου, με σεβασμό στις τοπικές ιδιαιτερότητες και διαφορές.
Στο πλαίσιο αυτών των συνεντεύξεων, ο Άγγελος Καλοδούκας συνομίλησε με τον Τάσο Ταστάνη, υποψήφιο δήμαρχο Γλυφάδας και επικεφαλής της κίνησης «Ανατροπή στη Γλυφάδα – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία».
Η Δημοτική Κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» είναι μια Δημοτική Κίνηση που συγκροτείται από δημοκρατικούς συμπολίτες που συμπορεύθηκαν για χρόνια στoυς δρόμους της πόλης και τα κινήματα των πολιτών, από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων Πράσινων και της ευρύτερης κεντροαριστεράς και είναι ανοικτή σε κάθε συμπολίτη που επιθυμεί να συμπαραταχθεί μαζί της στον αγώνα μας για τη ριζική αλλαγή στην πόλη της Γλυφάδας.
Μια παράταξη που απευθύνεται στις αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης.
Μια παράταξη που επιδιώκει και μπορεί να εκπροσωπήσει κάθε πολίτη, ομάδες πολιτών, συλλόγους, συλλογικότητες και κινήματα που θέλουν ν’ αλλάξουν τα αυτοδιοικητικά πράγματα στο Δήμο της Γλυφάδας.
Μαζί τους άλλωστε το προηγούμενο διάστημα διαμόρφωσε μέσα από ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες την πρότασή της την οποία στη συνέχεια κατέθεσε στη πόλη και τους πολίτες της Γλυφάδας.
Βασικά σημεία και αρχές της πρότασής αποτελούν:
Η Δημοκρατία, η Συμμετοχή, η Διαφάνεια η Απλή Αναλογική.
Η αυτοδύναμη λειτουργία του δήμου χωρίς ανάθεση βασικών λειτουργιών του σε ιδιώτες και διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας.
Η διεκδίκηση περισσότερων πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η κατάργηση του πρασινόσημου και η διάθεση του αποθεματικού σε έργα με περιβαλλοντικό αποτύπωμα .
Η προστασία του περιβάλλοντος και η υπεράσπιση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας με έμφαση
Την κατοχύρωση του διατάγματος για την προστασία του Υμηττού
Την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου υπέρ των κατοίκων του λεκανοπεδίου με ταυτόχρονη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του
Την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού με διασφάλιση της κατασκευής του πάρκου πριν από κάθε άλλη παρέμβαση. Και την αποτροπή δημιουργίας του Καζίνο και των τεραστίων διαστάσεων εμπορικών κέντρων.
Τον σχεδιασμό σε κάθε συνοικία για το πράσινο, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα σχολεία, την υγεία, τη δημοτική συγκοινωνία, την προσβασιμότητα για όλους τους πολίτες.
Η Διαχείριση των Απορριμμάτων με κυρίαρχη αρχή την ανακύκλωση και τη συνεχή μείωση των αποβλήτων προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.
Οι Κοινωνικές δομές του δήμου με αναβαθμισμένες υπηρεσίες που αφορούν κυρίως τη λειτουργία των Σχολείων και των Παιδικών Σταθμών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου